KRAJ: Partizan poražen u Italiji

03.03.2021

18:35 >> 20:51

0

Autor: N. St.

Crno-beli izgubili od Trenta.

KRAJ: Partizan poražen u Italiji
Copyright Profimedia

Imao je Partizan imperativ pobede, ali nije uspeo da je ostvari. U pretposlednjem kolu Evrokupa su poraženi u Italiji. Desetkovani crno-beli su odigrali veoma loše drugo poluvreme i to ih je koštalo.

Trento je odbranio domaći teren – 69:54 (15:19, 14:9, 25:8, 15:18).

Najefikasniji kod pobednika bili su Vilijams (16) i Braun 13 (7as), dok je na drugoj strani jedini dvocifren bio Tomas sa 17 poena.

Srpski tim i dalje ima šanse za prolaz u narednu fazu takmičenja. Za to im je neophodno da u poslednjem kolu savladaju Metropolitan, a taj meč će igrati u “Stožicamapošto je Evroliga prihvatila zahtev francuskog tima. Osim trijumfa će morati da rade i digitroni, pošto će zavisiti i od drugo meča između Lokomotive i Trenta.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – POBEDA ITALIJANA

Dangubić gazi aut liniju, pa Perkins pravi faul kojim uvodi svoj tim u bonus. Martin kreće na prodor, dobija faul i pogađa oba penala (67:48). Senders krade loptu Perkinsu i pogađa u kontri (69:48). Perkins se iskupljuje brzim poenima. Martin promašuje za tri, pa dobra akcija za lake poene Tomasa. Braun ne pogađa, pa Janković zakucavanjem smanjuje zaostatak. Trento ne uspeva da izvede loptu za pet sekundi, Filipovski traži tajm-aut na četiri desetinke pre kraja. Tomas je dobio loptu na obruču, nije pogodio (69:54).

38′ – TRENTO ČUVA PREDNOST

Tomas ne uspeva da uhvati loptu, Vilijams je hvata i vraća je u koš. Janković  se žalio da je dobio udarac, sudije nisu reagovale. Tomas je jedva zadržao loptu posle dodavanja Perkinsa, pa je fauliran. Tomas je polovičan sa penala, ali se iskupljuje ukradenom loptom i poenima u kontri (63:48). Sa velikim zakašnjenjem sudije sviraju grešku u koracima Brauna. Dangubić ne uspeva da uputi šut na vreme. Vilijams promašuje, Filipovski traži tajm-aut. Dangubić je promašio, a Vilijams je ostao sam za lake poene u kontri (65:48).

36′ – NIŽU SE FAULOVI ZAGORCA

Pejdž je krenuo na prodor pored trojice, promašio je, Jaramaz je uhvatio loptu, ali pošto nije dotakla obruč vreme za napad je isteklo, pa je napad pripao domaćinu. Ponovo previše agresivna igra Zagorca na presingu, pravi faul pod košem protivnika. Brz napad i lagani poeni za Brauna u tranziciji (58:43). Tomas promašuje za tri, u borbi za skok Zaograc pravi novu ličnu grešku. Filipovski ga je poslao na klupu i vratio je Dangubića. Braun sa korakom u stranu pogađa za tri (61:43). Tomas ispravlja promašaj Jankovića (61:45).

34′ – ODGOVOR PARTIZANA

Tomas poentira u kontri, Molin traži tajm-aut (54:41). Mej promašuje, Pejdž pogađa. Zagorac je previše agresivan, praiv faul  prilikom presinga. Janković potom promašuje zicer. Mej je ostao sam u uglu, promašio je trojku, ali je Vilijams potom poentirao u kontri (56:43).

32′ – JARAMAZ ZA TRI

Serija promašaja na obe strane. Jaramaz to prekida na isteku drugog minuta igre u četvrtini (54:39).

30′ – VELIKA PREDNOST ZA TRENTO

Ladurner ostaje potpuno sam u reketu i to lako rešava. Trifunović pravi grešku u koracima (49:36).. Foraj zatim igra odličnu odbranu na Pekrinsu koji gubi loptu i pada, pa sa zemlje pravi nesportsku ličnu. Morgan pogađa oba penala (51:36). U igru je ušao mladi Stefanović i napravio faul na šutu za tri. Senders daje jedan od tri penala (52:36). Jaramaz je tražio rešenje, krenuo na prodor, promašio, lopta nije dirala obruč, pa je poslednji napad u deonici imao Trento. Morgan je poentirao (54:36). Dobio je domaćin treću deonicu sa čak 25:8.

28′ – DOMAĆIN STEKAO DVOCIFRENU PREDNOST

Janković je bio blizu da ukrade loptu, nije uspeo, pa je ostao na Braunu što je bek domaćina iskoristio i pogodio trojku za dvocifrenu prednost svog tima (45:35). Tomas je uspeo da uputi šut pod faulom, ne i da pogodi. Rašon je zatim sa penala promašio prvo, pa dao drugo bacanje (45:36). Martin kreće na prodor, pa baca loptu u aut, Tomas i Braun promašuju, posle čega Rašon gubi loptu, a Molin traži minut odmora. Laki poeni za Snedersa, posle kojih Tomas promašuje (47:36).

26′ – FILIPOVSKI REAGUJE

Napadački problemi Partizana traju. Mej je fauliran pod košem, dao je jedno od dva bacanja. Tomas je konačno uspeo da prekine preazan hod svog tima i da poentira. Vilijams nije uspeo da se probije do koša, vratio je do Sendersa koji je uz zvuk sirene poentirao i naterao Filipovskog da traži tajm-aut (42:33). Janković zakucava psole kratke pauze (42:35).

24′ – TRENTO BOLJI

Treća lična Meja, Jaramaz ne pogađa trojku sa velike udaljenosit, pa Mej šalje loptu na klupu Partizana u pokušaju dodavanja. Tomas šutira sa korakom unazad, promašuje, Martin pokreće kontru i ostavlja Meju za lake poene (35:31). Forej pravi faul kako bi sprečio pogodak Tomasa. Jaramaz je dobio mali odmor, ušao je Perkins. Tomas ne uspeva da pogodi, a Martin daje trojku (38:31).

22′ – TROJKE NA OBE STRANE

Drugo poluvreme je počelo trojkom Pejdža, Braun je uzvratio istom merom (32:31). Težak šut Jarmaaza, pa faul kojim sprečava lake poene rivala. Mej ne pogađa za tri iz velike udaljenosti. Martin kreće na zakucavanje, Jaramaz ga faulira. Promašuje prvo, daje drugo (33:31). Janković ne uspeva da pogodi u reketu.

20′ – JANKOVIĆ ZA TRI I MINIMALNA PREDNOST TRENTA

Janković poentira, tajm-aut domaćina. Vilijams po povratku na teren promašuje zicer (27:28). Jaramaz nije pogodio, Morgan je uz malo sreće zadržao loptu, ali je Janković bio bolji u skoku na drugoj strani. Jaramaz promašuje za tri. Vilijams koristi snagu da pogodi na obruču (29:28). Agresivna odbrana Trenta u poslednjem napadu, Martin pravi faul na Dangubiću. Janković šutira za tri, ni blizu koša. Vodi Trento posle prvih 20 minuta (29:28).

18′ – NESPORTSKA PEJDŽA, PA BUĐENJE

Trifunović ne pogađa zicer, pa hvata sopstveni promašaj i ne uspeva da se ispravi. Domaćin je krenuo u kontru, Pejdž je povukao za dres protivika i to je nesportska lična. Morgan daje oba slobodna bacanja. Morgan zatim gubi loptu, Jaramaz ne uspeva da nadje rešenje brzo, pa pronalazi Trifunovića koji ostaje sam i pogađa za tri (25:24). Bez komunikacije u odbrani, Vilijams to kažnjava snažnim zakucavanjem. Jaramaz je krenuo na prodor, iznudio faul i pogodio oba penala (27:26).

16′ – DRUGA LIČNA TOMASA I PREKID PRAZNOG HODA

Zagorac jedva dobacuje do prvog obruča u šutu za tri, Tomas se bori za loptu pod košem, ali mu se od kolena odbija u aut. Braun se zaleteo u prodoru, fauliran je, dao je oba penala (23:19). Jaramaz pogađa za tri, ali sudije pokazuju da je Tomas napravio faul u postavljanju bloka pre toga što mu je druga lična. Braun promašuje za tri, Tomas poentira i tako daje prvep oene za Partizan posle pet i po minuta igre u drugoj četvrtini, a ukupno sedam računajući i prvu četvrtinu (23:21).

14′ – NAPADAČKE MUKE PARTIZANA

Serija grešaka na obe strane, Mej se podigao na šut, Zagorac je skočio, a onda se Mej spustio na zemlju i pokušao ponovo da šutira, čista greška u vođenju. Loše dodavanje Pejdža i lako ukradena lopta. Mej gazi liniju na šutu za tri (21:19).

12′ – ODGOVOR TRENTA

Trento bolje započinje drugi kvartal i preko Meja i Ladurnera dolaze do izjednačenja (19:19).

10′ – PROMAŠAJI U KONTRI I VOĐSTVO PARTIZANA

Foraj ostaje sam i to kažnjava trojkom. Janković je fauliran, promašio je prvo, dao drugo bacanje (15:19), pa je izašao iz igre, zamenio ga je Tomas. Sjajna blokada Tomasa, ali nije uspeo to da nagradi pošto je promešio zicer na drugoj strnai. Zagorac nogom krade loptu, sudije su to primetile. Odlična odbrana, ali Perkins šalje prejak pas za Trifunovića. Senders šutira sa velike udaljenosti, promašuje. Partizan vodi (15:19).

8′ – PERKINS, PA DANGUBIĆ ZA TAJM-AUT TRENTA

Dobar potez Zagorca, utrčao je, dobio pas Perkinsa i poentirao. Na drugoj strani Vilijams ostaje potpuno sam pod košem i to rešava zakucavanjem. Filipovski je ljut zbog odbrane svog tima (12:12). Trifunović je promašio trojku, Zagorac se izborio za novii napad, a Perkins je to nagradio trojkom (12:15). Jankoviću ispada lopta, ali uspeva da je zadrži uz malo sreće, Perkins ostavlja za Dangubića koji daje trojku i tera domaćina na tajm-aut (12:18).

6′ – SERIJA DANGUBIĆA

Dangubić pogađa uz zvuk sirene. Vilijams koristi svoje prednosti da poentira, pa Dangubić daje trojku (8:10). Senders pogađa na drugoj strani (10:10).

4′ – TROJKA TOMASA

Poeni Vilijamsa, Tomas greši, Trento ne kažnjava tu grešku. Potom Foraj faulom spreava prodor i lake poene Jaramaza (4:2). Tomas je ostao sam i pogodio trojku (4:5). Dangubić je ukrao loptu, pa je prejako dodao do Jankovića koji se nije snašao. Mej je pogodio u kontri (6:5).

2′ – ZAKUCAVANJE MARTINA

Prvi poeni na meču su postignuti posle skoro 90 sekundi igre, Martin je snažno zakucao. Jaramaz je poentirao posle prodora na drugoj strani (2:2).

19:58′ – PETORKA CRNO-BELIH

Partizan kreće meč u petorci Pejdž, Jarmaz, Zagorac, Tomas, Janković

19:44′ – DOSTA IZOSTANAKA

Filipovski na ovom meču neće moći da računa na Miku, Veličkovića, Mozlija, dok je Zagorac zadobio povredu protiv Zadra, ali će biti na terenu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike