Obradović: Neiskusno i naivno, sudije su mogle nešto da sviraju, ali to moraš da zaslužiš

13.11.2020

20:24 >> 21:25

0

Autor: N. St.

Trener Crvene zvezde analizirao poraz

Obradović: Neiskusno i naivno, sudije su mogle nešto da sviraju, ali to moraš da zaslužiš
Copyright MN Press

Trener Crvene zvezde Saša Obradović je imao pomešana osećanja posle poraza od Reala (67:73). Nije zadovoljan porazom, ali jeste pojedinim stvarima u igri svog tima.

–  Čestitke Realu, zaslužili su na kraju da pobede. Posle sjajnog početka smo igrali previše naivno u drugom delu, nismo imali dobro kretanje lopte. Nismo zaustavili njihovu seriju. Pričali smo o tome, trebalo je drugačije da se igra, strpljivije, da ne pokažemo preveliki respekt. Imali smo neke prilike, ali su neke trojke pogodili što je „ubilo“ moral mog tima – počeo je Obradović.

Zatim je dodatno analizirao dešavanja.

– Real je uvek favorit i to ne sme da se zaboravi. Videlo se kako igraju u ključnim momentima. Prave dobre procene. Igrali su dobru odbranu, imali i više vremena da se malo spreme i odmore. Vidi se da će biti drugačiji tim što se videlo u prethodnom periodu. Boli me što kad se meč lomi pravimo greške. Himki je bio u jednoj, Bajern u samoj završnici, ovde u trećoj četvrtini. Ne smemo da dozvolimo padove na takav način. Pad u trećoj deonici, bez dobre organizacije. Rekli smo da moramo da budemo dobri i organizovani. Umesto toga smo napravili neke neiskusne greške. Oni su napravili veliku seriju, mi nismo pravili faul, ne sme to neiskustvo da se dešava na ovom nivou. Neke lake pasove nismo realizovali.

Pročitajte još: Zvezda namučila Real, ali ostala praznih šaka

Nije želeo umor da koristi kao alibi.

– Šta znači umor? Kao deo igre uvek postoji i sa tim moraš da se boriš. Više je to bilo neiskustvo. Vidiš evroligaške igrače koji znaju kako da se ponašaju u teškim trenucima i mi koji izgubimo neke lopte. Moguće da bude umor, ali to ne prihvatam. Ekipa je u dobroj fizičkoj kondiciji, glavni igrači su dobro trenirali, imaju fizičku spremu, osim O’Brajanta. Nisi umoran na početku treće četvrtine kad su napravili razliku. Tada je trebalo da se igra precizno napadački.

Sudijski kriterijum je bio takav u četvrtoj četvrtini da je dozvoljena agresivna igra. Španski tim je to znao da iskoristi.

– Bez obzira na to. Real je u grupi povlašćenih. Mi smo ekipa koja je malo autsajder. Moglo je nešto da bude svirano sa moje strane gledišta. Moraš da zaslužiš te neke stvari igrački, statusom i tako dalje. Više bih se fokusirao na ono što mi nismo uradili.

Pročitajte još: Zvezda ugostila Real pred navijačima (foto)

Na pitanje o trojkama Fernandeza i Tompkinsa u poslednjem kvartalu kaže:

– Obično se to tako dešava. Na to ne možeš nekada da imaš uticaj, ali ima stvari na koje možeš i koje moraš da odradiš na mnogo bojli način.

Već u nedelju sledi meč protiv Splita, treći ove nedelje.

– Moramo da pokažemo dobro lice. Prvo i osnovno ABA liga nam je prioritet, moramo da imamo dobar odnos. Čeka nas posle toga dupla nedelja i obaveze u Evroligi – završio je Obradović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike