Navijači ponovo na tribinama u Premijer ligi: Čelsijeva osveta Lesteru u borbi za LŠ i fizički obračun igrača, Siti pao u Brajtonu

18.05.2021

21:26 >> 21:38

0

Autor: N. St.

Uzbudljivo je u Engleskoj

Navijači ponovo na tribinama u Premijer ligi: Čelsijeva osveta Lesteru u borbi za LŠ i fizički obračun igrača, Siti pao u Brajtonu
Copyright Tanjug/Glyn Kirk/Pool via AP

Konačno se i to dogodilo. Mere su popuštene, pa su navijači u ograničenom broju mogli da se vrate na tribine u Premijer ligi. To je i te kako doprinelo da mečevi budu još zanimljiviji i uzbudljiviji.

Fulam je tako na gostovanju Mančester junajtedu osvojio bod – 1:1 (1:0).

Tanjug/AP Photo/Phil Noble, Pool

Kavani je doneo prednost „crvenim đavolima“ u 15. minutu prelepim lobom sa više od 20 metara, ali je Brajan u 76. postavio konačan rezultat. Aleksandar Mitrović nije bio u protokolu za meč na „Old Trafordu“, dok je Nemanja Matić sve to odgledao sa klupe.

U istom terminu je Lids na gostovanju savladao Sautempton – 0:2 (0:0).

Tanjug/Neil Hall/Pool via AP

Bamford je „otključao bravu“ u 73. minutu, a Roberts je u petom minutu nadoknade stavio tačku na meč.

U Brajtonu se dogodilo čudo, srušili su šampiona Mančester siti – 3:2 (0:1).

Nije tako izgledalo kada je Gundogan u drugom minutu postigao pogodak. Međutim, u 10. minutu je Kanselo dobio direktan crveni karotn i ostavio saigrače na cedilu. Uprkos tome je Foden u 48. dao drugi gol za goste. To je bio znak za „buđenje“ gostiju. Trosar je u 50. smanjio zaostatak, a onda je usledio „blic-krig“. Vebster je u 72. izjednačio, a Burn u 76. doneo veliku pobedu domaćinu.

Tanjug/Mike Hewitt, Pool via AP

Najzanimljiviji meč, pre svega u rezultatskom smislu, odigran je na „Stamford bridžu“, ulog je bio plasman u Ligu šampiona.

Čelsi je posle svega viđenog uspeo da savlada Lester – 2:1 (0:0).

Dao je Timo Verner u prvom poluvremenu dva gola i oba su poništena posle gledanja VAR-a, prvi zbog ofsajda, drugi zbog igranja rukom. Samo što se meč nastavio Ridiger je postigao pogodak za vođstvo „plavaca“. Onda je u 66. minutu Verner fauliran u kaznenom prostoru, a Žoržinjo je bio siguran sa „bele tačke“ za 2:0. Ihenačo je vratio nadu „lisicama“ u 76. minutu, da bi Perez u samoj završnici promašio izglednu priliku da donese bod gostima.

Velika nervoza se videla na terenu, u nadoknadi je posle jednog faula došlo do fizičkog obračuna igrača, kako onih na terenu, tako i pojedinaca sa klupe. Nastala je ogromna gužva, guranje, koškanje, teške reči. Sudija Majk Din je mirno stajao i sve to posmatrao i dao je žuti karton samo Amartiju koji je ušao sa klupe. Pravo je čudo kako se više igrača nije našlo u njegovoj beležnici.

U ovom trenutku najviše šansi za plasman u elitno takmičenje imaju Čelsi i Liverpul. Tuhelovim pulenima trijumf na gostovanju protiv Aston Vile to donosi sigurno, a Klopovi izabranici moraju u sredu da savladaju Barnli u gostima, pa Kristal Palas na „Enfildu“. Lester mora da se nada kiksu nekog od njih i da proba što ubedljivije da savlada Totenhem, jer postoji i scenario po kom bi gol-razlika mogla da odluči o četvrtom mestu.

Pročitajte još:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike