"Naše šanse za plej-of su bile u domenu teorije, a sada..."

26.04.2021

21:35 >> 20:42

0

Autor: M. R.

Trener Mornara Mihailo Pavićević pred meč odluke sa Igokeom

"Naše šanse za plej-of su bile u domenu teorije, a sada..."
Copyright MN Press

Biti ili ne biti. Još jedan takav okršaj čeka košarkaše Mornara u utorak od 18.00. Baranima je potrebna pobeda protiv Igokee u poslednjem kolu ABA lige da bi izborili mesto u plej-ofu. Postoji mogućnost da uđu u razigravanje i ukoliko izgube, ali to će se desiti samo ako Mega bude pobedila Cedevita Olimpiju (utorak, 18.00).

Pročitajte još

Da su ljudi iz ABA lige planirali da poslednje kolo bude što uzbudljivije ne bi uspeli da režiraju ovakav završetak regularnog toka lige. Poslednja utakmica u sezoni odlučuje o plasmanu u plej-of. Situacija se u finišu iz kola u kolo menjala – nekome na bolje, nekome na gore. I mi smo bili deo te klackalice – pojasnio je u najavi susreta trener Mornara Mihailo Pavićević. – Posle poraza od FMP-a nije dobro izgledalo, a da ne kažem posle poraza od Cedevita Olimpije u Baru, gde smo sveli šanse, maltene, na domen teorije. Međutim, potrudili smo se da se sjajnom partijom protiv Budućnosti vratimo u život i da ponovo ravnopravno konkurišemo za plej-of.

Poznato je da će u razigravanju igrati sigurno Crvena zvezda, Budućnost i Igokea, a za poslednje mesto se bore Mornar i Cedevita Olimpija.

– Cedevita je posle pobede u Baru, bila gotovo siguran učesnik plej-ofa, posle njenog poraza od Cibone, Igokea je sigurna, a ostala je dilema između nas i Cedevite. Izuzetno cenimo ekipu Igokee koja je ove godine napravila izuzetan rezultat i u FIBA Ligi šampiona i u ABA ligi i, zaista, od sveg srca joj čestitam na tome, pre svega kolegi Bajiću. Ujedno koristim priliku da mu čestitam i na imenovanju za selektora Severne Makedonije. To je zaslužio iskrenim i poštenim dugogodišnjim radom u Igokei. Idemo u dobrom raspoloženju u Laktaše posle pobede protiv Budućnosti i dobro bi bilo da ga zadržimo i posle utakmice sa Igokeom.

Pred najvažniji duel u ovoj takmičarskoj godini košarkaš Mornara Uroš Luković je optimista.

– Veoma je važna bila utakmica protiv Budućnosti, probudili smo se, pobedili i sad imamo meč odluke u Laktašima. To je za nas utakmica sezone, koju treba da dobijemo i da se plasiramo u plej-of. A kad budemo među prve četiri ekipe, sve je moguće. Mislim da imamo velike šanse da igramo i finale ABA lige ove godine. Istina, nemamo dobra iskustva iz Laktaša, tamo smo samo jednom pobedili, ali verujem da ćemo ovoga puta trijumfovati. Mnogo smo jača ekipa nego ranije, napredovali smo, zreliji smo i posle utakmice sa ekipom Budućnosti imam utisak da smo se podigli u svakom smislu, i na igračkom i na psihološkom planu – zaključio je Luković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike