Stanković veruje u krcatu Marakanu: Zvezda je navikla da okrene situaciju kada je mnogo teško i kada mnogi sumnjaju!

17.08.2022

21:21

0

Autor: 24sedam

Trener Zvezde optimista, uprkos porazu u Haifi

Stanković veruje u krcatu Marakanu: Zvezda je navikla da okrene situaciju kada je mnogo teško i kada mnogi sumnjaju!
Dejan Stanković - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde vraćaju se sa negativnim rezultatom iz Haife. Izabranici Dejana Stankovića poraženi su u prvom meču plej-ofa Lige šampiona od Makabija 3:2, iako su na kraju prvog poluvremena imali prednost na svojoj strani.

Ipak, za samo deset minuta u nastavku crveno-beli su dozvolili rivalu da se pregrupiše i dođe do pobede koja će mu doneti malu prednost pred revanš u Beogradu narednog utorka.

- Teška utakmica, zahtevna… O tome smo pričali i pre… Da vadim detalje, vruće glave… Bila je teška, naporna i zahtevna… - rekao je odmah posle meča sa TV Arena sport Dejan Stanković i dodao:

- Rekli smo i pre utakmice da nema izrazitog favorita, moglo je da ode i na jednu i na drugu stranu. Žao mi je što nismo izvukli bolji rezultat, mogli smo. Vratili smo se posle 10-ak, 15 minuta njihovog pritiska, što je bilo i za očekivati. Vratili smo se u stabilnu igru, dali dva gola, žao mi je što smo slabije krenuli drugo poluvreme. Mogla je bolja da bude reakcija, ali ne mogu da zamerim.

Uzda se temperamentni strateg Zvezde u faktor pune Marakane u revanšu.

- Oni su igrali kod kuće, što će biti prilika nama za šest dana, da budemo u istom momentu kada budemo imali 50 hiljada navijača iza sebe. Sve je otvoreno, znam da će biti pun stadion, znam da ćemo imati nestvarnu podršku, ne može lako da se uđe u Ligu šampiona. To je Zvezda kroz svoju istoriju dokazala. Da smo mogli sa boljim rezultatom da se vratimo jesmo, možda smo mogli i sa gorim… Nisam zadovoljan, ali ne mogu sve da odbacim jer je bilo teško… Imamo još 90 minuta, nikad se ne zna. Zvezda je navikla da okrene situaciju u svoju korist onda kada mnogi sumnjaju i kada je mnogo teško.

Osvrnuo se mladi stručnjak još jednom na pojedine detalje sa večerašnjeg meča i šta bi trebalo popraviti u revanšu.

- Da budemo konkretni, da vodimo više računa o detaljima jer su oni odlučili utakmicu… Da izađemo u blok, da se spreči centaršut. Opet smo kod prvog gola imali postavljenu odbranu, nisu nas uhvatili na spavanju ili na kontri. Jednostavno, to se dešava… Živ fudbal, jak ritam, ozbiljan protivnik. Pokazali smo jedan dobar kvalitet, mogli smo da budemo još skoncentrisaniji, da realizujemo još neku priliku koju smo imali u prvom poluvremenu, imali smo i u drugom… Bila je utakmica gore-dole, menjali smo se u kontroli… Otvorena utakmica, dva kvalitetna tima koji će se sudariti za šest dana i odlučiti ko ide u grupnu fazu.

Nije imao Stanković šta da zameri svojim izabranicima.

- Nije bilo lako, nije bilo ni momcima. Ja im čestitam, u nekim momentima i pritisak, bilo je teško za igrati… Moralo je da se radi puno prljavog posla koji se ne vidi, ritam je bio ozbiljno dobar, to je nivo Lige šampiona, nema prava na grešku…

O stanju Bukarija, koji je morao da napusti teren zbog povrede, Stanković nije mogao ništa preciznije da kaže.

- Ne znam, desilo se da smo morali da donesemo odluku, da osvežimo ekipu, tražio je izmenu dva, tri minuta ranije nego što je sam izašao zbog povrede – rekao je Dejan Stanković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike