KRAJ: Interu bod, Bajernu sva tri

27.10.2020

17:25 >> 19:54

0

Autor: J. T.

Odigrane su prve utakmice 2. kola Lige šampiona

KRAJ: Interu bod, Bajernu sva tri
Copyright Tanjug/Maxim Shipenkov/Pool via AP

Bajern je na startu drugog kola Lige šampiona opravdao ulogu favorita u Moskvi, dok je Inter i pored konstantnog pritiska osvojio samo bod u Kijevu:

Lokomotiva Moskva – Bajern Minhen 1:2 (0:1), Šahtjor – Inter 0:0.

Bili su izabranici Marka Nikolića blizu remija i zaslužuju pohvale za hrabru igru, ali aktuelni evropski prvaci iz Minhena zaista deluju moćno i ove sezone, što su još jednom potvrdili.

Aleksandar Kolarov i Filip Stanković bili su među rezervama Intera, ali nisu ulazili u igru, dok je Slobodan Rajković odigrao drugo poluvreme za Lokomotivu.

Bajern je u prvom kolu bio ubedljiv protiv Atletiko Madrida (4:0), Lokomotiva je odigrala 2:2 u Salcburgu, Šahtjor je prijatno iznenadio svoje navijače u Madridu i pobedio Real 3:2, dok je Inter u Milanu razočarao svoje pristalice remijem sa Borusijom Menhengladbah (2:2).

U trećem kolu A grupe Bavarci gostuju u Austriji, a Lokomotiva dočekuje Atletiko Madrid, dok se u Grupi B sastaju Šahtjor – Borusija i Real Madrid – Inter.

TOK UTAKMICA:

20.49 – KRAJ

90′ – JOŠ NADOKNADA

Sve je manje nade za Lokomotivu da će izbeći poraz, a za Inter da će osvojiti tri boda u Ukrajini. Iako ih je po viđenom zaslužio.

78′ – GOOOL!

Bajern ponovo vodi! Džošua Kimih je sjajno šutirao iz okreta sa 17 metara. Uspavano je delovala odbrana Lokomotive… Nepun minut kasnije domaćini su mogli do još jednog izjednačenja, ali je Nojer opet sačuvao Bajern.

77′ – SEBIČNI ZE LUIŠ

Propustila je Lokomotiva šansu da povede! Bio je to kontranapad “2 na 1”, ali je Ze Luiš odlučio da sam završi akciju, umesto da doda usamljenom saigraču.

U Kijevu i dalje Inter napada, ali i dalje bezuspešno.

70′ – GOOOL!

Lokomotiva stiže do izjednačenja! Mirančuk je strelac posle odličnog dodavanja Ze Luiša.

68′ – PRETE LOKOSI

Dobra akcija igrača Lokomotive i šut Ignjaceva iz prve, ali nedovoljno jak da bi savladao Nojera. Samo nekoliko sekundi kasnije uzvratili su gosti, ali je Koman bio neprecizan iz odlične prilike.

64′ – VAR PONIŠTIO PENAL!

Levandovski je bio u prodoru, a Kulikov ga zaustavio faulom u kaznenom prosotru. Rumunski sudija Ištvan Kovač pokazao je na belu tačku, ali onda na asistenciju VAR dodelio loptu igračima Lokomotive. Nije jasno zbog čega, ali verovatno je u pitanju bio ofsajd.

57′ – RAJKOVIĆ

Srpski štoper je prvo pogrešio i poklonio loptu igračima Bajerna, ali se onda iskupio i blokirao Tolisa.

54′ – VELIKI PROMAŠAJ!

Mogao je, zapravo morao Inter da povede, ali se obrukao Lautrao Martinez koji je šutirao pored gola na odbijenu loptu posle šuta Brozovića.

48′ – ŠANSA ZA LOKOMOTIVU

Domaćin prvi preti u drugom poluvremenu moskovskog duela, ali je Nojer bio siguran.

46′ – RAJKOVIĆ U IGRI

Srpski internacionalac Slobodan Rajković igraće drugo poluvreme za Lokomotivu, pošto se u finišu prvog dela povredio Ćorluka. Na suprotnoj starni ušli su Gnabri i Havi Martinez, a izašli Miler i Gorecka.

19.45 – GORECKA

Leon Gorecka je već neko vreme zanimljiv navijačima na društvenim mrežama zbog toga što je “nabacio” mišiće.

19.42 – POLUVREME

42′ – PREČKA!

Snažno je šutirao Lukaku iz “slobodnjaka”, ali je Trubin, uz pomoć prečke, sačuvao svoj gol.

41′ – ŠANSA ZA LOKOMOTIVU

Posle dosta vremena uzbuđenje pred golom Bajerna. Kulikov je nezgodno šutirao, iskosa sa desne strane, ali je dobio samo korner.

35′ – MIRAN PERIOD

U Moskvi Bajern posedom lopte čuva prednost, dok je u Kijevu Šahtjor uspeo da dođe do daha posle nekoliko minuta jakog pritiska gostiju.

25′ – STATIVA!

Gotovo preslikana akcija Bajernovih igrača onoj iz koje su poveli, samo što je sada šutirao Koman, a stativa bila saveznik ruskog tima.

22′ – LUKAKU

Sve češće preti Inter i umalo da povede u 21. minutu posle kornera, ali nije Lukaku bio precizan.

16′ – PREČKA!

Lukaku se izborio za šansu, ali je Trubin odbranio njegov šut. U nastavku akcije Barela je probao atraktivnim udarcem u skoku, ali je prečka sačuvala gol Šahtjora.

Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

14′ – PRINUDNA IZMENA

Luis Kastro je primoran da menja u timu Šahtjora. Zbog povrede lože van terena mora Dentinjo, a od 14. minuta igraće Tajson.

13′ – GOOOL!

Dobro su počeli igrači Lokomotive, ali je Bajern prvi stigao do gola. Posle sjajne akcije nekoliko igrača, Leon Gorecka je smestio loptu iza leđa Giljermea.

7′ – UZVRAĆA BAJERN

U šansi se našao Levandovski, ali kao da ga je lopta iznenadila na centaršut iz kornera, pa nije dobro reagovao.

-Obe utakmice igraju se pred publikom, što je retkost ove godine, ali naravno smanjen je kapacitet stadiona zbog pandemije korona virusa.

Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

3′ – VELIKA ŠANSA!

Mogao je Smolov da donese prednost Lokomotivi, ali je šutirao glavom pravo u Nojera. Bio je potpuno sam posle centaršuta Mirančuka, međutim, nedovoljno precizan.

18.55 – POČELO JE!

-Interovi igrači na zagrevanju:

Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

18.30 – SASTAVI

LOKOMOTIVA: Giljerme – Ribus, Murilo, Ćorluka, Živogljadov – Mirančuk, Kulikov, Ignjacev – Smolov, Kričovijak – Ze Luiš.
BAJERN MINHEN: Nojer – Pavar, Šule, Alaba, Ernandez – Kimih, Gorecka – Miler, Tolizo, Koman – Levandovski.

ŠAHTJOR: Trubin – Kormilenko, Bondar, Kočolava, Dodo – Majkon, Marlos – Solomon, Antonio, Tete – Dentinjo.
INTER: Handanović – D’Ambrosio, De Vrij, Bastoni – Hakimi, Barela, Brozović, Vidal, Jang – Lukaku, Martinez.

18.25 – VEČERAŠNJI PAROVI

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike