Partizane, bravo, bravo!!! Marković doneo tri boda hrabroj Petrićevoj ekipi u Kelnu

06.10.2022

20:56

0

Autor: 24sedam

Crno-beli slave veliku pobedu

Partizane, bravo, bravo!!! Marković doneo tri boda hrabroj Petrićevoj ekipi u Kelnu
sveta - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana iostvarili su veliku, istorijsku pobedu u Nemačkoj, savldavši ekipu Kelna rezultatom 1:0 golom Svetozara Markovića u 9. minutu.

Crno-beli su odigrali hrabro, pametno, od početka sa dvojicom napadača, koji su opteretili štopere, ali su otvarali dovoljno prostora da krila igraju slobodno i da iz takvog opredeljenje dođu do velikih prilika za golove.

Odluka je, međutim, došla u 9. minutu iz prekida. Nathova lopta imala je oči, pronašla je u gužvi baš Markovića, koji je uhvatio na spavanju celu defanzivnu liniju za nagoveštaj čuda i 0:1. Ništa gol nije promenio. Keln je šablonski jurio bokovima, posebno onim gde je bio odgovoran Filipović, ali svi ti centaršutevi bili su uglavnom plen večeras sjajnih Vujačića i Markovića!

Konačno su štoperi crno-belih pronašli sigurnost, bili su smireni u odlučujućim trenucima do neprepoznatljivosti, za korak ispred protivnika kada bi se našli "1 na 1", u prekidima postavljeni na pravom mestu. Dvojac ispred Popovića činio je temelj svega dobrog što se ispred njih dalje razvijalo, a Nathov i Traoreov defanzivni fanatizam samo je jačao veru kod ostatka tima da je čudo moguće. 

Čudo je moglo da bude potvrđeno u prvi sat vremena. Neverovatno je šta je sve branio golman Kelna i neverovatno je kako su se crno-beli nameštali za završne udarce. Previše je ozbiljnih prilika ostalo neiskorišćeno, još više obećavajućih napada propalo je zbog loših izbora ili poneke sebičnosti Rikarda ili Dijabatea. Nije nevažno ni to što su oštećeni za čist penal, jer sudija Burgos nije video ono što je bilo toliko očigledno posle pokušaja Uroševića, koji je u prvom poluvremenu pogodio i stativu. Španac je u ključnom trenutku propustio priliku da kazni Keln za igranje rukom u kaznenom prostoru, tako da mu sve ostalo dobro odrađeno tokom 97 minuta borbe ne vredi previše.

Srećom, Petrićev tim nije posustao do kraja! Sudija nije mogao da bude ni junak, ni tragičar ove utakmice koju je Partizan tako "čestito pobedio", kako bi to ocenio legendarni radio-komentator Jordan Ivanović u svom prenosu iz Glazgova!

Partizan narednog četvrtka dočekuje Keln u Humskoj sa prve pozicije u grupi! Petrić je ostvario najveći trijumf u svojoj trenerskoj karijeri, sa drugom protiv Kelna proleće bi bilo gotovo obezbeđeno!  

Ovakav tok je imala utakmica iz minuta u minut

90+7. minut - Tiges preko gola sa peterca!

90+5. minut - Sporo prolazi vreme!

91. minut - Andradeeee, pa da li je ovo moguće promašiti! Još sedam minuta!

90. minut - Čeka se znak Burgosa da četvrti sudija pokaže koliko će meč biti produžen.

88. minut - Izlazi Urošević! Može se prtpostaviti da će Burgos ovaj meč produžiti za najmenje pet minuta. Pritisak nervoznih Nemaca se pojačava.

87. minut - Opsada gola, Vujačića je pogodila lopta u glavu, Burgos dozvoljava lekarima da mu ukažu pomoć.

83. minut - Velika prilika za Keln, Urošević traži izmenu, sprema se Šehović!

81. minut - Adamjan iz okreta, slabo za Popovića.

80. minut - Sve veći pritisak domaćih, mada nisu tako opasni otkad u igri nije Duda.

76. minut - Nemci su sve nervozniji, prigovaraju Burgosu, a mogli bi mu biti zahvalni jer nisu kažnjeni penalom u 61. minutu.

75. minut - Očekuju se izmene i u Partizanu. Ulazi Lutovac umesto Pavlovića!

72. minut - Dijabate radi isto što i Rikardo, umesto pasa ka saigraču kada je odbrana Kelna pukla, on odapinje iz daljine i pogađa u blok!

67. minut - Andrade umesto Meniga!

64. minut - Pavloviiić, volej! Švebe ponovo pravi čudo!

62. minut - Meeeeenig! Kakva šansaaa! Švebe branio, Rikardo u nastavku bira loše rešenje, umesto da proigra Dijabatea.

62. minut - Izvršene izmene kod Kelna!

61. minut - Ponovo šansa za Partizan, opet Urošević, crno-beli su reklamirali igru rukom, ali Burgos nije pokazao na belu tačku.

60. minut - Ulaze Ljubičić, Hektor i Maina! Svi igrači sa ofanzivnim karakteristikama!

59. minut - Dudaaa! Opet pored gola šutira Slovak!

59. minut - Traore čisti centaršut Šindlera, odlična intervencija igrača iz Malija.

58. minut - Sprema se trostruka izmena u Kelnu!

55. minut - Crno-beli za razliku od prvog poluvremena, sada ne uspevaju da naprave neku smisleniju akciju. Keln drži igru, diktira tempo, odbrana našeg kluba to sve prati, ali bilo bi dobro da se vrati ona energija iz prvog dela meča.

53. minut - Strašan pritisak Kelna. Ponovo Duda u pokušaju da donese izjednačenje. Njegov volej otišao je pored stative.

50. minut - Ponovo su slobodno kombinovali Duda i Kajnc po levom krilu, usledilo je nabacivanje, ali ovaj centaršut je proleteo kroz kazneni da ga niko nije dotakao. U nastavku akcije Vujačić je telom zaustavio Dudu, Kelnovi navijači su tražili penal, ali Španac nije dozvolio da mu tribine utiču na odluke.

48. minut - Filipović se teško nosi sa Kajncom, sa Partizanove desne strane idu najopasniji napadi.

47. minut - Korner za Keln, Natho nije zahvatio tu loptu kako treba. Iz ugla je lopta pala tačno na nogu Dijabatea, ali ubrzo stiže još jedan korner, sada Rikardo interveniše.

46. minut - Nastavlja se meč!

 

45. minut - Rikardo je završio uzbudljivo poluvreme! Kao i u prethodnim slučajevima, mogao je bolje, budući da je ovo sa 17 metara iskosa bilo kao pretvaranje u ragbiju za tri poena.

44. minut - Natho igra meč sezone! Uklizao je i sprečio priliku za Keln!

41. minut - Treći korner, Vujačić glavom preko gola! Auuuu, kakvih 120 sekudni za crno-bele. Ovo je bilo veoma blizu da se duplira prednost.

41. minut - Aaaaa, za koliko 0:2! Urošević stativa posle akcije Dijabatea!

39. minut - Prvi korner za Partizan, što apsolutno ništa ne govori o njihovoj igri. Posle prvog, ide i drugi, gađala se prva stativa!

 

Tanjug/AP Photo/Martin Meišner
 

37. minut - Oficijelni spiker je nekoliko puta na srpskom upozoravao navijače Partizana da bi bakljama mogli da povrede sebe i druge okolo.

 

36. minut - Još jedan napad koji je mnogo obećavao, a nije se završio kako treba za Partizan. Prava šteta!

32. minut - Auuuuh! Dic sa pet metara glavom pravo u Popovića!

30. minut - Treća kontra, ova je propala zbog sebičnosti Rikarda. Predriblao je čuvara nakon što ga je kao levokrilnog napadača pronašao Natho. Umesto da proigra nekog od dvojice saigrača, on je uradio nešto što se ne može nazvati ni udarcem ni centaršutem.

28. minut - Fortuna, ali i Vujačić večeras dobru stvar rade u korist Partizana. Ponovo gužva u petercu, ali štoper srećno dolazi do lopte, malo ju je skrenuo tek toliko da ona ne dođe do domaćeg fudbalera koji se spremao za šut ka golu Popovića.

25. minut - Ponovo Adamjan u glavnoj ulozi, ovaj put kao asistent sa leve strane. Njegovo nabacivanje otišlo je preko prečke!

23. minut - Adamjan pogađa prečku glavom posle centaršuta koji je došao sa desne strane od Šindlera. Velika sreća za crno-bele.

21. minut - Adamjan odlično prilika, pored gola gađao iz izgledne situacije!

19. minut - Pavlović je zasad pun pogodak, odlično se gradi, daje vremena da se predahneu odbrani, da se pridruže krila napadu, onda odlaže bez greške, čeka se još da njegovi saigrači na pravi način iskoriste odlično postavljanje.

18. minut - Keln je preuzeo igru i teren. Odlična intervencija Vujačića glavom ispred centarfora Kelna.

14. minut - Ponovo propada prilika za kontru. Pavlović je osvojio posed, lepo se zagradio,pa odložio za Natha koji je iz prve probao da pronađe Meniga na levoj strani. Bio je to prejak pas za Holanđanina.

13. minut - Gužva u kaznenom prostoru Partizana. Crno-beli ostaju smušeni kada treba odlučno reagovati i izbaciti loptu daleko od svog gola. Srećom, Rikardo je došao da pomogne, a Kelnovi igrači su ga faulirali.

9. minut - Gooool! Skrćeni korner za Partizan izveo je Natho, na petercu je bio najviši štoper Svetozar Marković koji nepogrešivo gađa glavom za 0:1!!!

8. minut - Prvi pokušaj polukontr preko Dijabatea propao. Igrač iz Malija je povukao napad od svog šesnaesterca, trčao je dvadesetak metara da

6. minut - Najofanzivniji deo tima Partizana dozvoljava štoperima da kombinuju bez pritiska. Svi su iza lopte i na svojoj polovini terena. Keln je organizovao prvi ozbiljniji napad, Urošević je uspeo da reaguje na jedan centaršut i da otkloni opasnost prebacujući težište na suprotnu stranu, gde nisu bili organizovani igrači Kelna.

4. minut - Crno-beli su u dve prethodne utakmice brzo primali golove. Nica je povela već u 2. minutu, Slovackom je bilo potrebno nešto više od četiri minuta. Večeras bi bilo važno da se izdrži taj početni pritisak rivala.

1. minut - Počelo je, Partizan u napadu, odmah nabačena lopta u kazneni Kelna gde je pokušao da je zadrži Rikardo, pa zatim i Pavlović. Nisu uspeli. Probao je onda Dijabate, ali njegov čuvar se lepo postavio i nije mu dozvolio da ode sam do golmana.

- Slovacko nije uspeo da se odbrani protiv Nice. Francuzi su slavili sa 0:1 golom Pepea u 54. minutu. Ovakav rezultat ne ide na ruku crno-belima!

- Petrić napravio veliko izenađenje i za Nemce, ali i navijače Partizana. Posle mnogo, mnogo duge pauze, tim Partizana će na teren istrčati u formaciji za dvojicom napadača. Pored Rikarda zaigraće i Andrija pavlović, koji se očigledno potpuno oporavio od povrede koju je zadobio neposredno posle potpisanog ugovora sa crno-belima. Niko ne može pouzdano reći kako će ovaj tim reagovati kada ima dvojicu isturenih, a zasad se jedino sa sigurnošću može reći da Petriću ne fali hrabrost!

- Danas u klubu obeležili slavu Svetog Jovana Preteče i Krstitelja:

 

 

- Delegaciju Partizana u Kelnu posetio je Mehmed Baždarević, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije. On se zadržao u razgovoru sa članom Upravnog odbora Goranom Pandurovićem i sportskim direktorom Ivicom Kraljem. Baždarević već godinama živi i radi u Francuskoj.

FK Partizan
 

Fudbaleri Partizana večeras (21.00, Arena Sport Premium 1) igraju meč 3. kola u Kelnu protiv istoimenog nemačkog tima, koji posle dve utakmice drži čelo tabele sa četiri boda.

Crno-beli imaju dva boda i obavezu da sa "Rajenergi" stadiona izađu neporaženi ukoliko žele da im se ova evropska avantura protegne do proleća.

Trener Gordan Petrić nije mogao da računa na Kristijana Belića i Ljubomira Fejse koji su povređeni, pa se tako konkurencija za pozicije defanzivnih veznih svela na Hamidua Traorea i Patrika Andradea.

Keln - Partizan

Stadion Rajn Energi. Kapacitet: 50.000. Sudija: Rikardo de Burgos (Španija)

Keln: Švabe, Pedersen, Soldo, Martel, Huseinbašić, Kainc, Kilian, Šnidler, Duda, Adamjan, Dic.

Partizan: Popović, Filipović, Marković, Vujačić, Urošević - Dijabate, Natho, Traore, Menig - Rikardo, Pavlović.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike