KRAJ: Zvezda nije iskoristila prvu meč loptu, Igokea obezbedila treću utakmicu

14.05.2021

16:00 >> 22:30

0

Autor: N. St.

Crveno-beli gostuju u drugom meču polufinalne serije

KRAJ: Zvezda nije iskoristila prvu meč loptu, Igokea obezbedila treću utakmicu
Copyright Promo/ABA/KK Crvena zvezda

Prvi korak je napravljen, ali će drugi morati da sačeka. Posle pobede u Beogradu košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da završe polufinalnu seriju regionalne lige. Umesto toga će se igrati “majstorica”.

Igokea je u Laktašima slavila – 81:68 (23:13, 22:18, 20:17, 16:20).

Mučili su se crveno-beli sa čvrstom i agresivnom odbranom domaćina skoro 30 minuta, uspeli su da se “probude” u poslednjem kvartalu, ali nije bilo dovoljno ni vremena ni energije za eventualni preokret. Igokea je u potpunosti zaustavila glavnu napadačku opciju rivala, Voldena (2, 0/7 iz igre) i Lojda (11).

Kod pobednika su se istakli Klemons (18) i Atić (17), dok je u Zvezdi najbolji bio Dobrić (17).

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – KRAJ

Noko je pogodio oba penala Zvezda igra presing po celom terenu, a ta agresivnost je koštala Voldena pete lične. Kori je završio meč sa užasnim šutom (0/7 iz igre, 2/2 sa penala, 6as i 4 izgubljene lopte). Lojd ne pogađa težak šut, Atić hvata loptu i tako stavlja tačku (77:68). Na kraju – 81:68.

38′ – RADONJIĆEV TAJM-AUT, LOJDOVE GREŠKE

Noko blokira Ilića, lopta se zaglavila između obruča i table, sudije su pokazale da je “mrtva” i na centru su skakali Noko i Ilić. Centar Zvezde je obezbedio napad svom timu, ali je Dobrić promašio za tri, Lojd je izbacio u aut. Zatim je posle dobre odbrane Volden narpavio novu grešku (73:62). Klemons pravi faul u napadu na Simonoviću. Radonjić je reagovao tajm-autom kako bi smirio svoj tim. Simonović je fauliran na prodoru. Dao je oba penala, da bi Volden odmah napravio bespotreban faul na polovini domaćina u pokušaju da ukrade loptu što mu ej bila četvrta lična. Klemons je bio nepogrešiv (75:64). Lojd pravi novu grešku, gubi loptu u organizaciji napada. Karmajkl pravi petu ličnu u postavljanju bloka. Noko ispravlja promašaj Voldena (75:66). Simonović pravi faul koji donosi Klemonsu penale, dao je jedan od dva (76:66).

36′ – ČETVRTA LIČNA KARMAJKLA, SIMONOVIĆ ODLIČAN

Pravi Karmajkl četvrtu ličnu što može da bude veliki probelm za domaći tim. Simonović brzo rešava napad, a posle greške u napadu Igokee Lojd pokušava trojkom da smanji minus, promašuje (73:62).

34′ – ODGOVOR GREJA, PA DOBRIĆ

Po povratku sa kraćeg predaha Grej pogađa trojku. Simonović ne uspeva da uzvrati, pa su usledila dva faula u napadu, prvo Noko, pa Atić (71:55). Noko zatim pravi novi faul u napadu. Isto čini Karmajkl na drugoj strani prilikom postavljanja bloka. Dobrić to kažnjava trojkom (71:58).

32′ – SIMONOVIĆ I DAVIDOVAC

Potezi Dobrića kao da su uneli novu energiju u redove Zvezde. Simonović i Davidovac su spustili razliku malo, pa je Bajić reagovao (68:55).

30′ – NEVEROVATAN KOŠ DOBRIĆA ZA KRAJ ČETVRTINE

Dobio je Dobrić loptu, pogodio trojku pod faulom. Sudije su odlučile da pogledaju snimak zbog mogućeg isteka vremena. Ustanovili su da se koš priznaje i da je na semaforu ostalo 0.6 sekundi. Dao je dodatno bacanje (65:48).

28′ – LOJD POKUŠAVA

Pokušava Lojd da vrati svoj tim u igru, tarži rešenja u napdu, ali Igokea ne dozvoljava razlika da se smanji. Pot je pogodio oba slobodna bacanja (62:41).

26′ – TALIĆ UZ ZVUK SIRENE

Lojd pogađa pod faulom i daje dodatn obacanje. Ali na to odgovara Talić trojkom sa oko 10 metara. Rit pokušava da uzvrati, promašuje ceo obruč u šutu za tri (57:37).

24′ – SUDIJE DELE TEHNIČKE

Dosta se igra “secka” u trećoj četvrtini. Sudije dele veliki broj tehničkih grešaka. Dobili su ih Klemons kod domaćina odnosno Radonjić i Volden u Zvezdi. Uz sve to gosti poklanjaju loptu, Ilić promašuje zakucavanje (52:34).

22′ – PO TRI LIČNE LAZIĆA I LOJDA

Problemi za Zvezdu se nastavljaju. Noko nije uspeo da pogodi u reketu. Lojd se postavio za faul, sudija Radović je procenio da je simulirao pa mu je dao tehničku. Posle datog bacanja je Atić pogodio trojku (49:31). Dobrić je uzvratio istom merom i tako postao prvi igrač pored Davidovca koji je pogodio dalekometni hitac na utakmici (49:34). Uz to Lazić i Lojd imaju po tri lične.

20′ – POLUVREME

Ilić je u završnici napada Zvezde napravio nešto jači faul na Davidovcu. Sudije su pogledale snimak i ostale pri prvobitnoj odluci, nije bilo nesportske. Dejan je dao oba i postao prvi dvocifreni u svom timu. Odlično poluvreme Igokee i slabo izdanje Zvezde. Posle prvih 20 minuta domaći tim ima prednost – 45:31.

18′ – VOLDEN POKUŠAVA DA “RAZMRDA” TIM

Volden je dao dva penala, pa je obezbedio Noku lako zakucavanje. Bajić smiruje ekipu tajm-autom (38:26). Čvrsta odbrana domaćina pravi problem Voldenu koji opet greši, a Klemons to rešava trojkom (41:26).

16′ – MALI POMAK KOD GOSTIJU

Lojd krade loptu i zakucava, potom posle dobre odbrane je gubi i Talić, ali je Kuzmić ostao predugo u reketu. Atić to kažnjava (38:22).

14′ – DAVIDOVAC

Tražio je tajm-aut Radonjić posle “duple” prednosti domaćina (34:17). Davidovac je dao trojku po povratku na teren. Pot je potom nastavio seriju, dao je svoj 10. uzastopni poen.

12′ – POT U SERIJI

Dobrić je pogodio uz faul, nije dao dodatno bacanje (23:15). Pot daje oba penala, Rit pravi grešku prilikom dodavanja (25:15). Pot to kažnjava trojkom (28:15). Kuzmić uz malo sreće poentira (28:17).

10′ – SJAJAN START IGOKEE

Igokea je odigrala odličnu pruv četvritinu. Klemosn je dao novu trojku, Dobrić je pogodio posle prodora. Posle prve deonice domaćin ima prednost – 23:13.

8′ – PRVA TROJKA ZVEZDE

Lojd prekida seriju domaćeg tima, ali to ne pomaže mnogo, pošto je Klemonsa faulirao Hol na šutu za tri. Dao je sva tri penala. Zvezdine napadačke muke se nastavljaju (18:6). Davidovac je pogodio prvu trojku iz sedmog pokušaja crveno-belih (18:9).

6′ – DVOCIFRENA PREDNOST DOMAĆINA

Nastavljaju se promašaji Zvezde. Klemons promašuje za tri, lopta ostaje u posedu domaćeg tima. Karmajkl ne uspeva da pogodi. Lazić poklanja loptu protivniku, Volden pravi faul da spreči lake poene. Jošilo donosi dvocifrenu prednost Igokei (13:2).

4′ – RADONJIĆ REAGUJE

Jošilo pogađa za tri (9:2). Lazić promašuje posle prodora. Odlčan napad i zakucavanje Ilića (11:2). Radonjić traži tajm-aut.

3′ – DOBRA ODBRANA DOMAĆINA

Atić postiže prve poene na meču. Volden se pre toga ispromašivao i za dva i za tri, a i Davidovac je promašio trojku. Lazić je uspeo da postigne prvi koš za svoj tim (2:2). Ilić poentira, a domaći tim igra odličnu odbranu i pravi velike probleme crveno-belima na prenosu lopte i u organizaciji igre. Atić pogađa (6:2).

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica u Laktašima je počela. Noko nije uspeo da ispravi promašaj Lojda. Klemons posle promašaja faulira Davidovca.

18:26′ – PETORKE

Zvezda meč počinje u petorci: Volden ,Lazić, Lojd, Davidovac, Noko. Igokea počinje sa u sastavu: Klemons, Atić, Jošilo, Ilić, Karmajkl

18:20′ – ZVEZDA JE SPREMNA

Crveno-beli su spremni za večerašnji duel.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike