Zvezda blesnula, pa pala za 10 minuta! Crveno-bele čeka pakleno težak posao u Beogradu! (FOTO, VIDEO)

17.08.2022

20:51

0

Strelci za prvaka Srbije su bili Pešić i Kanga

Zvezda blesnula, pa pala za 10 minuta! Crveno-bele čeka pakleno težak posao u Beogradu! (FOTO, VIDEO)
Crvena zvezda009 - Copyright FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde gostovali su Makabiju u Haifi, u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona i izgubili sa 3:2. Poveo je domaćin, zatim je prvak Srbije preokrenuo na 2:1, golovima Aleksandra Pešića i Gelora Kange, ali je onda samo za deset minuta domaćin izborio povoljan rezultat. Koban za ekipu Dejana Stankovića je bio Frenci Pjero sa dva gola, a trijumf je izborio Tjaron Šeri.

Sada je pred oba tima novi meč, u utorak na stadionu "Rajko Mitić". I tada će se znati ko će u grupu Lige šampiona, a ko u grupnu fazu Lige Evrope. Ali jasno je da je srpski tim u nepovoljnijem položaju.

Crveno-beli su ove sezone prvi put poraženi, posle pet mečeva u Superligi Srbije i dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U pomenutim utakmicama Zvezda je uglavnom lako izlazila na kraj sa protivnicima, ali je večeras imala prvi ozbiljan test. I nije položila. A bila je u suštini u najjačem mogućem sastavu.

Od početka meča koji je odigran pred 30.000 navijača, u paklenoj atmosferi domaćin je nametnuo svoj ritam i dominirao. To su i materijalizovali u 18. minutu, kada su Dolev Haziza i Pjero izašli na kraj sa odbranom prilično lako.

A onda je Zvezda uzvratila sa dva gola, u 13 minuta. Prvo je Pešić sproveo u mrežu šut imenjaka Kataija. I crveno-beli su opet bili u igri. A već u 40. preokrenula, što je bio idealan scenario. A treba reći i da je Osman Buakri propustio veliku priliku. Ali sve je palo veoma brzo u nastavku. Skok Pjeroa je bio samo najava preokreta, a Šeri je poslao loptu u donji deo mreže. I to je bio i konačan rezultat. 

Golovi domaćina su ukazali na ozbiljne probleme u odbrani crveno-belih (koja je bila kompletna), posebno kod prvog i drugog, a ispostavilo se da je Pešić bio u pravu kada je rekao da je Haziza najopasniji igrač. Učestvovao je u sva tri gola.

U nastavku, pokušao je Stanković nešto da promeni izmenama, pa je tako Kataija zamenio Slavoljub Srnić, Bukarija Stefan Mitrović, Kangu Seku Sanogo, Pešića El Fardu Ben. Da je Milan Pavkov doputovao u Izrael, verovatno bi on zamenio Pešića, pa je izbor pao na ofanzivca sa Komora.

U ostalim mečevima večeri, Karabag i Viktorija Plzenj su odigrali bez golova, dok je Benfika na gostovanju u Poljskoj pobedila kijevski Dinamo sa 2:0.

Dešavanja iz Izraela mogli ste uživo da pratite na našem portalu.

BLOG UŽIVO:

Kraj!

Sudijska nadoknada je bila pet minuta.

89. minut - Kiks Planića, ali to Zvezda nije iskoristila

85. minut - Posle centaršuta Kangve, Ben nije iskoristio gužvu na petercu. U nastavku akcije, posle kornera Kangva je šutirao neprecizno, pored gola.

80. minut - Šutirao je Srnić, ali je to bilo očajno. Lopta je otišla praktično paralelno sa gol aut linijom.

76. minut - Izašao je Haziza, a ušao Abu Fani.

75. minut - Borjan je spasio skoro siguran gol, istrčao je na vreme i na ivici kaznenog prostora uklizao.

72. minut - Ušli su Sanogo i Ben, a izašli Ivanić i Pešić.

70. minut - Izašao je Pjero, a ušao Rukavicja.

63. minut - Dve izmene u Makabiju. Izašli su David i Kornu, a ušli Atzili i Menahem.

61. minut - Ponovo je poveo Makabi! Sada je 3:2. Strelac je Šeri koji i nije bio ometan.

59. minut - Bukari je ostao na zemlji, a lekarska ekipa je ušla na teren. Umesto Afrikanca je upao Stefan Mitrović.

56. minut - Katai je izašao, a ušao Srnić. Ovo je bila prva izmena na meču.

51. minut - Izjednačio je Makabi! Ponovo je strelac Pjero!

Iskoristio je Pjero odličan centaršut Hazize. Odličan skok i Borjan je ponovo bio savaladan.

46. minut - Bukari je u prvom napadu rivala u nastavku napravio faul za žuti karton. To je ujedno i prvi karton u meču.

Počelo je drugo pouvreme!

Kraj prvog poluvremena!

40. minut - GOL! Sada je Kanga pogodio! Zvezda je povela sa 2:1.

Prvo je Pešić povukao po levoj strani, poslao do Ivanića, ovaj proigrao Bukarija, a onda je lopta stigla do egzekutora Kange.

38. minut - Ponovo Bukari. Iskosa, snažno, ali je golman Makabija odbranio.

35. minut - Odlično je prošao Bukari, koji je našao Pešića. Ipak, sa nekoliko metara u situaciji jedan na jedan uspešniji je bio golman Makabija. Intervenisao je kao rukometni golman.

29. minut - Rodić je prošao po levoj strani, na kraju se lopta odbila do Bukarija koji je iz izgledne prilike šutirao preko gola.

Pogledajte i slavlje Delija.

27. minut - GOL! Katai je šutirao sa 18 metara, ali je lopta na putu zakačila Pešića koji se upisao u strelce. Njegov četvrti gol protiv kluba iz Haife, prethodno je postigao tri kao igrač Makabija iz Tel Aviva.

Inače, danas je postao i otac, pa je imao razlog za duplo slavlje.

25. minut - Prvi korner za Zvezdu. Kanga je izveo. Izraelci su se odbranili, ali na kraju Kangvino dodavanje nije uspelo. Na drugoj strani, usledio je pokušaj ka golu Borjana. Koji je bio neprecizan. Pored stative je otišla lopta.

22. minut - Šeri je izveo slobodan udarac, ali je lopta pogodila Kangu koji je na kraju bio i na zemlji. Na kratko.

18. minut - Gol! Makabi je poveo! Strelac je Pjero koji je samo materijalizovao pritisak koji je trajao od početka meča.

Haziza je dva puta okrenuo Rodića, onda je zakasnio i Milunović. Stigla je lopta do snažnog i za Zvezdu večeras problematičnog Pjeroa, koji je okrenuo Erakovića i na kraju savladao Borjana.

15. minut - Faul nad Kangom. Tražio je Gabonac Milunovića, ali ga nije našao. Na drugoj strani, Pjero je zalomio Erakovića i izbacio ga iz igre. Ipak, tu je bio Kangva koji je izbacio loptu.

12. minut - Bukari je posle duplog pasa sa Kataijem proigrao Pešića, koji se okrenuo, ali sa sedam-osam metara šutirao preko gola.

9. minut - U ovim trenucima, posed je na strani Makabija. Pritiskao je domaćin, a gosti su se branili.

4. minut - Korner za Makabi sa leve strane. Izveo ga je Haziza koga je Pešić okarakterisao kao najopasnijeg igrača Makabija. Ali nije bilo opasnosti.

2. minut - Bukari je centrirao sa desne strane, ali je golman Makabija Koen uhvatio loptu. Na drugoj strani, Eraković je osujetio Pjeroa u kaznenom prostoru crveno-belih.

Meč je počeo!

Pogledajte i atmosferu koju prave domaći navijači.

Završen je i meč Karabag - Viktorija i golova nije bilo.

Na tribinama će biti i Delije, pa će i Zvezda imati podršku.

FK Crvena zvezda
 

Pogledajte i kako izgledaju novi dresovi kao i svlačionica na stadionu u Haifi.

Očekuje se da stadion kapaciteta 30.780 bude popunjen do poslednjeg mesta.

Večeras će igrati i Karabag - Viktorija Plzenj, kao i Dinamo Kijev - Benfika.

Makabi - Crvena zvezda 3:2

Strelci: Pjero 18, 51, Šeri 61 - Pešić 27, Kanga 40

Stadion: "Sami Ofer" (Haifa)

Sudija: Karlos del Sero Grande (Španija)

Žuti kartoni: Benahem - Bukari

Makabi Haifa: Koen, Sandgren, Goldberg, Planić, Kornu (od 63. Menahem), Ali Mohamed, Lavi, Šeri, Haziza (od 76. Abu Fani), Pjero (od 70. Rukavicja), David (od 63. Atzili).

Crvena zvezda: Borjan, Eraković, Dragović, Milunović, Rodić, Kangva, Kanga (od 72. Sanogo), Bukari (od 59. Mitrović), Ivanić, Katai (od 56. Srnić), Pešić (od 72. Ben).

Ovako izgleda startna postava Zvezde: Borjan, Eraković, Dragović, Milunović, Rodić, Kangva, Kanga, Bukari, Ivanić, Katai, Pešić.

printscreen/UEFA
 

To je manje-više očekivano, a u ovom trenutku to je i najjači sastav koji Stanković ima na raspolaganju.

I Stankovićev kolega Barak Bakhar je izveo najkvalitetniji sastav. Inače, Makabi je izbacio Olimpijakos i Apolon iz Limasola.

Poznati su i sastavi, a glavni sudija će biti Španac Karlo del Sero Grande.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike