Opet ti Nemci, ali gde baš sada

21.10.2020

05:07 >> 22:05

0

Autor: J. Terzić

Simeone i Atletiko već su jednom doživeli 0:4, međutim, sinoćna utakmica imala je poseban značaj za Argentinca

Opet ti Nemci, ali gde baš sada
Copyright

Ne dešava se često da neko “napuni” mrežu Atletiko Madrida, ali 0:4 protiv Bajerna nije prvi put da su Dijego Simeone i “jorgandžije” doživeli debakl.

Argentinac će, ipak, biti dodatno razočaran jer mu je ovaj poraz došao u jubilarnoj 100. međunarodnoj utakmici na klupi Atletika.

Zanimljivo je da i prošli put kada je madridski klub izgubio 0:4 pod vođstvom Simeonea, to je bilo u duelu sa rivalom iz Nemačke. Tada je Borusija Dortmund slavila, takođe u grupnoj fazi Lige šampiona, za sezonu 2018/19.

Gledajući dalje u istoriju, ovo je drugi put da Bajern pobedi Atletiko 4:0. Prethodno se to dogodilo 1973. u finalu Kupa šampiona igranom u Briselu. U međuvremenu je “jorgandžije” deklasirao i Čelsi, 2009, u grupi.

Pokušao je Simeone, ipak, da nađe neku utehu.

-Postoje porazi, kao ovaj ili onaj od Borusije Dortmund, koji bole zbog rezultata, ali možemo biti zadovoljni dobrom igrom Erere, Ljorentea, Karaska… Bićemo bolji – uverava Argentinac.

-Erera je rešenje na duže staze. Odigrao je odličnu utakmicu i biće mu to zapamćeno – istakao je Simeone o iskusnom Meksikancu koji ne dobija često šansu.

Podsetimo, Bajern je ovu utakmicu igrato bez Leroja Sanea i Serža Gnabrija, a Robert Levandovski se i pored goleade nije upisao u strelce. Zaista nesvakidašnje kada je reč o poljskom centarforu, po mnogima trenutno najboljem igraču planete.

-Bajern je igrao vrlo agresivno i iskoristio je sve šanse koje je imao. Lako su dolazili u naš kazneni prostor sa velikim brojem igrača, ali ne znam da li je to bilo zbog naših grešaka ili njihovih zasluga. Razočaran sam kako smo počeli takmičenje, ali sam optimista po pitanju budućnosti. Sviđa mi se što su igrači konstantno pokušavali da dođu do pogotka, bez obzira na ubedljiv zaostatak – zaključio je Simeone.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike