Istraga Maradonine smrti se privodi kraju, sprema se optužnica za ubistvo iz nehata

27.04.2021

22:01 >> 22:27

0

Autor: Adam Štulić

Lekarima prete dugogodišnje zatvorske kazne

Istraga Maradonine smrti se privodi kraju, sprema se optužnica za ubistvo iz nehata
Copyright Profimedia

Istraga smrti legendarnog Argentinca Dijega Maradone privodi se kraju i ide u pravcu koji će optuženim lekarima doneti dodatne brige i besane noći.

Tamošnji list “TN Noticias” imao je uvid u spise koji su izdali sudski lekari. U dokumentima koji će biti dostavljen argentinskom tužilaštvu i koji će biti objavljen 3. maja, stoji da će Maradonin doktor Leopoldo Luke i Agustine Kosačo najverovatnije biti optuženi za ubistvo iz nehata, za šta im preti zatvorska kazna u trajanju od osam do 25 godina.

U izveštaju dodatno veštačenja Maradonine smrti, koji je inicirala argentinska Vlada, piše da je “Grande Dijego” umro od srca i hroničnih problema koje je imao sa bubrezima i jetrom, a doktorima koji su brinuli o njemu na teret se stavlja zanemarivanje pacijenta u procesu oporavka i nege – što je dodatno uticalo na naglo zdravstveno pogoršanje i smrt.

Maradonina vila nije bila dovoljno pripremljena za njegov oporavak posle operacije glave i zbog neadekvatnih provera i kontrola lekara niko nije shvatio da njegovo srce ne radi kako bi trebalo.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike