Stošić i Ilić na Brave CF: Naelektrisana "Štark arena" za borbe srpskih superzvezda

03.02.2023

10:36

0

Autor: 24sedam

Legendarni srpski borci Darko Stošić i Aleksandar Ilić će se 18. februara prvi put nakon pet godina boriti na domaćem tlu

Stošić i Ilić na Brave CF: Naelektrisana "Štark arena" za borbe srpskih superzvezda
MMA - Copyright BRAVE CF

Predsednik "BRAVE Combat Federacije", Mohamed "The Hawk" Šahid, uzbuđen je što će srpskim MMA fanovima prirediti nezaboravnu poslasticu na 69. događaju BRAVE CF.

Dva srpska superstara će se 18. februara vratiti kući gde će se boriti pred svojim navijačama prvi put nakon nakon nekoliko godina.

Darko Stošić i Aleksandar "Džoker" Ilić zakoračiće u kavez BRAVE CF beogradske "Štark arene" ovog meseca u okviru kulminacije "BRAVE Serbia International Combat Week", najvećeg festivala borilačkih sportova u evropskoj istoriji.

Darko Stošić će u glavnom događaju večeri odmeriti snage sa neporaženim Bahreincem, Šamilom Gazijevim, u epskom okršaju teške kategorije, dok se se Aleksandar "Džoker" Ilić suočava sa Poljakom, Marćinom Naruščkom. Obojica će debitovati u BRAVE CF, zbog čega je predsednik organizacije, Šahid, veoma počastvovan:

BRAVE CF
Mohamed Šahid

 

- U pitanju je najveći evropski događaj u Srbiji,  "BRAVE CF Serbia International Combat Week", najveće svetsko takmičenje i najveći "BRAVE CF" spektakl u balkanskoj istoriji. Dodatno doprinosi i to što ćemo imati borce poput Darka Stošića i Aleksandra "Džokera" Ilića koji će se posle dužeg vremena boriti pred svojom publikom - rekao je predsednik Šahid, pa nastavio:

- Kada pogledate Darka, on se nije borio u Srbiji još od 2017. godine, a Ilić od 2018. i radujem se da ih vidim kako se bore pred svojom publikom i ljudima koji uživo navijaju za njih. Svi fanovi vole da ih gledaju na televiziji, ali BRAVE CF je omogućio da legendardne srpske MMA borce gledaju u "Štark areni".

Darko Stošić je sa skorom od 17 pobeda i pet poraza u top 3 rangirana borca istočne Evrope. Jedna od najvećih zvezda na Balkanu, srpski teškaš, ima crni pojas u džudou i zabeležio je 11 trijumfa nokautom. On će se osloniti na svoje veštine i podršku domaće publike da debituje u velikom stilu.

BRAVE CF
Najava spektakla u Areni

Aleksandar "Džoker" Ilić je, sa skorom 14:5, u svojoj poslednjoj MMA borbi došao do trijumfa nad ruskim veteranom Aleksanderom Šlemenkom već u prvoj rundi. Jasno je da publika voli "Džokera", pošto je veoma atraktivan borac koji ima veliki procenat pobeda nokautom ili tehničkim nokautom. Ima iskustva u najboljim evropskim takmičenjima i sada će debitovati u najbrže rastućoj organizaciji na svetu. Srbija voli Ilića i nema sumnje da će imati ogromnu podršku kada bude izašao pred beogradsku publiku:

- Biće to zaista emotivan momenat za Srbiju. Publika će navijati za Stošića i Ilića, a upravo takvi momenti doprinose vrednosti BRAVE CF-a - zaključio je Šahid.

IMMAF Svetsko prvenstvo, koje će trajati nedelju dana, startuje 11. februara i na njemu će učestvovati preko 500 sportista iz preko 60 zemalja u jako važnom momentu za evropski MMA, sa najvećim nivoom podrške vlade, nešto što nikada pre na ovom kontinentu nije dostignuto.

Federacija BRAVE CF

Osnovana je 2016. godine u Kraljevini Bahrein, njihova vizija je da promene MMA iz poslovnog događaja u sportski i da omoguće borcima priliku da pokažu svoj talenat da globalnim platformama. Od samog početka, pre šest godina, BRAVE CF organizacija je ponela epitet najbrže rastuće MMA organizacije na svetu, posetivši sada rekordnih 28 zemalja u 68 događaja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike