"Stotka" Fenerbahčea u Milanu, Olimpijakos pregažen pred duel sa Zvezdom

03.03.2021

23:11 >> 23:14

0

Autor: M. R.

Ekipa Igora Kokoškova upisala pobedu protiv Olimpije - 100:92

"Stotka" Fenerbahčea u Milanu, Olimpijakos pregažen pred duel sa Zvezdom
Copyright MN Press

Posle ubedljivog poraza protiv Anadolu Efesa, Fener se večeras vratio na pobednički kolosek. Ekipa Igora Kokoškova je slavila u Milanu protiv Olimpije – 100:92 i nastavila borbu za mesto u plej-ofu. U drugom meču ove večeri Baskonija je bila bolja od Olimpijakosa – 91:66.

Pročitajte još

Fenerbahče je trenutno tik iznad plej-of crte, na osmoj poziciji sa skorom 16-11. Do trijumfa u Italiji predvodio ih je Nando De Kolo sa 20 poena i po tri skoka i asistencije. Lorenco Braun je postigao 18, dok su Marko Gudurić i Dajšon Pjer dodali po 15 poena. Dvocifren je bio i Jan Veseli sa 13, uz deset skokova i osam asistencija. Na drugoj strani najefikasniji je bio Kevin Panter sa 20 poena. Srpski košarkaš Vladimir Micov je postigao osam uz dve asistencije.

Prvo poluvreme je pripalo timu iz Milana, ali je Fener odlično odigrao treću četvrtinu (28:17) i tako preokrenuo na svoju stranu tok meča. Posle ovog poraza Armani ostaje na trećoj poziciji sa skorom 17-10. Italijanski tim u narednom kolu već 5.marta igra sa Žalgirisom, dok će istog dana Fener odmeriti snage sa Asvelom.

Baskonija je večeras zabeležila 14. pobedu u ovogodišnjem izdanju Evrolige (14-13) i nalazi se na desetoj poziciji. Najzaslužniji za nastavak pobedničke serije bio je Luka Vildoza sa 19 poena i osam asistencija. Pratio ga je Rokas Giedraitis sa jednim poenom manje. Kod Olimpijakosa najviše poena je skupio Žan-Šarl Livio – 15.

Ekipa iz Pireja je na 13. poziciji sa učinkom 11-16, a u narednom kolu se u petak sastaje sa Crvenom zvezdom. Baskonija iste večeri igra španski derbi sa Barselonom.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike