Poraz koji ništa ne remeti: Cibona slavila protiv Borca

26.04.2021

17:18

0

Autor: M. R.

Čačani na zatvaranju debitantske sezone u ABA ligi poraženi na domaćem terenu - 82:77

Poraz koji ništa ne remeti: Cibona slavila protiv Borca
Copyright Promo/ ABA liga/ Borac/ Dusko Radisic

Borac nije uspeo pobedom da završi debitantsku sezonu u ABA ligi, ali ono što je najvažnije za Čačane je to da će i naredne takmičarske godine biti član elitnog regionalnog takmičenja. Večeras su izabranici Marka Marinovića poraženi na svom terenu u duelu sa zagrebačkom Cibonom, ali taj poraz ih neće mnogo poremetiti – 82:77 (18:18, 21:22, 19:23, 24:14).

Pročitajte još

Veoma neizvestan duel rešen je u poslednjoj deonici koja je ubedljivo pripala ekipi trenera Vladimira Jovanovića. Tim iz Zagreba je do trijumfa predvodio Ivan Novačić sa 21 poenom i sa po tri skoka i asistencije. Pratio ga je Darko Planinić sa 19 poena i pet uhvaćenih lopti, dok je Igor Marić učestvovao sa 12 poena. U poraženom sastavu najbolji je bio Aleksa Novaković sa 15 poena. Džons je ubacio 13, a Kočović je bio treći dvocifreni sa deset.

Borac je okončao takmičenje u ABA ligi na 11. poziciji sa skorom 8-18, a Cibona na devetom mestu sa učinkom od 10 pobeda i 16 poraza. Oba tima su jedno vreme imala razloga za strepnju, ali su uspeli da se izvuku iz nezgodne situacije i obezbede opstanak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike