Ilić pun samopouzdanja: Naučio sam da nema nepobedivih

16.03.2021

22:06 >> 22:10

0

Autor: N. St.

Srpski košarkaš napreduje iz meča u meč

Ilić pun samopouzdanja: Naučio sam da nema nepobedivih
Copyright MN Press

Najprijatnije iznenađenje FIBA Lige šampiona je svakako Igokea. Ekipa koja je u prvoj fazi takmičenja obezbedila prolaz pored Turk Telekoma, Hapoel Jerusalima i Limoža.

Jedan od igrača koji ima velika zasluge za to je svakako Dalibor Ilić.

– Napravili smo veliki korak napred prolaskom dalje u Ligi šampiona, ispisali smo istoriju. Klub prvi put igra u evropskom takmičenju u svojoj istoriji. Velika stvar kako za klub, tako i za nas, igrače. Dali smo sebi šansu da igramo na visokom nivou i da budemo među najboljima – rekao je Ilić za zvanični sajt Lige šampiona.

Priznaje da su mu ovi mečevi mnogo pomogli da napreduje.

Najvažnija stvar koju sam naučio tokom prvog dela jeste da ne postoje nepobedivi timovi u košarci, što je naša ekipa i dokazala. Čak i manji klubovi mogu da iznenade velike protivnike. Naša grupa je bila veoma teška, sa velikim imenima i ekipama koje imaju mnogo veće budžete od našeg. Takve teške utakmice su mi mnogo pomogle, igrao sam protiv onih koji su igrali na visokom nivou. Imao sam šansu da naučim dosta od njih.

U drugoj fazi, u grupi J, rivali su im Burgos, Tenerife i Riga. Posle dva kola imaju polovičan učinak.

Imamo veoma tešku grupu, ali smo više puta ove sezone pokazali da se ne plašimo nikoga i da možemo da budemo nezgodan rival za sve. Najbolji dokaz toga je naša prethodna grupa. Moramo da igramo solidnu košarku sa dosta agresivnosti i da zadržimo nivo igre u defanzivi koji pružamo cele godine kako bismo imali šansu da napravimo iznenađenje.

Pošto je rođen u Višegradu, autora teksta je zanimalo zašto je izabrao da igra za „orlove“.

Srbija je više moja zemlja nego Bosna i Hercegovina – objasnio je Ilić.

Kao nagrada za dobre partije je stigao poziv Igora Kokoškova.

Za mene je bila velika čast i privilegija da se nađem na spisku seniorske reprezentacije Srbije. Sa tim pozivom je priznato sve ono što sam radio u mlađim kategorijama reprezentacije. Srećan sam što sam dobio šansu da budem deo toga.

Debitovao je protiv Finske, da bi potom igrao i protiv Gruzije u Beogradu.

Na debiju sam samo želeo da opravdam poverenje selektora. Što se druge utakmice tiče osećaj je neverovatan. Igrati za svoju zemlju pred svojim ljudima, jedino želiš da pokažeš sve što znaš i da svi budu zadovoljni. Nema boljeg osećaja nego kada predstavljate svoju zemlju na velikom takmičenju i kada nosite taj dres i grb.

Na kraju se prisetio kako je sve počelo, pošto je sa treninzima počeo kada je imao osam godina.

– Veliki broj mojih vršnjaka je trenirao nešto. Bio sam veoma visok za svoje godine i uz insistiranje mog oca, koji je takođe igrao košarku, kao i nekoliko ljudi koji su bili prijatelji sa ljudima u klubu u kom sam počeo, odlučio sam da probam. Od prvog dana treninga za mene nije postojao nijedan drugi sport osim košarke – zaključio je Ilić.

Pročitajte joiš:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike