Kontroverzna pobeda Totenhema na debiju novog trenera, Siti do tri preokreta i pored VAR-a i crvenih kartona

22.04.2021

21:39 >> 07:30

0

Autor: N. St.

Favoriti su, na kraju, opravdali tu ulogu

Kontroverzna pobeda Totenhema na debiju novog trenera, Siti do tri preokreta i pored VAR-a i crvenih kartona
Copyright Tanjug/Carl Recine/Pool via AP

Šta god da se dešava u Premijer ligi uvek je VAR u prvom planu. Tako je bilo i na današnje dve utakmice u najjačoj ligi engleske.

Totenhem je posle preokreta savladao Sautempton – 2:1 (0:1).

Gosti su poveli preko Ingsa u 30. minutu i sa prednošću su otišli na pauzu. U 60. minutu je Bejl sjajnim golom iskoristio šansu koju je dobio izostankom povređenog Kejna. Posle toga je VAR preuzeo svu pažnju. Prvo je u 75. minutu poništio gol Sona, pošto je Moura bio u ofsajdu i smetao je golmanu Mekartiju da interveniše.

Onda je u 90. minutu sudija Koti pokazao na „belu tačku“ posle sporne situacije. Uprkos gledanju snimaka su doneli odluku da je Regeljon fauliran u kaznenom prostoru, iako prema snimcima deluje da je faul bio van šesnaesterca. Son je preuzeo odgovornost i pogodio sa penala za prva tri boda novog trenera Mejsona.

Siti je na „Vila Parku“ došao do tri boda – 1:2 (1:2).

Aston Vila je povela već u prvom minutu posle gola Mekgina. Nisu se „građani“ šokirali previše, Bernardo Silva je bio dvostruki asistent, a Foden je u 22. poravnao, pa Rodri u 40. dao gol za preokret. U završnici prvog dela je Stouns napravio neoprezan faul, arbitar Benks mu je pokazao žuti karton, pa je posle pregledanja snimka promenio odluku i pokazao mu direktan crveni.

Gvardiola je izveo napadača Žesusa i uveo štopera Laporta. Ipak, stvari su se ubrzo vratile na isto brojčano stanje pošto je defanzivac domaćina Keš u razmaku od tri minuta napravio dva faula i dobio dva žuta kartona. Siti je do kraja sačuvao prednost.

Sada imaju 77 bodova, 11 više, uz meč više, od gradskog rivala Junajteda i sve su bliži tituli.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike