Valensija izabrala novog trenera, ali ključ prelaska drži Maksimović

20.05.2021

17:12 >> 17:21

0

Autor: N. St.

Interesantni pregovori

Valensija izabrala novog trenera, ali ključ prelaska drži Maksimović
Copyright Profimedia

Traži Valensija novog trenera. Jasno je da će Uroš Račić i saigrači od naredne sezone raditi sa nekim novim šefom stručnog štaba. Prvo ime na spisku je Hose Bordalas, strateg Hetafea.

Prema pisanju španskog lista „As“, sve je spremno za početak pregovora, ali tu postoji jedan problem. Naime, njegova izlazna klauzula je 1.5 miliona evra.

– Predsednik Hetafea Anhel Tores i Bordalas imaju usmeni dogovor po kome će mu biti dozvoljeno da ode u drugi tim bez te klauzule i u Valensiji to znaju. Ipak, to ne znai da će Tores da stavi interese kluba po strani, već će uraditi sve da i oni dobiju finansijsku korist – navodi se u tekstu.

Profimedia

Od koga to zavisi? Španci tvrde da je rešenje Nemanja Maksimović koij je upravo sa „Mestalje“ prešao u Hetafe.

Prilikom transfera, od kog su u Valensiji zaradili pet miliona evra, su potpisali i deo po kom će dobiti 30 odsto od njegove naredne prodaje. Upravo je to tačka koju Tores želi da iskoristi. Spreman je da potpiše aneks ugovora sa Valensijom i da skloni tih 30 odsto. Na taj način bi Hetafe dobio punu sumu od njegove prodaje, a Bordalas bi mogao da ode bez kompenzacije – piše u tekstu i dodaje se da pregovori neće početi pre ponedeljka, dok se i zvanično ne završi sezona u Španiji.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike