Za Stanojevića je svaka utakmica finale Lige šampiona, Stolica ima drugačiji pristup: Evo šta je Partizanu falilo za bolji start sezone

12.08.2022

06:43

0

Eliminacija crno-belih nikoga nije ostavila ravnodušnim

Za Stanojevića je svaka utakmica finale Lige šampiona, Stolica ima drugačiji pristup: Evo šta je Partizanu falilo za bolji start sezone
IMG-e35382c3610a0a3c10a1ae49bcbd4c98-V - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Fudbaleri Partizana sinoć su završili takmičenje u Ligi Evrope, te će u nastavku leta pokušavati da se domognu Lige konferencije. Eliminacija od AEK-a naišla je na veliko nezadovoljstvo kod navijača, koji su burno reagovali nakon meča, dok su tokom igre skandirali upravi.

Međutim, ni trener Ilija Stolica nije prošao najbolje. Od momenta kada je preuzeo ekipu, ne beleže uspešne rezultate, te je priča o njegovoj ostavci potegnuta više puta, a nakon jučerašnjeg meča, Telegraf je preneo i da je dobio otkaz.

Ono što je Stolica učinio od momenta kada je preuzeo ekipu, moglo se videti u dobroj atmosferi na pripremama, ali rezultata nije bilo, pa je velikan poput Partizana zabeležio jedan od lošijih startova u sezoni ikada.

Stolica je na mestu pored terena zamenio Aleksandra Stanojevića, koji takođe nije prekinuo niz Zvezde od pet titula domaćeg šampionata, a fudbalski trener i bivši igrač Dejan Čelar, sinoć je prilikom gostovanja na TV Arena sport, ukratko analizirao rad Stanojevića i Stolice.

Čelar smatra da je za sistem rada koji potencira Stolica potrebno vreme, te je uporedio način rada dvojice stručnjaka.

- Ajde da napravimo razliku između njih dvojice. Ponavljam, apsolutno ne pričam negativno o Aleksandru, jako ga poštujem. Za njega je svaka utakmica finale Lige šampiona, do detalja se analizira protivnik, bez obzira na to o kome se radi, bila to Inđija ili Zvezda. Zna se sve o svakom mestu i izvlači maksimum iz ekipe u detaljima - naveo je Čelar, te dodao:

- Ilija ima drugačiji pristup, veruje da je bavljenje svojom ekipom dovoljno za rezultat i ne želi da optereti svoje igrače protivnikom, a naravno da se vrlo profesionalno radi analiza protivnika. Ilija veruje da igrači u tom sistemu moraju da budu rasterećeni, zadovoljni, pokušava da im skine pritisak. To je model igre sa 10 standardnih situacija sa nekoliko principa. To je bukvalno sve što se dešava, prođe se kroz metodologiju i igrači znaju šta treba da rade.

Prokomentarisao je i želju Stolice da konstatno lopta bude u posedu njegovog tima, te da što više u igru uključi i golmana.

- Ulazak u igru? To je specifično, na Kipru se odustajalo od toga, Stevanović je dugim loptama tražio Rikarda, nije to obavezno, ali Ilija želi da njegov tim dominira, da non-stop bude lopta kod igrača Partizana, da pomeraju linije protivnika, da traže prostore između, da progresija napada ne direktno, već da se radi ubrzanje napada kada se dođe u određene pozicije na terenu... 

Ako nema dobre reakcije po izgubljenoj lopti, ekipa je tom sistemu u velikom problemu, jer kad ide u napad pozicionira se i visoko i široko i ako u napadu nema ubrzanja napada kad treba da se bez lopte napada prostor, onda ekipa izgleda jalovo, kao i u prvim utakmicama u Superligi. Verujem da Partizan ima kvalitet da igra na taj način, a pogotovo kada se novi igrači priključe. Voleo bih da Ilija prođe i da ima šansu da dovede još kvalitetnih igrača, da ima više igrača u rotaciji, da ima više opcija...

Na kraju, istakao je i šta je nedostajalo crno-belima u uvodnim utakmicama ove sezone.

- Partizanu fali energija, da više rizikuju kad imaju loptu. Primetan je pritisak u govoru tela, ali nije svako za ekipu Partizana, igrači u klubu sigurno već imaju određeni kvalitet i zaslužili su da budu tu. Treba da se rasterete, izađu i da zasluže naklonost publike pristupom pre svega - kazao je Čelar, te podvukao:

- I dodao bih ovo, samo Ilija Stolica i Dejan Stanković znaju koliko je teško u Partizanu i Zvezdi i mislim da bi jedino pristojno bilo da se oni komentarišu od strane bivših trenera Partizana i Zvezde. Drugi neće znati koliko je to zahtevno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike