Real stavio tačku na trofejnu eru! Florentino Perez doneo najtežu odlulku u karijeri i rastužio Pabla Lasa!

04.07.2022

20:51

0

Autor: 24sedam

Madriđani ozvaničili rastanak sa iskusnim strategom

Real stavio tačku na trofejnu eru! Florentino Perez doneo najtežu odlulku u karijeri i rastužio Pabla Lasa!
Pablo Laso - Copyright MN Press

Madridski Real kreće u potragu za novim strategom. Jedna era, pre svega trofejna, u košarkaškoj sekciji „kraljevskog kluba“ je okončna – Pablo Laso nije više trener Reala.

Gazda, po mišljenju mnogih, najvećeg kluba na svetu Florentino Perez doneo je možda i najtežu odluku u svojoj dugogodišnjoj funkcionerskoj karijeri. Kada su svi napadali Lasa i „tražili njegovu glavu“, Florentino je stao iza svog trenera koji mu je vratio plasmanom u finale Evrolige.

Ipak, nevidljivi protivnik bio je jači od svih. U završnici Endesa lige Laso je preživeo srčani udar, zbog čega je Real nekoliko nedelja kasnije odlučio da raskine saradnju, uz preuzimanje svih finansijskih obaveza prema trofejnom stručnjaku do leta naredne godine, do kada je španskom strategu važio ugovor.

- Nakon srčanog udara koji je naš trener doživeo pre nekoliko nedelja, Real Madrid je obavio nekoliko konsultacija sa doktorima i kardiolozima i svi su izrazili očigledan rizik za njegovo zdravlje koje nosi nastavak trenerskog rada u ovom trenutku - navodi se u saopštenju Reala i dodaje:

- Real Madrid smatra da bi nakon ovog akutnog koronarnog događaja zbog kojeg je naš trener morao na operaciju i odlazak na odeljenje intenzivne nege, nedonošenje ove odluke bilo apsolutno neodgovorno. Prioritet kluba je pre svega zdravlje Pabla Lasa iz poštovanja i ljubavi prema njemu. Real Madrid može da razume da je ova odluka rastužila našeg trenera, ali ništa, pa ni Real Madrid, nije iznad nečijeg zdravlja, a u ovom slučaju to je rizik koji ova institucija ne može da izbegne – stoji u saopštenju Madriđana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike