"Pozitivno je to što nismo potonuli u drugom poluvremenu"

26.04.2021

16:58

0

Autor: M. R.

Trener Splita Mile Karakaš posle poraza od Partizana u poslednjem kolu ABA lige

"Pozitivno je to što nismo potonuli u drugom poluvremenu"
Copyright MN Press

Split je završio ligaški deo regionalnog takmičenja na 13. poziciji, posle poraza od Partizana u Beogradu, i igraće u baražu za opstanak u eliti. Ekipa koju sa klupe vodi trener Mile Karakaš je ostvarila učinak od osam pobeda i 18 poraza, baš kao i Borac i Krka, ali je u tom krugu zbog lošijih međusobnih rezultata ostala kao najniže plasirana.

Pročitajte još

– Utisak je da je ovo potpuno zaslužena pobeda Partizana, koji je opravdao ulogu favorita – rekao je trener Splita Mile Karakaš posle okršaja sa crno-belima. – S naše strane, da bismo imali bilo kakve šanse u ovom dvoboju bilo je potrebno da imamo mnogo bolji šut. Nažalost, dva dana za redom naš procenat šuta je na jedva 30 i nešto odsto za dva, a za tri i niže. Samim tim su naše šanse pale. Ako bih tražio nešto pozitivno, onda je to što nismo potonuli u drugom poluvremenu skroz. Već smo se borili i naterali domaćina da igra maksimalno do kraja.

Rival u borbi za opstanak Splitu će biti poraženi iz finala ABA 2 lige. Tamo se sastaju Sparsi i Studentski centar Podgorica.

– Sad ćemo početi da gledamo i njih. Do sada smo imali fokus samo na nas, ali došlo je vreme da moramo i to da ispratimo – zaključio je Karakaš.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike