Borac gostuje u Splitu: Duel odluke, ko pobedi - ostaje u ligi

19.04.2021

08:49 >> 09:32

0

Autor: M. R.

Trener Čačana Marko Marinović pred još jedan važan meč

Borac gostuje u Splitu: Duel odluke, ko pobedi - ostaje u ligi
Copyright MN Press

Do kraja ovosezonske priče Borca u ABA ligi ostala su još samo dva susreta. Prvi se igra danas od 18.00 u Splitu protiv istoimene ekipe. To je duel 25. kola ABA lige koji je ranije bio odložen. Kako stvari stoje u ovom momentu, postoji nekoliko mogućih scenarija po kojima bi Borac mogao da izbegne 13. mesto na tabeli, a time i igru u baražu za opstanak u ABA eliti.

Pročitajte još

Bez obzira na sve te varijante, u čačanskom sastavu se nadaju da će sa dve pobede protiv Splita i Cibone otkloniti svaku nedoumicu i da će ostati i naredne sezone među najboljim regionalnim ekipama.

– Split i mi se dugo znamo, igali smo prethodnih godina Drugu ABA ligu, a pred ovu sezonu smo zajedno ušli u Prvu ABA ligu. To znači da među nama nema nekih velikih nepoznanica. Zbog toga očekujem dobar i kvalitetan meč. Ne bežimo od toga da je to duel odluke, kako za Split, tako i za nas. Ko bude pobedio, ostaje u ligi – poručio je Marinović u najavi susreta.

U odnosu na prvi međusobni duel, koji je Borac pobedio – 90:69, Split je doveo dva iskusna igrača.

– Ozbiljno su se pojačali u poslednje vreme. Uz prilično dobru ekipu koju je imao, u svoje redove je doveo dva ozbiljna i iskusna igrača. Naravno, mislim na Ukića, koji i dalje može da igra na visokom nivou, zajedno sa Babićem. To nije ista ekipa koja je bila u Čačku. Mi smo spremni, bez obzira na to što nismo trenirali kompletni zbog pojave korone u našim redovima. Ali mi ne tražimo nikakve izgovore. Iako smo zajedno trenirali tek poslednjih nekoliko dana, nekako smo konsolidovali svoje redove, tako da jedva čekamo da utakmica počne – podvukao je Marko Marinović.

Nakon utakmice u Splitu tim iz grada na Moravi će imati sedam dana pauze, da bi zatim na svom parketu, u poslednjem meču ligaškog dela ABA takmičenja, ugostio zagrebačku Cibonu (26. april, 17.00).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: kkborac.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike