Uzbudljiva borba za titulu: Suarez spasio Atletiko, Barselona se igrala u San Sebastijanu

21.03.2021

22:26 >> 22:28

0

Autor: N. St.

Biće zanimljivo u Španiji do samog kraja

Uzbudljiva borba za titulu: Suarez spasio Atletiko, Barselona se igrala u San Sebastijanu
Copyright Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

Situacija na tabeli Primere posle 28 odigranih utakmica kaže sledeće – Atletiko Madrid 66, Barselona 62, Real Madrid 60.  Dakle, sve je jasno, vodiće se velika borba za titulu u preostalih 10 kola.

Stvari su mogle da budu još gore za pulene Dijega Simeonea. Posle ispadanja iz Lige šampiona je malo falilo da njihova prednost bude još manja.

Za to treba da zahvale Luisu Suarezu i Janu Oblaku koji su im doneli pobedu protiv Alavesa – 1:0 (0:0).

Urugvajac je u 54. minutu glavom smestio loptu u mrežu i postigao svoj jubilarni 500. pogodak u karijeri. Sve to je mogao da upropasti Stefan Savić koji je u 86. skrivio penal. Srećom po njega izvukao ga je Oblak koji je odbranio šut Hoselua.

U San Sebastijanu je igrao samo jedan tim. Barselona je demolirala Real Sosijedad, ekipu koja je na početku sezone bila na samom vrhu – 1:6 (0:2).

Držao se domaći tim sve do 37. minuta kada je Grizman pronašao „ključ za bravu“ i doneo prednost svom timu. Dest je u 43. minutu udvostručio prednost. Dest je zatim u 53. dao svoj drugi gol, pa je Mesi u 56. pogodio. VAR je zbog ofsajda poništio gol Dembeleu u 67, ali je četiri minuta kasnije ponovo pogodio za 0:5. Počasni gol dao je Barenčea u 77. minutu, da bi Mesi u 89. stavio tačku.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike