Nije pomogao ni povratak Pulena: Cedevita Olimpija bolja od Mornara u direktnoj borbi za plej-of

11.04.2021

21:22

0

Autor: M. R.

Slovenački tim prvi put u ABA ligi slavio protiv ekipe Mihaila Pavićevića

Nije pomogao ni povratak Pulena: Cedevita Olimpija bolja od Mornara u direktnoj borbi za plej-of
Copyright Promo/ ABA liga/ Mornar/ Media PRO

Cedevita Olimpija je prvi put uspela da slavi protiv Mornara u ABA ligi. I to u verovatno najvažnijoj utakmici do sada. Posle tri poraza u međusobnim duelima, slovenački tim je večeras slavio u direktnoj borbi za plej-of – 81:71 (23:20, 21:20, 20:18, 17:13).

Ekipa Jurice Golemca je napravila veliki korak ka razigravanju, trenutno je na skoru 17-5 i u naredna četiri meča ima priliku da overi plasman među četiri najbolja tima. Igraće još dva puta sa Crvenom zvezdom i po jednom sa Cibonom i Megom. U redovima Mornara ovaj susret je nazvan “biti ili ne biti”, to bi značilo da su se porazom praktično oprostili od razigravanja. Imaju učinak 17-7, a čekaju ih još okršaji sa Budućnosti i Igokeom.

Pročitajte još

Cedevita Olimpija je držala kontrolu u svojim rukama. Barani su pretili, prilazili na jednocifren zaostatak, ali nisu uspeli da pokvare planove Golemcu i njegovim izabranicima. Pobednički sastav je predvodio Peri sa 21 poenom, sedam skokova i pet asistencija. Džons je postigao 19 poena, a Braun 17.

Kad je Mornar u pitanju, najefikasniji je bio Vajthed sa 24 poena (8-3 za tri). Na teren se posle dugačke pauze vratio i glavni šraf Pavićevićevog tima – Pulen, ali ni njegovo prisustvo nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. Daleko je Amerikanac od prepoznatljive forme, što je i sasvim razumljivo s obzirom na dugo odsustvo. Postigao je 11 poena, ali je za tri pogodio tek jednom iz sedam pokušaja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike