Jokić (ne)će odbraniti MVP priznanje! Amerikanci imaju svoje favorite, da li će se Srbin pridružiti grupi odabranih?

13.08.2022

06:23

0

Tradicionalni panel otpisao Somborca

Jokić (ne)će odbraniti MVP priznanje! Amerikanci imaju svoje favorite, da li će se Srbin pridružiti grupi odabranih?
Tan2022-4-28_5235898_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jed Jacobsohn

Dve godine u nizu, Nikola Jokić je osvajač MVP priznanja u najelitnijoj košarkaškoj ligi na svetu, NBA, što je malo kome pošto za rukom.

Nagrada je stigla nakon sjajnih partija u dresu Denver Nagetsa, neverovatnih poteza i mnogo oborenih rekorda.

Ipak, dok se čeka na početak nove sezone, koja će Nikoli biti osma po redu, novinari američkog ESPN-a u tradicionalnom panelu, otpisali su Jokića kao osvajača novog priznanja.

- Možda je Jokić prethodne dve godine poneo priznanje MVP igrača, ali naš panel ne daje mu mnogo šansi da treći put u nizu to učini. Janis Adetokumbo najbliži je tome da treći put bude najkorisniji igrač lige, ali ima društvo na vrhu u vidu Luke Dončića i Džoela Embida, a iz prikrajka svoju priliku čeka Stef Kari - navodi se u obrazloženju novinara ESPN.

Samo su trojica košarkaša u istoriji NBA lige osvajala MVP nagradu tri puta zaredom, a to su nedavno preminuli Bil Rasel (1961-1963), Vilt Čemberlejn (1966-1968) i Leri Bird (1984-1986).

Karim Abdul-Džabar šest puta je proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige, Majkl Džordan i Bil Rasel po pet puta su bili MVP, a Lebron Džejms osvojio je četiri MVP titule u pet godina (2009, 2010, 2012, 2013).

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike