"Ako pobedimo, ne moramo više da razmišljamo o opstanku"

24.04.2021

10:36

0

Autor: M. R.

Košarkaš Borca Aleksa Novaković pred duel sa Cibonom

"Ako pobedimo, ne moramo više da razmišljamo o opstanku"
Copyright MN Press

Početkom naredne nedelje spušta se zavesa na ligaški deo ABA lige. U poslednjem 26. kolu košarkaši Borca će u ponedeljak od 16.00 dočekati ekipu Cibone. Ako Čačani izađu iz ovog duela kao pobednici, oni će i matematički izboriti opstanak u elitnom regionalnom rangu takmičenja. Dobra uvertita za ovaj susret napravljena je u prethodnom meču kada je ekipa Marka Marinovića slavila protiv Splita – 86:74.

Pročitajte još

– Utakmica u Splitu verovatno je bila najvažnija u sezoni. Iako nije sve gotovo, tim trijumfom smo znatno olakšali posao – rekao je za klupski sajt Aleksa Novaković, košarkaš Borca koji je na “Gripama” pružio odličnu partiju. – Ne želim da ističem svoju igru, jer je za pobedu zaslužna timska odbrana. Ukoliko tako budemo igrali protiv Cibone, verujem da trijumf neće izostati. Ako budemo slavili u ponedeljak, nećemo više morati da razmišljamo o opstanku. Cibona i mi smo ekipe približnog kvaliteta, ali je protivnik već obezbedio opstanak, tako da je red da i mi to uradimo.

Prethodni međusobni duel završen je pobedom ekipe iz Zagreba – 69:64.

Poznajemo ekipu Cibone, već smo imali priliku da se sastanemo. Doduše, rival se u međuvremenu pojačao Planinićem, kvalitetnim i iskusnim centrom. Ali bez obzira na to, sve zavisi od nas i od toga na kom nivou budemo igrali – zaključio je Novaković.

Cibona trenutno ima skor 9-16 na desetoj poziciji, dok je Borac 11. sa učinkom 8-17.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: kkborac.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike