KRAJ: Zvezda pala u trileru

29.01.2021

19:15 >> 21:37

0

Autor: N. St.

Crveno-beli izgubili od francuskog tima

KRAJ: Zvezda pala u trileru
Copyright MN Press

Zgusnut raspored utakmica je nastavljen. Crvena zvezda je odigrala četvrti meč u poslednjih nedelju dana.

U dvorani „Aleksandar Nikolić“ su dočekali ekipu Asvela. I doživeli treći poraz u ovih sedam dana – 78:81 (23:25, 15:20, 18:12, 22:24).

Meč je rešen u triler završnici. Kol je dao oba slobodna bacanja, Lojd je imao dva pokušaja da trojkom odvede meč u produžetak, nije uspeo. Tražio je faul, arbitri nisu reagovali.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Volden i Dobrić sa po 17 poena, na drugoj strani je Kol dao 22 poena.

Dešavanja sa utakmice ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – DRAMA I POBEDA ASVELA

Lojd nije šutirao kada je imao prednost, ostavio je Voldenu koji je siguran. Asvel igra istu akciju još jednom i rešava je Kol na isti način (78:79). Lojd je fauliran prilikom prodora. Dobrić promašuje trojku, lopta mu se vraća u ruke. Lojd je ponovo fauliran, to je faul kojim je Asvel ušao u bonus. Lojd je šutirao iz teške pozicije, nije pogodio. Zvezda je branila napadKol je promašio trojku, ali je Hauard uhvatio loptu. Kol je fauliran, dao je oba penala (78:81). Radonjić je tražio tajm-aut. Lojd se oslobodio, šutirao za tri, promašio, lopta mu se vratila pokušao je ponovo, Kaudi je bio pored njega, pao je na zemlju. Tražio je faul, sudije se nisu oglasile.

38′ – SMENE U VOĐSTVU

Nua blokira Noka, pa Kol pogađa, Radonjić reaguje tajm-autom (72:73). Volden, uz malo sreće, poentira. Fal uzvraća na drugoj strani (74:75). Sjajan potez Voldena, prodor i novi poeni (76:75). Kol sa jedne noge poentira (76:77).

36′ – ZAKUCAVANJE NOKA

Odlična akcija Zvzede, Volden ostavlja za Noka koji zakucava. Usledio je TV tajm-aut (69:66). Klupa Zvezde je tražila korake, Fal je bukvalno ugurao čuvare pod obruč i pogodio. Dobrić pogađa trojku (72:68). Nua odmah uvzraća na isti način (72:71).

34′ – DOBRIĆ I KOL

Menjaju se timovi u vođstvu. Dobrić daje trojku iz teške ozicije, preko ruke Fala. Kol poentira pod faulom i daje dodatno bacanje (63:64). Ponovo Dobrić poentira, Kol daje oba penala (65:66). Davidovac, uz malo sreće daje koš (67:66).

32′ – ZVEZDA VODI!

Odličan početak poslednjeg kvartala, Kuzmić daje oba penala, a posle promašaja Kola i greške Fala Rit pogađa iz teške pozicije. Dio uspeva da pronađe put do koša (60:59).

30′ – ZVEZDA SE U POTPUNOSTI VRATILA

Neverovatna greška Lazića. Uzeli su loptu, krenuli u kontru dva na jedan, Branko je predugo držao loptu, Strazel mu je izbio iz ruke. Izašao je iz igre posle toga, Hauard faulira Davidovca. Odličan potez Davidovca (52:57). Dobrić krade loptu, previše sporo ide na koš, Jabusele se prikrada iz pozadine i udara mu “rampu”. Jabusele potom pravi bespoterbnu ličnu, Hol je poklon iskoristio da pogodi oba penala (54:57). Sjajna odbrana Hola na Strazelu, velika borbenost je nagrađena. Kuzmić je ispravio sopstveni promašaj (56:57). Hol pametno pravi faul, poslednji pre ulaska u bonus. Strazel šutira sa devet metara, ne pogađa (56:57).

28′ – HOLOVI PRVI MINUTI

Prvi put je u igru ušao Hol. Lazić pogađa, pa Hauard pogađa pored kapitena Zvezde. Lopta je u napadu uglavnom u rukama Lazića koji nije stigao da uputi šut za 24 sekunde (50:57).

26′ – NAPAD PONOVO STAO

Jabusele je ušao u igru prvi put na meču. Imao je probleme sa leđima, pa nije bilo poznato hoće li igrati. Lajti je polovičan sa penala, pa Lazić odlično reaguje u odbrani, ali je usledila greška koju Kol kažnjava (46:55). Lojd ne pogađa preko ruke, Rit je blokiran.

24′ – BLOKADE I NAGRADA

Previše je Zvezda brzala u napadima, Rit i Noko u isto vreme udaraju “rampu” Lajtiju, da bi posle jedne duže akcije Noko dao lake poene na obruču. Još jedna blokada Noka, uz malo sreće Rit pogađa (46:52).

22′ – VRAĆENA DVOCIFRENA PREDNOST

Kaudi pogađa iz još jedne teške pozicije, preko ruke, zaista neverovatna pogodak. Greška Lojda, pa odlično postavljanje Voldena za faul u napadu koje je nagradio poenima iz prodora, Kol poentira (42:52).

21′ – LOJD ZA START, PA KOL

Prve poene u drugom delu dao je Lojd i to su poeni kojim je prešao brojku od 500 poena u Evroligi. Kol je ostao sam na šutu za tri i to je kaznio (40:48).

20+’ – NOKO I RADONJIĆ

U pauzi između dva dela su svoje viđenje dali Noko i Radonjić.

– Moramo da iskoristimo naše prednosti u napadu, da imamo bolje kretanje lopte i to će nam značiti u drugom delu – rekao je Noko.

Strateg srpskog tima je u prvi plan stavio završnicu prvog dela i seriju 8:0

– Nekoliko poslednjih minuta smo igrali onako kako je trebalo. Oni su igrali odlično, procenti šuta za tri su bili neverovatni. Moramo da budemo foksusiraniji u nastavku – jasan je Radonjić.

20′ – ZVEZDA SE VRATILA U IGRU

Nesporazum igrača asvela pod košem, Dobrić to kažnjava prodorom na druogj strani (35:45). Strazel ostaje sam, ne pogađa trojku. Kuridža je imao zicer na obruču, odlučio je da prosledi do Dobrića koji je fauliran na šutu za tri. Dobrić pogađa sva tri penala (38:45).  Asvel je počeo da promašuje, Kuridža ne uspeva da primiri loptu u kontri. Ukradena lopta, šut Dobrića sa pola terena, ni blizu koša. Zvezda ima sedam poena zaostatka na poluvremenu (38:45).

18′ – TROJKE ASVELA SE NASTAVLJAJU

Šta god šutnu, pogađaju. Dio daje ovu trojku (30:45). Hauard konačno promašuje, Lojd pokreće kontru, Voldne poentira pod faulom Kaudija, tajm-aut gostiju (32:45). Volden je pogodio dodatno bacanje. Kaudi promašuje za tri, Lojd ne pogađa trojku (33:45).

16′ – ZVEZDINI PROBLEMI U NAPADU

Ne uspeva Zvezda da pronađe rešenje u napadu. Hauard poentira uz zvuk sirene iz teške pozicije, preko ruke. Fal pravi drugu ličnu na prodoru Dobrića koji je polovičan sa penala (29:42).

15′ – VOLDEN DOBIO LAKAT U GLAVU

Bako poentira, Zvezda ulazi u seirju promašaja, pa je Radonjić tražio minut odmora (29:35). Vratio je u igru Voldena. Upravo je Volden krenuo na prodor, promašio, Bako je uhvatio loptu i laktom nesmotreno udario Voldena u lice. Sudije su odmah dosudile faul u napadu, pa su otišle da pogledaju snimak i ustanove da li je bila nesportska. Ustanovili su da nije bilo elemenata i da je običan faul. Davidovac ne pogađa. Hauard ostaje sam i daje trojku, sedmu iz osam pokušaja gostiju (29:38).  Kuridža ne uspeva da uzvrati istom merom, Nua to kažnjava za dvocifrenu prednost (29:40).

13′ – TROJKE I PENALI

Strazel ostaje sam posle greške Davidovca i pogađa trojku. Noko ne uspeva da pogodi zicer, ali je velika borbenost nagrađena. Dobrić se izborio za loptu, pa je uz zvuk sirene pogodio za tri. Strazel daje novu trojku (28:31). Lazić kreće na prodor, fauliran je, promašio je prvo, dao drugo (29:31). Nua je zatim bio nepogrešiv sa linije penala (29:33).

11′ – DAVIDOVAC KORISTI PREDNOST

Prvi napad u drugoj deonici je išao na Davidovca koji je iskoristio svoje prednosti, visinu pre svega i pogodio preko nižeg igrača (25:25).

10′ – PREDNOST GOSTIJU

Dobri je dobio udarac u lice posle prodora, sudije ništa nisu svirale, usledila je kontra Asvela, Davidovac se odlično postavio i iznudio faul u napadu Hauarda. Sjajan potez Lojda na drugoj strani (23:20). Nua daje trojku (23:23). Lojdu ispada lopta, Strazel to kažnjava, Noko je “kampovao” u reketu, igrači Asvela su to signalizirali, sudije su odreagovale. Odlična odbrana, bez vremena za šut Zvezde (23:25).

8′ – SERIJA GOSTIJU I FAULOVI U NAPADU KUZMIĆA

Dva uzastopna faula u napadu Kuzmića. Vratio se Noko. Pre toga je Kuzmić upisao poene posle ofanzivnog skoka, a Dio pogodio trojku (19:18). Noko koristi nižu petorku protivnika da postigne poene u reketu, Hauard poentira pored Davidovca (21:20).

6′ – KUZMIĆ U FOKUSU

Kuzmić je ušao u igru, ispravio je sopstveni promešaj, Lojd je zatim ukrao loptu, a Kuzmić je fauliran, usledio je TV tajm-aut (16:14). Po povratku na parket je ponovo fauliran, bio je polovičan sa penala (17:14).

5′ – POGAĐA SE NA OBE STRANE

Neverovatno šutersko raspoloženje Asvela se nastavilo, skoro svaki šut završava u košu. Volden je raspoložen na drugoj strani (14:14).

3′ – NOKO I RASPOLOŽENI ŠUTERI GOSTIJU

Noko je dao prvih šest poena za crveno-bele, Kaudi i Dio su raspoloženi u šutu. Volden pogađa trojku preko Fala (9:9).

1′ – UTAKMICA JE POČELA

Meč u Beogradu je počeo. Noko i Lajti su postigli prve poene na utakmici (2:2).

20:44′ – TU SU I “NAVIJAČI”

Interesantna ideja crveno-belih koji su doveli i “navijače” na tribine. Pogledajte i sami kako to izgleda.

MN Press

20:42′ – PETORKA ZVEZDE

Zvezda počinje meč u petorci Volden, Lazić, Lojd, Kuridža, Noko

20:36′ – O’BRAJANT NIJE U SASTAVU

U sastavu crveno-belih za večerašnji meč nije Džoni O’Brajant koji je suspendovan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike