"Ostajemo u trci za plej-of ili se opraštamo od lepih želja"

10.04.2021

14:45 >> 14:59

0

Autor: M. R.

Utakmica 25. kola ABA lige Mornar - Cedevita Olimpija igra se u Baru u nedelju od 21.00

"Ostajemo u trci za plej-of ili se opraštamo od lepih želja"
Copyright Promo/ ABA liga/ Cedevita Olimpija/ Ales Fevzer

Još malo je ostalo do kraja regularnog dela ABA lige, pa ekipe u narednim mečevima hvataju poslednji voz za plej-of. Jedna od odlučujućih borbi odigraće se u nedelju od 21.00 u Baru. Sastaju se domaći Mornar i Cedevita Olimpija. Ekipa Mihaila Pavićevića trenutno ima učinak 17-6 na trećoj poziciji, a tim Jurice Golemca 16-5 na šestom mestu.

Slovenački tim je u boljem raspoloženju zbog manjeg broja poraza, ali ono što mu ne ide u prilog jeste podatak da nikada u regionalnom takmičenju nije uspeo da pobedi Mornar. Sastali su se tri puta i svaki put je uspešniji bio crnogorski predstavnik.

Pročitajte još

– Iz objektivnih razloga, zbog povreda i bolesti glavnih igrača, ali i zbog sopstvenih grešaka i jeftino izgubljenih utakmica, došli smo u situaciju da nam duel protiv Cedevita Olimpije znači “biti ili ne biti”. Više nema nikakvih kalkulacija, pobedom ostajemo u trci za plej-of, porazom se opraštamo od tih lepih želja – jasan je trener Barana Mihailo Pavićević. – Svesni smo da nam u goste dolazi izuzetno jak protitivnik, jedna od najboljih ekipa u ABA ligi i znamo šta nas čeka. Ako želimo da se radujemo u nedelju veče, moraju svi igrači koji budu u sastavu, nezavisno od toga ko i koliko bude igrao, da daju svoj maksimalni doprinos i na terenu i van njega. Moramo, po svemu da budemo kompaktna celina, kako bismo savladali veoma kvalitetnu ekipu Cedevita Olimpije.

Košarkaš Mornara Aleksandar Lazić je svestan da je, posle vezanih poraza od Mornara i FMP, ovo jedan od ključnih mečeva za njegov tim.

– Čitava sezona staje nam u preostale tri utakmice, od kojih je daleko najvažnija prva, protiv Cedevita Olimpije. Znam da možemo da igramo kao što smo igrali u trećoj četvrtini sa FMP-om. Ukoliko u većem delu meča budemo igrali na tom nivou, mislim da ćemo slaviti. Ohrabruje i to što ćemo, konačno, biti kompletni. Postoje svi uslovi da se vratimo na pobednički kolosek.

Šef stručnog štaba u Cedevita Olimpiji Jurica Golemac je takođe pričao o značaju nedeljnom okršaja.

– Mislim da će odbrana presuditi pobednika ovog obračuna – naglasio je Golemac. – Obe ekipe se dobro poznaju. Mornar je izuzetno talentovan tim sa dugačkim rosterom. Ako želimo da izborimo pobedu koja bi nas približila plej-ofu, moraćemo da odigramo najbolji meč u sezoni.

Edo Murić zna da će njegov tim učiniti sve da napusti teren kao pobednil.

– Pred nama je definitivno utakmica od velikog značaja koja će odlučivati o učesnicima plej-ofa. Presudiće sitnice, odnosno skok i odbrana. Znamo da ako pobedimo u nedelju, bićemo vrlo blizu mesta u razigravanju, tako da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da pobedimo i napravimo veliki korak ka našem cilju – zaključio je košarkaš Cedevita Olimpije Edo Murić.

Mornar će posle ovog susreta do kraja ligaškog dela odmeriti snage sa ekipom Budućnosti i Igokeom. Slovenački tim čeka više izazova zbog odloženih utakmica. Igraće još sa Crvenom zvezdom dva puta, Cibonom i Megom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike