Kongo se ne šali: Podigao optužnicu protiv Kange

29.04.2021

08:54 >> 09:11

0

Autor: Milan Nastić

Fudbler Zvezde moraće na sudu da dokaže da nije lažirao lične podatke

Kongo se ne šali: Podigao optužnicu protiv Kange
Copyright MN Press

Fudbalska federacija Demokratske republike Kongo potvrdila je da će uputiti tužbu zbog fudbalera reprezentacije Gabona i Crvene zvezde Gelora Kange, prenosi ,,BBC Afrika“.

DR Kongo i dalje nije izneo razloge zbog kojih će se žaliti, ali afrički mediji govore o tome da je Kanga lažirao svoje lične podatke, odnosno ime, prezime i godine.

Zanimljivo je to da je Kanga prvi put igrao za selekciju Gabona još 2012. godine i da niko nije primetio ništa sporno do sada.

Pročitajte još

Razlog za tako nešto može biti i frustriranost DR Konga, koji se, upravo nakon duela sa Gabonom, nije plasirao na Afrički kup nacija po prvi put od 2012. godine, zbog čega su rešili da istraže unutrašnjost selekcije koju sa kapitenskom trakom predvodi Pjer-Emerik Obamejang i pronašli su podatak koji je zaintrigirao sve.

Ukoliko se utvrdi da Kanga nije imao pravo da nastupa za Gabon sve ove godine, Afrička fudbalska konfederacija (CAF) mogla bi da odstrani Gabonce sa tamošnjeg Kupa nacija, pa bi tako Kongo bio taj koji bi se plasirao umesto njih.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike