Srbija gubi veliku nadu evropskog fudbala: Tata mu je igrao za Crvenu zvezdu, on će igrati za Liverpul i Španiju

25.09.2021

09:36

0

Stefan Bajčetić, sin Srđana bivšeg igrača Vojvodine i beogradskih crveno-belih, prihvatio poziv Španije

Srbija gubi veliku nadu evropskog fudbala: Tata mu je igrao za Crvenu zvezdu, on će igrati za Liverpul i Španiju
Copyright MN Press

Srpski fudbal je na dobrom putu da izgubi još jedan biser evropskog fudbala našeg porekla.

Stefan Bajčetić, mladi štoper U18 ekipe Liverpula, krenuo je stopama Bojana Krkića prihvativši poziv selektora Španije Pabla Ama da igra za generaciju fudbalera rođenih 2004. godine.

Mladi defanzivac prešao je prošle godine u redove crvenih nakon što ga je više engelskih klubova želelo da vidi u svojoj omladinskoj ekipi. On je zvanično registrovan i radnu dozvolu je dobio 1. januara, a ove sezone već se ustalio u prvoj ekipi tako da je Pablo Amo imao dovoljno razloga da ga dovede pod zastavu Španije.

Uzdanica Liverpula najbolje se snalazi u ulozi štopera, a nije mu strana ni pozicija desnog beka. Visok je 185 centimetara, veoma je brz i raspolaže dobrom tehnikom. Englezi su ostali fascinirani njegovom mirnoćom kod iznošenja lopte nedavno na derbiju sa vršnjacima iz Mančester junajteda. Tada je u slalomu od svog kaznenog prostora došao do srca protivničkog kaznenog prostora, pa je taj snimak postao hit na društvenim mrežama. Liverpul je na toj utakmici slavio ubedljivu pobedu 5:0.

Bajčetić je rođen 2004. godine u Vigu, gde je njegov otac Srđan igrao profesionalno fudbal za Seltu. Bivši fudbaler Vojvodine i Crvene zvezde za koju je igrao na pozajmici u prvom mandatu Slavoljuba Muslina na Marakani, iz braka sa Špankinjom dobio je i sina Jovana, 2000. godište, koji se takođe bavi profesionalno fudbalom, ali nema potencijal mlađeg brata.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SBM (@stefan.bajcetic)

Srđan je dugo radio kao trener mlađih kategorija Selte, a poslednjih meseci radi u njihovoj akademiji u Kini.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike