Čelsi slavi Tuhela: Klopova agonija, Salahov bes i težak pad šampiona

04.03.2021

22:44 >> 23:06

0

Autor: N. St.

Poraz Liverpula, pobeda Totenhema i povratak Mitrovića na teren

Čelsi slavi Tuhela: Klopova agonija, Salahov bes i težak pad šampiona
Copyright Tanjug/Phil Noble, Pool via AP

Tri utakmice, tri pobede gostiju i sve tri identičnim rezultatom – 0:1. Tako su izgledali mečevi današnjeg programa u Premijer ligi.

Derbi je igran na „Enfildu“ gde je Čelsi savladao Liverpul i naneo im peti uzastopni poraz kod kuće. Agonija šampiona je nastavljena, dok „plavci“ slave otpuštanje Lamparda i dovođenje Tuhela pod kojim ekipa igra mnogo bolje.

Viđeno je dosta zanimljivih situacija na meču. Poništen gol Vernera zbog milimetarskog ofsajda, majstorija Maunta i hirurški precizan šut za pobedu. Pa lopta koja u ruku pogađa Kantea u kaznenom prostoru, bes Salaha i povratak Žote. Jedina dobra vest za Klopa može da bude to što se portugalski džoker vratio na teren, mada je ušao umesto Egipćanina koji je bio vidno besan zbog toga što je zamenjen u 62. minutu.

Drugi tim sa Mersisajda je slavio. Rišarlison je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi, dao je gol Vest Bromvič Albionu koji je doneo „karamelama“ tri veoma važna poena.

Osmeh je bio i na licu Žozea Murinja. Njegovi puleni su uspeli da savladaju Fulam. Tri boda „pevcima“ doneo je autogol Adarabijoja. Uz to je viđena nova sporna odluka VAR-a kada je pogodak Maje poništen zbog igranja rukom. Parkera može da raduje povratak Aleskandra Mitrovića posle borbe sa koronom. Srpski reprezentativac je u 71. minutu zamenio Kavalijera.

Ono što je svakako najzanimljivije posle ovih mečeva je borba za četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona. Čelsi drži tu poziciju sa 47 bodova, Everton je iza sa 46, Vest Hem ima 45, Liverpul 43, Totenhem 42…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike