Šćepanović bez uvijanja o "gebelsovskoj histeriji" i radu iz srca (video)

24.10.2020

10:53 >> 14:43

0

Autor: D. B.

Trener košarkaša Partizana iskreno o trenutnoj situaciji u Partizanu

Šćepanović bez uvijanja o "gebelsovskoj histeriji" i radu iz srca (video)
Copyright MN Press

“Radim iz srca, ne obazirem se na zlonamerne kritike, vodim se onom – psi laju vozovi prolaze”.

Trener košarkaša Partizana Vlado Šćepanović uz sve ovo tvrdi i da ima mnogo ljudi kojima je milija tuđa nesreća od sopstvene sreće, ali i da ništa ne može da ga pokoleba na putu koji je zacrtao.

Osvajač Kupa Radivoja Koraća sutra će dočekati Cedevita Olipiju u derbiju ABA lige, pa je bilo i logično da priča krene od tog duela.

– Igramo protiv ekipe koja je u boljoj situaciji od nas. Kad imate dva igrača iz prve petorke van tima, jednog najboljeg napadača (Ognjen Jaramaz) i najboljeg odbrambenog igrača (Vilijam Mozli), jasno je u kakvoj situaciji dočekujemo derbi. Cedevita je u ovom trenutku kvalitetnija, ima veći fond igrača, u boljoj je formi. To ne znači ništa, imam momke koji su već pokazali karakter, učiniće to i u nedelju. Stojim uz njih, Partizan u kakvom god sastavu da igra ide na pobedu – rekao je Šćepanović.

Analiza tima iz Ljubljane bila je kratka, ali efektna.

– Cedevita je dobro vođenja, sa odličnim individualcima. Sve kreće od Kendrika Perija, jednog od najboljih plejmejkera na ovim prostorima. Na svim pozicijama gosti su pokriveni maksimalno, imaju dugačak kadar, što im daje za pravo da u svaku utakmicu uđu kao optimisti.

I onda je došlo do zaokreta o temi razgovora. Kao da je Šćeponović odlučio da kaže sve ono što mu je na srcu posle nešto slabijeg starta sezone.

– Partizan nikad nema pravo na kiks. Ceo život sam pod pritiskom, navikao sam, ali se vidi da utiče na igrače, zato pokušavam da ih oslobodim tako što neosnovani pritisak prihvatam na sebe. Kiks na početku je bio Borac, dok je Budućnost skuplja, kvalitetnija i bolja ekipa od nas. Izgubili smo nesrećno. Ti porazi nisu rezultat loše igre. Desili su se. Prošle sezone smo dobili 15 utakmica u poslednjim minutima ili sekundama. Tu hipoteku ne smemo da nosimo na narednim mečevima.

Miler-Mekintajer, za 24sedam, o crno-belom dresu, navijačima, odeći…

Reči su same navirale kada se prisetio poraza od Huventuda u prvom kolu Evrokupa.

– Smeta kad krene histerija da je Partizan ispustio „površnu“ ekipu, koja nije čak ni solidna. Na kraju se pokaže da smo je izgubili od tima koji ne zna poraz ove sezone osim u sudaru sa Real Madridom. Nekorektna atmosfera se stvara od te utakmice, ali dobro. Svako ima pravo da se razume u košarku i da komentariše, dok ja slušam isključivo struku. Malo je degutantno i ružno kakva se atmosfera napravila posle Huventuda. Razumem iskrene i pozitivne kritike, ne i, možda ću biti grub, gebelsovsku histeriju medija. To ova ekipa ne zaslužuje. Tu sam da prihvatim sve negativne kritike, neka idu na moj račun, samo ću pokušati da zaštitim igrače.

Govoreći o mentalitetu koji vlada u Srbiji, Šćepanović je jasan.

– U sportu i životu jedna stvar je vezana za naš mentalitet. Milija nam je tuđa nesreća nego svoja sreća. Sve gledamo negativno. Hoćemo sve i odmah, a to u sportu ne postoji. Ka cilju me vodi saznanje da dajem sve od sebe. Videćemo za šta će to biti dovoljno. Najteže je biti čovek u teškim vremenima, ali mi je najvažnije da svakog jutra mogu sebe da pogledam u ogledalo bez obzira da li je pobeda li poraz. Radim iz srca, nemam potrebu nikom da se dodvoravam. Ko je kompetentan proceniće da li je to dovoljno ili ne. Čovek sam koji ne mari previše šta će drugi reći, jer psi laju – vozovi prolaze. Meni je bitno da pravi navijači Partizana prepoznaju da dajemo sve od sebe. Od igrača tražim da se ne predaju, da pokažu karakter, a košarkaške stvari će doći pre ili kasnije. Iz ovih situacija čovek može samo jači da izađe – rekao je Šćepanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike