Ne idemo na Evropsko da igramo za peto mesto! Naravno da smo favoriti! Gudurić se uželeo reprezentacije, motivisan za zlato

08.08.2022

09:42

0

Orlovi dane provode u Pazovi na pripremama za Evropsko prvenstvo

Ne idemo na Evropsko da igramo za peto mesto! Naravno da smo favoriti! Gudurić se uželeo reprezentacije, motivisan za zlato
20190914mmGuduri02 - Copyright MN Press

Muška košarkaška reprezentacija Srbije već nedelju dana nalazi se u Staroj Pazovi, gde se pripremaju za kvalifikacione utakmice drugog kruga za Svetsko prvenstvo, ali i šampionat Evrope koji će se igrati u septembru.

Selektor Svetislav Pešić je okupio 18 košarkaša, koji vredno rade, ne bi li na najbolji način predstavljali Srbiju. Među njima je i bek turskog Fenerbahčea, Marko Gudurić.

- Pripreme teku odlično ovih nekoliko dana. Dugo nisam bio u reprezentaciji i stvarno sam se uželeo ove atmosfere. Prvi utisci su sjajni, svi znamo kakva je situacija i da moramo da dobijemo te dve kvalifikacione utakmice (25. avgust Grčka i 28. avgust Turska). To nam je i selektor rekao, mislim da imamo kvalitet da to rešimo u svoju korist, ali ono što me brine jesu "prozori" u novembru i februaru kada neće moći da igraju evroligaški igrači. Voleo bih da se to promeni u narednom periodu - kazao je Gudurić, te se dotakao nezgodnih poraza od Letonije i Belgije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo:

- Idemo postepeno, prvo da dobijemo ove dve, pa da vidimo ko će moći da igra dalje. U Feneru niko osim Mahmutoglua nije igrao za reprezentaciju. Kako god, Grčka i Turska imaju jake reprezentacije, biće zanimljivo.

Nakon kvalifikacionih duela, sledi i početak Evropskog prvenstva, već 1. septembra, a Srbiju mnogi vide kao kandidata za zlato.

- Kako drugačije? Mora tako! Nema pritiska, svi smo dovoljno zreli sa mnogo velikih utakmica u nogama. Trudimo se, dajemo sve od sebe, svako od nas želi najbolje. Ne idemo tamo da bismo igrali za peto mesto. Važno je samo da odradimo maksimalno ono što je do nas i da fizički budemo dobri.

Ipak, pred ekipom Svetislava Pešića je malo vremena za detaljno uigravanje.

- Nikada nije dovoljno vremena, ali kako nama tako i drugima. Videćemo, nismo dugo igrali zajedno, ali se poznajemo dobro, igrali smo zajedno i u klubovima. Svakako, iskustvo imamo, verujem da ćemo uspeti da izbalansiramo i da svako nađe neku ulogu.

Za kraju se Gudurić dotakao i predstojeće klupske sezone.

- Dolazim u te godine gde više pričam na terenu, pomažem saigračima, trudim se da budem lider. Prijalo mi je što mi je Sale Đorđević verovao, na kraju je ispalo sve sjajno, osvojili smo titulu. Itudis je sada tu, i o njemu ne treba trošiti reči. Osvojio je dve Evrolige, radio sa Željkom Obradovićem i očekivanja su najviša - zaključio je naš reprezentativac.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike