Partizan izlečio Kup ranu! Ni D od derbija, Valjak pregazio Vojvodinu! (VIDEO)

02.10.2022

18:52

0

Autor: 24sedam

Derbi 13. kola Superlige igrao se na stadionu u Humskoj

Partizan izlečio Kup ranu! Ni D od derbija, Valjak pregazio Vojvodinu! (VIDEO)
0MET6570 - Copyright MN Press

Derbi 13. kola Superlige Srbije igrao se u Humskoj. Posle velikog i izuzetno bolnog šamara u Sremskoj Mitrovici, fudbaleri Partizana su na svom stadionu uspeli da izleče Kup ranu i ekspresno se vrate na pobednički kolosek.

Urošević i drugovi minule srede šokirali su svoje navijače eliminacijom iz masovnijeg takmičenja posle poraza na penale od prvoligaša Radničkog, a da je to bio samo loš dan Petrićevi izabranici pokazali su večeras protiv Vojvodine - 4:1.

Novosađani su igrali koliko im je Partizan dozvolio, a s druge strane greškama su "dali krila" crno-belima koji su te poklone iskoristili a zatim rutinski stigli do ubedljivog trijumfa. Igrač utakmice svakako je bio Bibras Natho, koji je postigao dva gola, asistirao Filipoviću za treći gol, ali je kontrolisao igru i razvijao odlične napade. 

Očekivao se neizvestan derbi, ali je u Humskoj igrao samo Partizan. Veoma dobro su delovali crno-beli od starta, nametnuli su svoj ritam, probijali goste i preko bokova i kroz sredinu i oprvi deo dobili "samo" sa 2:0. Kažemo samo sa 2:0, jer su pored dva gola postigli još dva koja su bila poništena zbog ofsajda (Rikardo i Marković), imali još nekoliko dobrih akcija i šuteva.

A, golove su crno-beli postigli posle grubih grešaka defanzivaca Vojvodine. Traoreov kratak pas ka golmanu Careviću uspeo je da izblokira Rikardo, a Natho je samo poslao loptu u praznu mrežu. Jeličić je prvo napravio taktičku grešku, a zatim i srušio Rikarda u šesnaestercu. Natho ne greši sa penala, pa je već u 23. minutu bilo 2:0! 

Kada je Jeličić u 27. minutu zaradio drugi žuti karton zbog faula na sredini terena, bilo je samo pitanje sa koliko će golova slaviti crno-beli.

Natho je posle dva gola zabeležio i asistenciju. Sjajno je izveo korner na prvu stativu a Aleksandar Filipović je u maniru golgetera smestio udarcem glavom loptu u mrežu.

Rutinski je Partizan završio meč, mogao je Andrija Pavlović da se upiše u strelce, a kolonu "šutevi u gol" za goste popunio je Mirko Topić, da bi za 60 sekundi videli dva gola na obe strane. Prvo je Uroš nikolić pokazao majstorluk za slobdone udrace, kada je "kiflu" poslao u mrežu Popovića sa 22 metra, da bi Samed Baždar ubrzo vratio plus "tri" pretrčavši pola terena uz sigurnu realizaciju.

Standings provided by SofaScore
 

BLOG UŽIVO:

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - KRAJ! Partizan je pobedio Vojvodinu 4:1.

84. MINUT - GOOOL! Baždar zatvara meč u Humskoj! Tek što su krenuli sa centra crno-beli su vratili tri gola prednosti. Mladi ofanzicac Valjka je izašao sam pred Carevića i rutinski ga savladao.

83. MINUT - GOOOL! Vojvodina je smanjila na 3:1. Sjajno je izveo slobodan udarac Uroš Nikolić i postigao zaista lep pogodak.

78. MINUT - Natho je dobio ovacije nekoliko hiljada navijača u Humskoj, umesto njega na terenu je Andrade.

MN Press
 

74. MINUT - Najbolja prilika za Vojvodinu u dosadašnjem toku meča. Čumić je šutirao sa desetak metara iskosa sa leve strane, ali je Popović bio dobro postavljen pa je uspeo da sačuva mrežu. Dva minuta ranije Jović je ušao u igru umesto Meniga.

67. MINUT - Andrija Pavlović prvi put je istrčao pred "grobare", zamenio je Rikarda. Kod Novosađana trostruka promena, Nikolića je zamenio Čumić, Bjekovića Lazarević, a Baraja Uroš Nikolić.

61. MINUT - GOOOL! Filipović postiže prvi gol u dresu Partizana! Natho je izveo korner sa leve strane, iskusni defanzivac je sjajno skočio na prvoj stativi i poslao loptu pod preču nemoćnog Carevića.

58. MINUT - Kao da su se crno-beli malo povukli i prepustili loptu Novosađanima, koji su to iskoristili da težište igre koliko toliko prebace na polovinu Partizana. Imali su gosti i par nešto izglednijih izleta pred kazneni prostor Valjka, ali bez opasnost za Popovića.

49. MINUT - Odmah šansa za Rikarda. Okrenuo se napadač Partizana na petercu, šutirao malo iskosa sa leve strane, ali je pogodio spoljni deo mreže. Minut kasnije Baždar dobija žuti karton,

46. MINUT - Promene na obe strane tokom pauze. Kod Partizana, Traore je zamenio Fejsu, a Baždar Belića. U ekipi Vojvodine, Vitas će u nastavku meča igrati umesto Malbašića.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Posle dva minuta nadoknade, završeno je prvo poluvreme u Humskoj. Partizan vodi protiv Vojvodine 2:0.

42. MINUT - VAR je poništio gol Partizanu. Izveli su crno-beli uvežbanu akciju iz prekida, koju je u gol pretvorio Svetozar Marković. U prvi mah zastavica je ostala dole kod pomoćnika ispod zapadne tribine, ali je posle provere u VAR sobi odluka da je mladi štoper bio u nedozvoljenoj poziciji.

37. MINUT - Belić je dobio žuti karton.

30. MINUT - RIkardo je zatresao mrežu Vojvodine, ali je proigravanje Meniga kasnilo, pa je sjajni napadač bio u ofsajdu. Bjeković je novi igrač Vojvodine sa žutim kartonom.

29. MINUT - Nova prilika za Partizan. Natho je izveo korner sa leve strane, Marković je šutirao glavom, ali pravo u Carevića.

26. MINUT - Nema kraja malerima Vojvodine. Jeličić u razmaku od samo nekoliko minuta dobija i drugi žuti karton, pa će "lale" u nastavku meča igrati sa igračem manje.

23. MINUT - GOOOL! Natho sa penala duplira prednost Partizana! Iskusni vezista je poslao Carevića u jednu, a loptu u drugu stranu. Prethodno je Jeličić oborio Rikarda, zbog čega je dobio žuti karton.

16. MINUT - GOOOL! Natho dovodi Partizan u vođstvo! Velika greška poslednje linije "lala", suviše su komplikovali i bukvalno poklonili gol iskusnom Izraelcu.

14. MINUT - Nova prilika za Valjak! Menig je povukao kontru, ušao u kazneni prostor i onda sa desetak metara, malo iskosa sa desne strane, šutirao snažno, ali pravo u golmana gostiju.

10. MINUT - Znatno je opasniji Partizan u uvodu meča. Igra se konstantno na polovini koja pripada Novosađanima.

2. MINUT - Manje od 120 sekundi je trebalo crno-belima za prvu priliku. Natho je centrirao sa desne strane, Rikardo je šutirao glavom, ali je lopta prošla pored stative.

1. MINUT - Meč je počeo. Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Partizana, koji će u prvom poluvremenu napadati ka golu ispod južne tribine.

Pre nego što je meč počeo, na stadionu u Humskoj je održan minut ćutanja u znak sećanja na nedavno preminulog nekadašnjeg golmana Partizana Radovana Radakovića.

MN Press
 

- Petrić je napravio nekoliko izmena. Fejsa igra umesto Traorea, dok je Filipović na desnom beku. Što se tiče Vojvodine, nismo očekivali Čumića na klupi. Na desnoj strani je Baraj.

- Imamo sastave: 

Partizan: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Urošević – Belić, Fejsa – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo.

Vojvodina: Carević – Bjeković, Jeličić, Traore, Đorđević – Milosavljević, Topić – Baraj, V. Simić, Malbašić – N. Nikolić.

- Gordan Petrić, s druge strane, izuzetno pohvalno je govorio o Vojvodini, čijeg jednog igrača je posebno istakao i nahvalio.

- Trener Vojvodine Milan Rastavac uoči dolaska u Humsku naglasio je da Partizan nije nepobediv, ali i da negativna tradicija u duelima sa crno-belima ne bi trebalo da ima ulogu u izdanju njegovih izabranika na Topčiderskom brdu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike