KRAJ: Mundijal, 20. dan: Prvi polufinalni par dobijen posle penal drama - Hrvati šokirali Brazil, Argentina u trileru izbacila Holandiju!

09.12.2022

21:57

0

Autor: 24sedam

Počela je četvrtfinalna faza

KRAJ: Mundijal, 20. dan: Prvi polufinalni par dobijen posle penal drama - Hrvati  šokirali Brazil, Argentina u trileru izbacila Holandiju!
fudbalska reprezentacija Brazila - Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Svetsko prvenstvo ulazi u samu završnicu. Posle pauze od dva dana večeras smo dobili prvi polufinalni par Mundijala u Kataru.

Prva dva učesnika pretposlednje runde planetarnog šampionata dobili smo u penal dramama. Najpre su Hrvati šokirali i poslali kući Brazil, da bi nešto kasnije Argentina i Holandija svojim navijačima priredili pravi rezultatski i emotivni rolerkoster.

Gaučosi su vodili 2:0, Lale su do produžetaka stigli golom u 10. minutu nadoknade vremena, da bi na penal ruletu heroj Argentine postao golman Emilijano Martinez, koji je u prve dve serije odbranio šuteve Van Dajka i Berghausa.

BLOG UŽIVO:

22.57 - Argentina kroz penal dramu do polufinala i meča sa Hrvatima.

22.45 - Penali...

22.40 - Sve smo bliži penalima i u drugom četvrtfinalnom meču.

22.35 - Nejmar poraz doživeo veoma teško, nešto nam i suptilno poručuje.

22.03 - Holanđani nam donose i druge produžetke danas! Veghorst za 2:2!

21.56 - Čak 10 minuta nadoknade, lale imaju priliku da odvedu meč u produžetke, gaučosima se ne igra dodatno.

21.48 - Ipak neizvesno. Veghorst vraća nadu Holanđanima i ostavlja ih u igri za plasman u polufinale do samog kraja.

21.38 - Mesi za 2:0, izgleda da će ovo Argentina rutinski.

21:26 - Kazemiro žali zbog eliminacije.

- To je frustrirajuće. Igra je bila u našim rukama, ali nam je izmakla. Sami smo krivi zbog toga. Teško nam je sada. Verovali smo u tim, uradili smo odličan posao, atmosfera je bila dobra. Ali ovo je fudbal. Ovo se dešava.

21.03 - Strelac izjednačujućeg pogotka za Hrvatsku, kojim su obezbeđeni penali, Bruno Petković, posle meča je istakao da je to najvredniji gol u njegovoj karijeri.

Goreo sam, iskočio bih iz svoje kože... Ne mogu ga opisati. Najvredniji gol u mom životu. Moj otac uvek kaže da ću ‘zabiti’. Možda bi bilo bolje da ga slušam češće. Livi nam olakša svima te penale kad odbrani prvu loptu. Bila je drama i mali grč, ali pokazali smo koliko smo dobri - kazao je Petković.

20.54 - Eliminacija Brazila iznenadila je mnoge, a stižu i prve kritike, pa je tako španski list „As“ u analizi meča istakao naslov  „Tragedija za Brazil“.

- Već su 20 godina bez titule, a 2026. to će biti 24, što je neoprostivo za tim koji ima najdužu tradiciji u istoriji Svetskih prvenstava - navodi se u tekstu.

20.52 - Brazilci ekspresno smenili selektora, legendarnog Titea. Eliminacija u četvrtfinalu se ne prašta.

20.48 - Na poluvremenu 1:0 za gaučose.

20.35 - Argentina u mirnom meču prva stiže do pogotka, precizan je bio Molina nakon sjajne asistencije Mesija.

20.17 - Selektor Hrvatske, aktuelnog vicešampiona sveta, Zlatko Dalić nakon trijumfa istakao je da je srećan čovek.

- Ovo nam je trebalo. Igračima svaka čast, oni stvarno nisu normalni. Utakmica je bila sjajna, od prvog do poslednjeg minuta. Ovo je Hrvatska, izbacili smo najvećeg favorita turnira. Odigrali smo najbolje kada je bilo najvažnije i još smo jednom potvrdili da nas niko nikada ne sme potceniti. Pokazali smo kao i uvek ponos, veru, hrabrost - rekao je Dalić, a prenosi HINA.

20.00 - Krenuo je derbi prvog dana četvrtfinala.

19.44 - Brazilcima je poraz teško pao. Nakon meča nisu uspeli da zadrže suze, utehu Nejmaru nisu uspeli da pruže ni iskusni kapiten Tijago Silva i Deni Alveš.

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner
 

19.32 - Uskoro će na teren i fudbaleri Holandije i Argentine, a sastav ekipa je već poznat.

 

 

19.09 - Dominik Livaković, jedan od heroja Hrvatske, ušao je u istoriju nacionalnog tima, sa najvećim brojem odbrana na Svetskom prvenstvu. 

On je protiv Brazila upisao devet intervencija i tako odveo svoju ekipu u polufinale Mundijala!

18:48 - Hrvatska je bila sigurnija, Livaković na golu, takođe, pa je načinjena velika senzacija, jedan od najvećih, ako ne i prvi favorit Mundijala, ide kući nakon četvrtfinala! U ukupnom zbiru, 4:2 za komšije!

18.36 - Gledaćemo penale!

18.30 - Hrvatska se vraća! Petković u pravom trenutku, 1:1! Spektakl!

18.07 - I evo gola, Nejmar je slomio otpor rivala!, 1:0.

17.53 - Isplivali detalji odlaska Bena Vajta iz kampa Engleske na Mundijalu, a razlog i tajming nikako ne odgovaraju nacionalnom timu pred meč sa Francuzima.

17.45 - Nakon 90 minuta, 0:0

17.28 - Brazilci sve bliži golu, ali Nejmar je prokockao dve zicer prilike

17.10 - Granit Džaka se oglasio nakon eliminacije sa Mundijala i istakao da žali zbog dešavanja u Kataru.

16.46 - Bez golova nakon prvog dela igre

16.23 - Brazilci opasniji, ali Livaković siguran na golu Hrvatske

16.00 - Počeo je meč između Brazila i Hrvatske

15.13 - Uskoro nas očekuje početak prvog polufinalnog meča između Hrvatske i Brazila, a poznati su i sastavi.

 

 

14.01 - Dosta buke na Mundijalu podiglo se oko Kristijana Ronalda i njegovog ponašanja, pa je tako bilo i spekulacija da će napustiti nacionalni tim. Međutim, selektor Fernando Santoš apeluje da prvu zvezdu tima, ostave na mir.

- Iz očiglednih razloga, Kristijano nije bio baš srećan zbog toga što nije bio u startnoj postavi. Razgovarao sam s njim posle ručka na dan utakmice i pozvao ga u svoju kancelariju. Pitao me je da li mislim da je to stvarno dobra ideja, ali imali smo normalan razgovor u kome sam objasnio svoja gledišta i on ih je naravno prihvatio. Mislim da je krajnje vreme da ga ostavite na miru - kazao je Santoš.

13.15 - I dok nas čeka početak četvrtfinalnih mečeva, najviše pažnje privlači evropski derbi između Engleske i Francuske

Selektor trikolora Didije Dešan, pred taj duel je istakao da rival nema slabosti.

- Kilijan je u poziciji da napravi razliku. Iako nije imao najbolju igru u meču protiv Poljske, ipak pitao se na terenu. Imamo i druge igrače koji takođe mogu da se pitaju. Engleska nema slabosti. Sve ekipe imaju prednosti, nemaju svi mnogo slabosti, ali imaju manje jake tačke. Engleska nas je videla kako igramo četiri utakmice. Na kraju dana, morate da identifikujete oblasti u kojima mislite da možete da ih napadnete - kazao je Dešan, prenosi Skaj sport.

12.34 - Oko 15.000 engleskih navijača biće na tribinama na utakmici protiv Francuske sutra uveče. Mnogi navijači još nisu došli do svojih ulaznica. 

12.32 - Švajcarski mediji i javnost polemišu na temu kapitenske trake fudbalske reprezentacije i da li ona treba ostati na ruci Granita Džake, čoveka koji se i u Kataru istakao primitivizmom.

10.26 - Na dan važne utakmice za reprezentaciju Brazila na Mundijalu u Kataru protiv selekcije Hrvatske, mediji i društvene mreže prenose svedočenje Karoline Lime, doskorašnje supruge štopera Real Madrida Militaa.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike