Kako su izgledali Đokovićevi dani u karantinu

05.11.2020

16:04

0

Autor: D. B.

Član stručnog štaba najboljeg tenisera sveta otkrio tajnu Novakovog treninga

Kako su izgledali Đokovićevi dani u karantinu
Copyright MN Press

Kada se Novak Đoković vratio iz SAD tokom marta posle otkazivanja turnira u Indijan Velsu i Majamiju očekivao je da će se brzo vratiti na teren i da će početi sa pripremama za deo sezone koji se igra na šljaci.

Pročitajte još: Kada će Novak u penziju? Odgovor stiže iz Slovačke

Ipak, zbog pandemije koronavirusa sve se brzo promenilo i ubrzo je postalo jasno da je svaki plan pao u vodu. Program za pripremu za deo sezone na terenima na šljaci koji je najbolji teniser sveta dobio od kondicionog trenera Marka Panikija bio je teško ostvariv.

– Mislili smo da ćemo se ubrzo videti. Niko nije mogao da zamisli da će biti drugačije – počeo je priču Paniki koji je otišao po povratku iz SAD otišao u Rim i to neposredno pre nego što je Italija postala epicentar koronavirusa. Nije Rim bio toliko ugrožen u odnosu na ostale gradove u Italiji. Mnogo strašnije je bilo na severu Italije. Toliko smrti… – gotovo kroz suze je govrio iskusni trener za italijanske medije.

A dok je njegov kondicioni trener bio u Rimu, Đoković je boravio u Marbeljiu. Stroga pravila karantina su trajala mnogo duže nego što je bilo ko očekivao. Panaki i Nole su bili na vezi svakodnevno.

– Bilo je bitno da ostane u formi. Nismo mogli ništa da predvidimo, nismo znali šta će se događati. Hvala bogu pa Novak sjajno vodi računa o svom telu. On više nije klinac i mora da vodi računa o svemu – jasan je stručnjak iz Italije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike