Hrvati se sada peru! Njihova strana incidenta sa Savom Lešićem!

09.08.2022

21:49

0

Prava bura bivšeg košarkaša Zvezde i Partizana

Hrvati se sada peru! Njihova strana incidenta sa Savom Lešićem!
20220123ivMegaBorac06 - Copyright MN Press

Hrvatski mediji večeras su objavili informaciju o fizičkom obračunu u blizini Knina, te su naveli da je jedan od učesnika i to strana koja napada, bio i srpski košarkaš Sava Lešić. Prema prvobitnim navodima, Sava Lešić je bio sa članovima svoje porodice, sa jedne strane, dok su na drugoj strani bili oficir hrvatske policije i njegov sin, vojno lice.

O incidentu se izjasnio i Sava Lešić, a u međuvremenu se oglasila i hrvatska policija.

Portal Index.hr je preneo saopštenje hrvatske policije o sukobu u Kninu koji je, kako se tvrdi, počeo napadom srpskog košarkaša Save Lešića i njegove supruge na 25-godišnju i 13-godišnju Kninjanku.

Kako prenosi Index, Šibensko-kninska policija objavila je da su policijski službenici Službe kriminalističke policije okončali kriminalističko istraživanje nad ukupno šest osoba, petoro hrvatskih državljana i srpskom državljankom, osumnjičenih za kaznena dela pretnje, nanošenja teških telesnih ozleda, nanošenja lakih telesnih ozleda, kao i za remećenje javnog reda i mira.

Identitet prijavljenih nije poznat, ali je prema saznanju istog medija, za nanošenje teške telesne povrede Kninjanki, inače službenici hrvatske vojske, prijavljen je brat Save Lešića, Dragan (37), a supruga Save Lešića (36) prijavljena je za nanošenje lakše telesne povrede 13-godišnjoj Kninjanki.

69-godišnji otac Save i Dragana Lešića kazneno je prijavljen zbog pretnje pištoljem.

Zbog pretnje je kazneno prijavljen i 53-godišnji otac Kninjanki, inače aktivni policajac, za kojeg policija navodi i da ga je udaljila iz službe zbog ovog incidenta, premda se u vreme incidenta nalazio izvan službe.

Sava Lešić prijavljen je tek prekršajno zbog remećenja javnog reda i mira, kao brat Kninjanki.

Saopštenje policije prenosimo u celosti:

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 8. avgusta u večernjim satima (oko 19:40) na putu Šibenik - Knin došlo do nesuglasica u prometu, a nakon što su se oba vozača vozila zaustavila, došlo je do obostranog vređanja između 36-godišnjakinje i maloletne osobe kojom prilikom je 36-godišnjakinja ošamarila maloletnu osobu (kasnije konstatovane lakše telesne povrede).

Nakon tog događaja, oko 20:40, otac maloletne osobe zajedno s 27-godišnjakom, došao je u mesto Ramljane Donje u dvorište kuće 65-godišnjakinje, gde su se još nalazili 69-godišnjak, 37-godišnjak i 34-godišnjak. Po dolasku u dvorište sumnja se da je osumnjičeni 53-godišnjak uputio pretnje 65-godišnjakinji i njenom 69-godišnjem suprugu te tom prilikom odgurnuo 65-godišnjakinju koja je pala i zadobila lakše telesne povrede.

Dalje je utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da se verbalni sukob nastavio na način da je 69-godišnjak pretio osumnjičenom 53-godišnjaku i 27-godišnjaku u kojim pretnjama mu se pridružio i 37-godišnjak, a koji je nakon verbalnog sukoba telesno napao 27-godišnjaka i naneo mu teške telesne povrede.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su počinjena sledeća kaznena dela iz Kaznenog zakona Republike Hrvatske:

- 53-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog dela pretnje iz čl.139. st.3.,

- 69-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog dela pretnje iz čl.139. st.2.,

- 37-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog dela teška telesna povreda iz čl.118. st.1. i pretnje iz čl.139. st.2.,

- 36-godišnjakinja je osumnjičena za počinjenje kaznenog dela telesna povreda iz čl. 117. st.2.,

te će protiv svih biti podnesena kaznena prijava Opšinskom državnom tužilaštvu u Šibeniku.

Takođe je utvrđeno kako su 27-godišnjak i 34-godišnjak počinili prekršaj iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podnesen Optužni predlog Prekršajnom odelu Opštinskog suda u Šibeniku.

S obzirom na to da je osumnjičeni 53-godišnjak policijski službenik PU šibensko-kninske, on je zbog sudelovanja u navedenom događaju udaljen iz službe do daljnjega, bez obzira na to što se u to vreme nalazio izvan službe - stoji u saopštenju policije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike