KRAJ: Zvezda slavila u derbiju i sačuvala šampionsku krunu (VIDEO)

07.04.2021

14:34 >> 18:18

0

Autor: Adam Štulić

Najveća i najvažnija utakmica srpskog fudbala završena minimalnim slavljem crveno-belih

KRAJ: Zvezda slavila u derbiju i sačuvala šampionsku krunu (VIDEO)
Copyright MN Press

Najveća i najvažnija utakmica srpskog fudbala na stadionu “Rajko Mitić” završena je minimalnom pobedom Crvene zvezde.

Junak crveno-belih u 164. okršaju sa Partizanom bio je Mirko Ivanić, koji je u 58. minutu postigao gol odluke i odveo izabranike Dejana Stankovića na plus 12 osam kola pre kraja sezone.

Pročitajte još

90+5′ – KRAJ

90′ – POČELA NADOKNADA VREMENA

Igraće se još pet minuta.

89′ – NAJBOLJA ŠANSA ZA PARTIZAN

Suma je sve uradio u kaznenom prostoru Zvezde, sjajnom fintom oslobodio se čuvara i potom sa sedam metara pokušao da plasira loptu. Borjan je uspeo da interveniše i sačuva mrežu.

87′ – POVREDA FALĆINELIJA

Aleksandar Miljković je dobio žuti karton zbog faula nas Falćinelijem, koji nije mogao da nastavi igru. Umesto Italijana na terenu je Pavkov, a a Gobeljić je zamenio Rodića. Na drugoj strani Stevanović je zamenio Holendera.

82′ – SVE MANJE VREMENA ZA PARTIZAN

Desetak minuta je do kraja, a crno-beli nikako ne uspevaju da konkretnije napadu Crvenu zvezdu, čiji defanzivci lako otklanjaju svaku opasnost pred svojim kaznenim prostorom.

73′ – GUŽVA

Posle jedne odluke Novaka Simovića veoma burna reakcija klupe Partizana. Žestoki su bili protesti Aleksandra Stanojevića i njegovih pomoćnika kod arbitra, sve se završilo relativno brzo žutim kartonom za Lazara Markovića, koji je bio najglasniji u raspravi. Pre nego što je meč nastavljen, Stanković je na teren poslao Srnića umesto Kataija. Ubrzo se zakuvalo i mređu igračima, posle faula Jojića nad Sanogom došlo je do koškanja, koje je završeno žuti kartonom za Degeneka.

2′

70′ – MENJA STANOJEVIĆ

Umesto Saše Zdjelara na terenu je Miloš Jojić.

65′ – ZVEZDA KONTROLIŠE UTAKMICU

Bolje su crveno-beli ušli u drugo poluvreme, to su krunisali golom i od tog momenta kontrolišu stvari na terenu. Partizan pokušava da ugrozi Borjana, ali zasad bez previše uspeha.

57′ – GOOOL (VIDEO)

Zvezda vodi golom Mirka Ivanića. Kanga je izveo korner sa desne strane, Ivanić je bio najsnalažljiviji na petercu i glavom poslao loptu u mrežu Partizana. Odmah je reagovao Stanojević, Suma je na terenu umesto Natha.

52′ – BEN

Prvi su u drugom poluvremenu zapretili crveno-beli. Ben je šutirao sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla preko prečke. Minut kasnije pokušao je i Asano. Partizanov Japanc je šutirao sa sedam metara, iskosa sa leve strane, ali prvo u Borjana.

46′ – PROMENE

Stanković je na poluvremenu napravio dve promene. Umesto Nikolića i Petrovića na terenu su Kanga i Falćenili. Stanojević je zamenio Jovića Lazarom Markovićem.

45′ – POLUVREME

Čim je istekao 45. minut meča Novak Simović je odsvirao kraj prvog dela igre.

41′ – PREČKA (VIDEO)

Najbolju priliku na meču imao je Holender. Dobio je loptu u prazan prostor posle odlične kontre koju je poveo mladi Jović po desnoj strani, šutirao je mađarski reprezentativac sa sedam metara, iskosa sa leve strane, Borjan je bio savladan, ali je mrežu Zvezde sačuvala prečka.

36′ – ŽUTI KARTON ZA STAKOVIĆA

Veoma je burno na isteku 36. minuta reagovao Dejan Stanković, nekoliko koraka je i ušao u teren, posle čega mu je Simović pokazao žuti karton.

33′ – NAJBOLJA PRILIKA ZA ZVEZDU (VIDEO)

Najbolju priliku u dosadašnjem toku meča Zvezda je imala preko Nikolića. Ivanić je lepo proigrao Gajića po desnoj strani, ovaj je centrirao po zemlji. Lopta je došla do Nikolića koji se fintom oslobodio jednog defanzivca crno-belih, šutirao je malo iskosa sa leve strane, pa šest, sedam metara, ali je Stojković bio na mestu i izbio loptu korner posle kojeg nije bilo opasnosti po crno-bele.

27′ – VEZANE KORNE ZA CRNO-BELE

Bližimo se isteku pola sata igre, u 27. minutu crno-beli su imali dva vezana kornera sa desne strane, pošto su prethodno, živi zid, pa jedan defanzivac Zvezde, izblokirali pokušaj Natha iz slobodnog udarca i Asana posle odbitka nakon prve korne.

24sedam/Katarina Mihajlović

19′ – PARTIZAN KONKRETNIJI

Istekla je prva trećina prvog poluvremena. U prvih dvadesetak minuta Partizan je nešto konkretniji rival, u 19. minutu je zapretio Asano sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla preko prečke. Zvezda prvi put preti u 21. minutu, Katai je šutirao sa 17 metara, malo iskosa sa dense strane, ali je lopta išla pravo u Stojkovića.

13′ – ŽUTI KARTON

Prvi žuti karton na meću dobio je Milan Rodić zbog faula nad Miljkovićem.

9′ – PRVI PRETI PARTIZAN

Prvu priliku na meču imali su crno-beli. Natho je izveo slobodan udarac sa leve strane, Lopta je preletela Vujačića, pogodila je Degeneka u glavu i otišla u korner malo pored stative.

5′ – MIRNO

Možda donekle i očekivano, oprezan početak meča s obe strane.

1′ – POČEO MEČ

Duel na stadionu “Rajko Mitić” počeo je napadom Crvene zvezde, koja će u prvom poluvremenu napadati ka golu ispod severne tribine.

17.50′ – SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAL

Šta je ko imao da kaže uoči 164. derbija, rekao je… Gotovo je sa pričom uoči meča, igrači i stručni štabovi završavaju poslednje dogovre i spremaju se za izlazak na teren. Manje od deset minuta ostalo je do prvog sudijskog zvižduka Novaka Simovića.

17.42′ – RANKO STOJIĆ ISTAKAO JEDINU MANU DANAŠNJEG DERBIJA

Nekadašnji golman Partizana, sada uspešan menadžer Ranko Stojić poručio je za 24sedam da očekuje da se svi akteri na derbiju ponašaju gospodski. Opširnije pročitajte OVDE.

17.31′ – KRMPOTIĆ JE SIGURAN U JEDNU STVAR UOČI DERBIJA

Bivši fudbaler Crvene zvezde i iskusni stručnjak Zlatko Krmpotić, koji je posledne godine proveo trenirajući ekipe iz Afrike, poručio je za 24sedam da ekipa koja bude kalkulisala u današnjem derbiju ne može da se nada povoljnom rezultatu. Opširnije pročitajte OVDE.

17.24′ – DRULOVIĆ, ZA 24SEDAM, NAJAVIO NADMUDRIVANJE STANKOVIĆA I STANOJEVIĆA

Ljubinko Drulović, bivši igrač i trener Partizana ističe da treba očekivati jednu dobru utakmicu iz razloga što oba tima u današnji derbi ulaze sa velikom dozom optimizma, a to govore rezultati koji su iza njih. Opširnije poričitajte OVDE.

17.17′ – DERBI PRIVUKAO PAŽNJU SKAUTA

Duel dva najveća srpska kluba je, očekivano, privukao veliku pažnju skauta mnogih evropskih velikana koji će biti na stadionu. Ko je sve poslao emisare na “Marakanu” pročitajte OVDE.

17.10′ – STANKOVIĆ: MOMCI ZASLUŽUJU DOBAR REZULTAT I POBEDU

Strateg Zvezde Dejan Stanković istakao je uoči početka 164. derbija kako se u glavama igrača priprema za pobedu u utakmici protiv Partizana.

– Radi se na samopouzdanju, automatizmu, dobroj igri i malim detaljima… Kada se to sve skupi u jednu celinu i kada ti glava bude mirna, kada na terenu u svakom trenutku znaš i spreman si da odradiš ono što je dogovoreno, da nema preteranog straha… Strah je normalna stvar, ali on se pretvori u adrenalin, a adrenalin u snagu i snaga u želju za pobedom. Ovo što smo spremali i radili, ja ih vidim odlično. Momci zaslužuju dobar rezultat, zaslužuju pobedu. Mi ćemo ići na to, ali derbi uvek može da bude čudan, ne znaš šta može da donese, ali mi moramo da budemo pravi, ka tome ćemo težiti. Razmišljamo samo o nama, svesni smo gde smo i šta smo uradili ove godine. Cilj je da uzmemo titulu, kako ćemo do nje doći, ne biram put. Nemamo opterećenje da li ćemo izgledati lepo, bitno je da odradimo ono što smo se dogovorilili.

17.03′- STANOJEVIĆ: SLABO SAM SPAVAO

Trener Partizana Aleksandar Stanojević po dolasku na stadion “Rajko Mitić izjavio je za TV “Arena sport” da je, za njega nesvojstveno, slabo spavao noć uoči derbija.

– Uzbuđen sam i počastvovan što učestvujem u ovakvom događaju, čast je biti deo ovog spektakla. Imao sam mnogo razmišljanja i nedoumica, tako da prvi put nisam spavao. U dobroj smo formi, i mi i oni… Ne možemo da kalkulišemo, nama samo pobeda igra. Rekao sam igračima: “Hajde da vidimo šta nam treba da se borimo za titulu, šta moramo da imamo, da promenimo… Danas ćemo to da vidimo – kazao je Stanojević.

16.57′ – SASTAVI

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Degenek, Milunović, Rodić, Sanogo, Petrović, Nikolić,  Ivanić, Katai, Ben.

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Vujačić, Marković, Obradović, Šćekić, Zdjelar, Natho, Asano, Jović, Holender.

16.50′ – ON ZNA KAKO SE POBEĐUJE NA DERBIJU BEZ PUBLIKE

Mnogo je podudarnosti između 132. večitog derbija i ovog, 164. duela Crvene zvezde i Partizana. Taj duel, odigran marta 2008. godine, odigran je bez prisustva publike. Bio je prvi i do sada jedini večiti derbi na “Marakani” na kome nije bilo gledalaca.

Ono što bi sigurno svi u redovima crveno-belih voleli da bude isto u ove dve utakmice je i rezultat. Crvena zvezda je pre 13 godina pobedila sa ubedljivih 4:1 (1:0). Jedan od aktera te utakmice, tadašnji desni bek Zvezde, Dušan Basta priželjkuje da se istorija ponovi. Opširnije pročitajte OVDE.

16.42′ – STANOJEVIĆ NA “MARAKANI” POSLE 10 GODINA

Bio je 26. novembar 2011. godine, u 13. kolu tadašnje Jelen Superlige na programu je bio 141. okršaj beogradskih večitih rivala, a Partizan je u goste Zvezdi stigao sa četiri boda više. Atmosfera je bila posebno podgrejana jer crveno-beli u prethodnih devet prvenstvenih derbija nisu osetili slast pobede, a dodatni teg im je predstavljala činjenica da su fudbaleri kluba iz Humske u komšiluk stigli sa šest uzastopnih pobeda u međusobnim okršajima za bodove. Opširnije o jednom od “najvrućih” derbija pročitajte OVDE.

16.35′ – PORUKA “DELIJA” ZA IGRAČE ZVEZDE

Iako neće moći da prisustvuju duelu sa najvećim rivalom, najvatrenije pristalice Crvene zvezde jasno su poručili svojim mezimcima šta očekuju od njih tokom 90 i kusur minuta duela sa Partizanom. Poruke “delija” izabranicima Dejana Stankovića pogledajte OVDE.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike