Lukovići u klubu "plus 1000"

23.10.2020

11:59 >> 16:51

0

Autor: M. R.

Uroš i Marko prešli istu granicu u razmaku od sedam dana

Lukovići u klubu "plus 1000"
Copyright MN Press

Svakog novog vikenda u ABA ligi igrači pomeraju granice i penju se na večnim listama u svim segmentima. Na zvaničnom sajtu takmičenja objavljene su zanimljivosti iz prethodnog kola i u tekstu su u prvi plan izašla braća Lukovići i Šehovići.

Sedam dana ranije je Uroš Luković u dresu Mornara ušao u klub igrača koji su postigli više od hiljadu poena, a sada je njegov brat Marko, koji je član Splita, uspeo da uradi isto. Na utakmici koju je njegov tim igrao protiv Cedevite Olimpije Marko je postigao 12 poena i tako došao do ukupno 1010 poena u ABA ligi. Na istom meču postigao je 100. trojku.

Suad Šehović iz Budućnosti je odigrao 249. meč u regionalnom takmičenju i izjednačio se na 11. mestu sa Vukom Radivojevićem po broju odigranih utakmica. Njegov brat Sead Šehović koji igra za Mornar je odigrao 245. susret i sada sa Ivanom Ramljakom deli 14. mesto na istoj listi. Suad je na poslednjem meču protiv Borca imao sedam odbrambenih skokova (ukupno 797) koji su ga u tom segmentu popeli na 5. mesto večne liste. Prešao je Mira Bilana koji ima 792.

Derbi između Mornara i Crvene zvezde bio je 309. meč u ABA ligi Branka Lazića, pa se kapiten crveno-belih popeo na 3. mesto. Preskočio je Nebojšu Joksimovića (308), a ispred njega su ostali Marin Rozić (377) i Čedomir Vitkovac (335). Na istom meču Marko Simonović je postao tek 18. košarkaš u istoriji ovog takmičenja sa više od dve hiljade poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: abaliga

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike