Stanković oduševljen svojim pobednicima: Samo je bitno da im pokažeš da mogu, a oni su to dokazali u Milanu

26.02.2021

07:08 >> 09:13

0

Autor: Adam Štulić

Trener Crvene zvezde imao je puno razloga za zadovoljstvo posle meča na San Siru

Stanković oduševljen svojim pobednicima: Samo je bitno da im pokažeš da mogu, a oni su to dokazali u Milanu
Copyright Profimedia

Umereni optimizam provejavao je kroz izjave trenera Crvene zvezde Dejana Stankovića od momenta kada je srpski šampion dobio Milan za rivala u šesnaestini finala Lige Evrope. Da to nisu bile samo šablonske priče pokazao je dvomeč srpskog prvaka, protiv kojeg su favorizovani “rosoneri” strepeli do poslednjeg sekunda revanša za prolaz u narednu rundu takmičenja.

Za utehu i ponos mladom Zvezdinom strategu i njegovim izabranicima ostaje činjenica da su tokom 180 minuta velike borbe, neretko bili domonantniji rival.

– Nažalost smo eliminisani, ali moji moci su pokazali u ovih 180 minuta da mogu da se nose i sa jednim velikim klubom i sa jednom jakom ekipom kao što je Milan – rekao je Stanković za TV “Arena sport” posle duela na “San Siru” koji je završen bez pobednika 1:1.

Pročitajte još

– U svakom momentu utakmice, i u Milanu i u Beogradu smo znali šta radimo, spremili se, malo ih iznenadili ovde prvo poluvreme. Mislim da smo mogli da imamo i bolji rezultat… Nesrećan penal, nesrećno poništen gol, pa izjednačenje… Malo sam ljut zbog crvenog kartona, jer smo spremali utakmicu da u poslednjih 15 minuta krenemo na sve ili ništa. Ali ne sa 10 igrača. Nikoga ne krivim, ali tako smo se spremali. To ne menja moje pohvale igračima i to ne samo u borbi. Bilo je i logistike, lepe igre, taktike, požrtvovanja, porasli su kao grupa nestvarno i mogu samo da im se zahvalim na tome. Stavićemo tačku na pozitivan evropski put i okrećemo se našem prvenstvu. Već od danas znamo šta nam je činiti.

Nije Stanković želeo da ističe nedostatak standardnog štopera Nemanje Milunovića, koji je duel u Milanu propustio zbog parnih kartona.

– Ko god da ne igra svakako nedostaje, ali ja o tome ne pričam. Igram sa momcima koje imam na raspolaganju i o njima pričam. Oni su bili mnogo dobri, uspeli smo i na te prekide da napravimo… Da smo imali malo više sreće, ta mrtva šansa u 80. minutu, ko zna šta bi bilo do kraja. Mogu samo da budem ponosan, puno emocija, rada, truda, požrtvovanja, odricanja i to je put kojim oni treba da idu. Samo je bitno da im pokažeš da mogu, a oni su to dokazali u Milanu.

Pročitajte još

Neretko se Stankoviću tokom intervjua provlačio osmeh dok je govorio o izdanju svojih izabranika na legendarnom milanskom stadionu.

– Sve smo spremili, momci su znali šta rade u svakom trenutku, bili su fenomenalni, ja sam oduševljen. Na jedan pogled su znali šta i kako treba da rade. Na ove dve utakmice su pobedili, ja ih gledam kao pobednike. Ne mogu da kažem da nismo imali sreće, to je bila jedna utakmica, jedan lep evropski put koji se nažalost završio. Mislim da smo u dve utakmice možda malkice zazlužili, ili 50-50, da prođemo na poene. Milan je bio veliki favorit, ali nije napustio teren ni u Beogradu ni ovde sa velikim dokazom da su toliko bolji od nas – istakao je Dejan Stanković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike