"Ponosan sam što sam bio trener Partizana, ali ostala je i gorčina..."

22.02.2021

21:29

0

Autor: M. R.

Vlado Šćepanović o poslu u Humskoj, crnogorskoj košarci, planovima

"Ponosan sam što sam bio trener Partizana, ali ostala je i gorčina..."
Copyright MN Press

Krajem oktobra je Vlado Šćepanović napustio KK Partizan. Skoro četiri meseca kasnije za TV Vijesti pričao je o vremenu kada je bio na klupi kluba iz Humske, crnogorskoj košarci, Budućnosti… Pre svega osvrnuo se na epizodu u ulozi glavnog trenera Partizana.

Mislim da nije trebalo da se prihvatim tog posla, jer je mnogo više bilo rizika nego pozitivnih stvari – naglasio je Šćepanović. – Ali, desilo se što se desilo. Sa ove vremenske distance, ispostavilo se da nije sve bilo do trenera, nego da postoji milion nekih drugih stvari. Nažalost, za tih nekoliko meseci sam se više bavio nekošarkaškim stvarima nego košarkom. Malo je ostavilo sve to gorak ukus… Ali, to je životna škola i razmišljanje za ubuduće. Ponosan sam što sam bio trener Partizana, ali isto tako je ostala gorčina, jer to nije ni bilo ni izbiliza onako kako sam očekivao.

Pročitajte još

Šćepanović je nosio odelo prvog trenera i u Budućnosti.

– Potpuno je drugačija situacija bila u Budućnosti, nego u Partizanu. To je nešto neuporedivo. U Budućnosti sam za taj kratak period, sa tim momcima koji su tada bili u timu, ostavio dubok trag posebno u ABA ligi.

Vremena se menjaju, samim tim i posao trenera nije isti kao što je nekada bio.

– Ranije se mnogo više pažnje posvećivalo košarci, nego što je sada… Sada je košarka na četvrtom mestu. Odnos sa klubom, menadžmentom, medijima, menadžerima – nešto što je sada mnogo bitnije nego sama košarka. Ali dobro, takve su tendencije, tako je svima.

Reprezentacija Crne Gore se nije plasirala na Evropsko prvenstvo 2022. godine. Svoje viđenje je dao i Šćepanović:

– To jeste veliki neuspeh. Mnoge reprezentacije koje su manje zvučne su se plasirale na EP. To se dešava u sportu. Kada se desi neuspeh, treba iskreno otvoriti sva pitanja, podvući crtu i napraviti neki plan za budućnost, kako bi se sprečilo da se takve stvari dogode opet i da se Crna Gora nađe na mestu koje joj pripada po košarkaškim imenima i renomeu.

Pročitajte još

Vlado je spreman da pomogne sportu i košarci u Crnoj Gori, ukoliko bude bio potreban…

– Ja sam neko ko je na najčistiji način napravio ime i karijeru, sa mnogim kontaktima i poznanstvima van Crne Gore, tako da bih sigurno u nekom drugom smislu, osim trenerskog, mogao da pomognem, ne samo košarci, nego generalno sportu u Crnoj Gori. Čovek uvek treba da ima ambicije, imam ih ja, ali sam neko ko se ne nameće i ne nudi nikome. Spreman sam da preuzem odgovornost, da pomognem crnogorskom sportu – zaključio je Šćepanović u razgovoru za TV Vijesti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike