Predstavili novog šefa, a otpisali golmane! Nišlije se nadaju izlasku iz velike krize!

16.08.2022

14:22

0

Autor: 24sedam

Već sutra sledi gostovanje u Lazarevcu

Predstavili novog šefa, a otpisali golmane! Nišlije se nadaju izlasku iz velike krize!
Radnički Niš - Copyright Promo/FK Radnički Niš

Posle odlaska Tomislava Sivića, na klupu niškog Radničkog seo je Saša Mrkić. Povratnik na "Čair" je izložio planove za nastavak sezone u kojoj Nišlijama ne ide.

Posle pet utakmica osvojili su dva boda u Superligi, a pre toga eliminisani su u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

- Da je bilo dobro, ja sada ne bih bio ovde. Ima problema, nisam zatekao dobru situaciju u timu, ali nije mi prvi put da preuzimam Radnički u delikatnom trenutku. Ono što je svima jasno je da ovaj tim ima problem sa samopouzdanjem i veoma loš učinak u defanzivi. Ofanziva je dobra i tu neću puno menjati, ali u ova tri dana sam mnogo pažnje obratio na odbranu. Moramo rešiti pitanje centralnog štopera. Jamkam se nedavno oporavio od malarije i još nije fit, Savić je dugo bio povređen, a Etungu Amogu mi je još uvek misterija. Nedavno je stigao i još mu treba vremena da se uklopi.

Ideja mi je da igramo u formaciji 4-2-3-1, ali ako ne uspem da uigram problematičnu zadnju liniju, moraćemo da igramo sa trojicom štopera za početak. I pored svega, ja sam optimista. Vojnik sam ovog kluba, zahvalan sam na ukazanom poverenju i spreman sam da ekipu povučem prema napred - izjavio je Mrkić koji će sutra (sreda, 19.00, TV Arena sport) imati povratnički debi.

Gostovaće Kolubari koja ima četiri boda više.

- Idemo na pobedu. Nemamo prostora za drugačije razmišljanje. Biće teško, Kolubara je dobra ekipa, bili su odlični pre nekoliko dana protiv Vojvodine. Mi ćemo na dan utakmice imati lakši trening u Lazarevcu, jer prosto moram da otklonim neke dileme u zadnjoj liniji. U napadu nemam dilema i osloniću se na već proverene snage - istakao je Mrkić, a konferenciji je prisustvovao i sportski direktor Aleksandar Jovanović.

- Jako mi je drago što je Saša Mrkić, sa kojim sam dugo i u više navrata sarađivao kao igrač, prihvatio da preuzme kormilo ekipe u ovako teškom trenutku. Želim da se zahvalim Tomislavu Siviću na svemu što je uradio u Nišu. Nešto je novo pokušao da uradi, nije uspeo, a pre svega nije imao sreće. Mi moramo dalje, nadam se da već od srede krećemo sa pobedama, da se vratimo tamo gde pripadamo, a to je svakako gornji deo tabele - rekao je Jovanović.

Trenutno, Radnički je na pretposlednjem mestu na tabeli sa gol razlikom 6:15.

- Mi smo u prolećnom delu bili klub koji je teško primao golove, ali niko nije bio zadovoljan. Išla je priča da svi žele da gledaju lepršav fudbal sa puno golova. Sada vidimo da se od utiska ne živi, nego od rezultata, a mi ih ove sezone nismo imali. Izuzev Vujadinovića, koji je sam želeo da se vrati u Beograd iz porodičnih razloga, zadržali smo kompletnu odbranu iz prošle sezone, kada na pet utakmica u plej-ofu nismo primili ni gol.

Kasnije smo, tokom priprema, na inisistiranje trenera Sivića da mu treba štoper, doveli Tolordavu. Ispred smo takođe zadržali kostur ekipe - kapitena Pejovića, Arsića, Mićibućija, Mesarovića, Tomića, Jovanovića, Mitrovića, Štulića.

U dogovoru sa šefom Sivićem, doveli profil pojačanja koja je tražio - Marjanovića, Petrova i Dimića. Protiv Zvezde smo, kažu, ostavili dobar, protiv Partizana odličan utisak, ali, ponavljam, od toga se ne živi- istakao je Jovanović.

Na kraju je predstavio dvojicu novajlija Sašu Jovanovića i Dimitrija Stevanovića.

- Sa Sašom Jovanovićem smo potpisali ugovor na dve, sa našim mladim golmanom Dimitrijem Stevanovićem na tri godine. Odluka o razlazu sa (golmanima) Dujmovićem i Drobnjakom doneta je nakon detaljne analize svega prikazanog na terenu u prethodnom delu sezone.

Dovešćemo sigurno još par igrača do kraja prelaznog roka, ali opet posle konsultacija sa trenerom Mrkićem, a u skladu sa našim finansijskim mogućnostima. Ne želimo da iskačemo iz okvira budžeta, najvažnije je da igrači i dalje imaju redovna primanja - zaključio je Jovanović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike