Bartomeu sve bliži izlaznim vratima "Nou Kampa", napravljen veliki korak za smenu predsednika Barselone

17.09.2020

10:31

0

Autor: Adam Štulić

Poslednje informacije govore da će prvi čovek Barse teško ostati na čelnoj funkciji do kraja mandata

Bartomeu sve bliži izlaznim vratima "Nou Kampa", napravljen veliki korak za smenu predsednika Barselone
Copyright Profimedia/ Thiago Prudêncio/SOPA Images

Mesecima unazad u katalonskoj fudbalskoj javnosti tinja nezadovoljstvo radom čelnika Barselone predvođenih predsednikom Đozepom Bartomeuom, koje je kulminiralo posle debakla od minhenskog Bajerna u polufinalu Lige šampiona (8:2) i najavom odlaska prve zvezde tima Lea Mesija.

Iako je prvi čovek Barse posle jednog od najtežih poraza u klupskoj istoriji uspeo koliko toliko da amortizuje pritisak javnosti i primorao argentinskog superstara da odustane od odluke da promeni sredinu, poslednje informacije govore da će teško uspeti da ostane u predsedničkoj fotelji do kraja mandata, koji ističe sledeće godine.

“Sport” piše da su pristalice prevremene promene klupskog rukovodstva napravili prvi veliki korak ka ostvarivanju svojih ambicija, tako što su već prikupili preko 16.520 potpisa “sosiosa”, što je više od minimuma koji je potreban da bi uopšte moglo da se uđe u proceduru smene predsednika.

Promoteri promena u vrhu katalonskog giganta od srede su u javnoj kampanji, i ističu da je u poslednjim sastima prikupljanja potpisa odziv nezadovoljnih stanjem u Barseloni veliki, što im daje nadu da će uspešno završiti započeti posao.

“Sport” navodi i da, iako imaju potreban broj potpisa, grupa okupljena oko imena “Više od pokreta” mora da prikupi malo viši potpisa od propisanog minimuma, jer je uobičajeno da neki od njih prilikom sastavljanja javnobeležničkog akta, koji će se održati na “Nou Kampu” u četvrtak od 18 časova, budu iz nekog razloga nevažeći.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike