Mesiju se ne piše dobro posle prvog crvenog kartona u dresu Barselone

18.01.2021

12:49

0

Autor: Adam Štulić

Agrentincu preti baš dugačka pauza

Mesiju se ne piše dobro posle prvog crvenog kartona u dresu Barselone
Copyright Tanjug/AP Photo/Miguel Morenatti

Barselona je u dramatičnom finalu Super kupa Španije ostala bez jednog trofeja u tekućoj sezoni, ali i bez prve zvezde tima Lea Mesija, čija je sudbina sada u rukama članova Komiteta za takmičenje.

Igrao se poslednji minut drugog produžetka, kada je argentinski superstar u jednom duelu, laktom u glavu, udario fudbalera Atletik Bilbaa Viljalibrea. Iako glavni arbitar meča Mazano u prvi mah nije reagovao, posle asistencije iz VAR sobe i pregledanog snimka, pokazao je Mesiju direktan crveni karton.

Pročitajte još

Mesiju zbog ova sledi automatska suspenzija, kolika će ona biti zavisi samo od toga kako članovi Komiteta za takmičenje protumače Mesijevo udaradnje rivala bez lopte. Ukoliko se taj potez okarakteriše kao agresija, Argentinac će “biti na hlađenju” od četiri do 12 utakmica, a ukoliko tumačenje Leovog postupka bude blaže suspenzija može biti od jedne do tri utakmice.

Ono što se u ovom trenutku čini kao izvesno, to je da će Katalonci bez svog kapitena biti na Kup utakmici protiv Kornele, kao i u nedeljnom okršaju s Elčeom u Primeri.

Podsetimo, Atletik Bilbao je do trofeja u Super kupu stigao pobedom protiv Real Madrida u polufinalu (2:1), dok je u finalu bio bolji od Barselone 3:2 posle produžetaka do kojih su stigli golom Vijalibrea u 90. minutu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike