Tuga za Fiorentinu: Ludnica u Pragu, Bouven u 90. minutu doneo trofej Vest Hemu! (VIDEO)

07.06.2023

23:17

1

Klub iz Londona osvojio trofej u Ligi konferencija u dramatičnom meču pobedili Italijana sa 2:1

Tuga za Fiorentinu: Ludnica u Pragu, Bouven u 90. minutu doneo trofej Vest Hemu! (VIDEO)
Slavlje Vest Hema - Copyright Profimedia

Vest Hem osvojio Ligu konferenecija pobedom nad Fiorentinom sa 2:1 (0:0).

Kakva ludnica u Pragu, klub iz Londona osvojio je drugi evropski trofej u istoriji golom Bouvena u 90. minutu nakon što pretrčao defanzivce Viole i na kraju savaladao golmana Italijana Terćana.

Ovo će sigurno biti veče za pamćenje za Engleze, jer su posle 73. godine stigli do pehara i nema dileme da se očekuja fešta u istočnom delu Londona.

Ostaje žal za Fiorentinu i naše igrače koji nose dres kluba iz Firence, Luku Jovića, Nikole Milenkovića i Terzića, jer se stekao utisak da su tokom čitavog meča bili bolji akter, ali na kraju sreća im je okrenula leđa.

Čini se da su Englezi iskoristili svaku grešku Italijana, i na kraju mora se reći zasluženo stigli do pehara u Ligi konferencija.

Što se tiče same utakmice, posle lošeg i neizainteresovanog prvog poluvremena, mnogo dinamičnije je bilo u nastavku. 

Mnogo šansu sa obe strane, a prvi u vođstvo dolazi Vest Hem iz penala preko Benarama, pre toga Biragi je loptu udario rukom, a sudija je posle pregleda VAR-a odlučio da pokaže na belu tačku.

Ipak, Fiorentina, nije dugo čekala na izjednačenje, preko Bonavanture stiže do pogotka.

Činilo se da će meč otići u produžetke, ali tako nije mislio Bouven, koji je pobegao zadnjoj liniji Fiorentine i postigao pogodak u 90. minutu, nakon čega je nastao delirijum kako među igračima, tako i među navijačima Vest Hema.

BLOG UŽIVO:

97. minut - Kraj. Vest Hem pobedio sa 2:1

90. Neverovatan meč. Vest Hem do vođstva u 90. minutu, Bouven je umakao igračima Fiorentine i postigao gol. Čekićari su na korak do osvajanja trofeja.

88. minut - Šutirao je igrač Ljubičastih Ambrabat sa nekih 20 metara, ali bez većih problema je odbranio golman Vest Hem.

80. minut - Zakuvalo se u petercu Fiorentine, imao je Antonio šansu, ali sudija je svirao faul nad Milenkovićem.

72. minut - Odlična prilika za klub iz Firence, Mandragora je imao lepu šansu, ali fudbaler Ljubičastih šutirao je tik uz levu stativu. Bolje izdanje Italijana posle izjednačujućeg pogotka.

66. minut - GOOOL!!!! Kakva ludnica u Pragu. Fiorentina samo šest minuta nakon vođstva Vest Hema dolazi do izjednačenja preko Bonavanture. Na nekih 13 metara, fudbaler Fiorentine je iz poluvolea šutirao i savaladao Areola.  

60. minut - GOOOL, Benrama postigao pogodak sa kreča. Ludnica među navijačima kluba iz Londona! 

58. minut - Uzbuđenje, sudija proverava da li je penal za Vest Hem, jer je loptu udario Biragi. Ipak, arbitar je pokazao na belu tačku. Dosuđen jedanaesterac za klub iz Londona.   

54. Ništa se nije promenilo i na početku drugog poluvremena, oba tima su se fokusirali na odbranu. Činjenica je da je ulog veliki, ali navijači u Pragu su razočarani dosadašnjom igrom obe ekipe.

46. minut - Luka Jović ostao u svlačionici. Očigledno da je onaj udarac koji je dobio pri postizanju gola uticao na trenera Italijana da ga zadrži na klupi.

Kraj prvog poluvremena (0:0)

41. Napokon jedna zrelija šansa za Vest Hema. Paketa je šutirao sa nekih 11 metara, ali odlično je intervenisao Milneković i otklonio priliku. Jedan bolji period kluba iz Londona.

31. minut - Utakmica prekinuta. Fudbal nije u prvom planu. Navijači Vest Hema gađali igrača Fiorentine Biragija, dobio posekotinu na glavi.

25. minut - Imao je šansu Milenković, posle izvedenog kornera, lopta je stigla do bivšeg igrača partizana, ali on je sa pet metara glavom prebacio loptu preko mreže.

18. Čini se da se meč malo zahuhtava, ali bez zrelije prilike sa obe strane. Definitivno su se i Vest Hem i Fiorentina fokusirala na defanzivu i da ne prime gol, a što se tiče napada, šta urade. 

13. minut - Najzrelija prilika za Vest Hem, posle odlično izvedenog auta, lopta je stigla do Rajsa na nekih 17 metara, on je šutirao, ali lopta je prošla uz tik leve stative golmana Fiorentine.

9. minut - Fudbaler Fiorentine Mandragora šutirao je sa nekih 20 metara, ali lopta je prošla tik uz stativu gola Vest Hema. Čini se da dominira italijanska ekipa.

5. minut - Za sada meč se najviše odigrava na sredini terena, početno odmeravanje sa obe strane, što je i razumljivo, s obzirom na to da je u pitanju evropsko finale.

 

 

1. minut - Vest Hem je već na početku utakmice imao šansu preko Antonija, ali golman Teraćajo je uspešno zaustavio šut Francuza.

Kreće utakmica:

Fiorentina kreće sa dva Srbina:

Fiorentina: Teraćnao - Dodo, Milenković, Ranijeri, Biragi - Bonaventura, Amrabat, Mandragora - Gonzalez, Jović, Kuame.

Vest Hem: Areola - Kufal, Zuma, Aguerd, Emerson - Souček, Rajs, Lukas Paketa, Bouven, Antonio, Benrama

Tenzija je počela nekoliko sati pre početka utakmica kada je na ulicma Praga došlo do sukoba između navijača Fiornetine i Vest Hema .

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike