Davidovac hvali Partizan: Oni najbolji ove sezone, mi smo pokazali karakter!

27.05.2022

20:56

0

Autor: Milan Nastić

Jedan od junaka Zvezdinog trijumfa zadovoljan rezultatom

Davidovac hvali Partizan: Oni najbolji ove sezone, mi smo pokazali karakter!
Davidovac u dresu Zvezde - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde trijumfalno su otvorili finalnu seriju plej-ofa AdmiralBet ABA lige. U prvom meču odlučujućeg doigravanja za regionalni tron i plasman u Evroligu, izabranici Dejana Radonjića su pred svojim navijačima savladali Partizan 90:76, a jedan od junaka slavlja crveno-belih bio je Dejan Davidovac.

Iskusno krilni košarkaš povukao je crveno-bele iz ponora ka kojem su klizili početkom druge četvrtine, ulivši preko potrebno samopouzdanje saigračima, pre svih Dobriću i Ivanoviću koji su na kraju bili meč vineri.

- Najbitnije je da smo pobedili i poveli u finalnoj seriji. Nadamo se da će tako biti i u drugom susretu. Najvažnije je da se odmorimo i da u nedelju pokažemo zašto smo se borili cele sezone za domaći teren – kazao je Davidovac posle duela i dodao:

- Bila je doza pristiska i nervoze na početku, ali sve je posle došlo na svoje. Imali smo neke probleme sa skokom u napadu, ali u drugom delu prikazali smo mnogo bolju partiju i smatram da smo zasluženo pobedili.

Osvrnuo se Zvezdin košarkaš i na svoj učinak, napominjući da je najvažnije da je tim pokazao kvalitet.

- Nebitan je moj učinak, mislim da je tim pokazao karakter, i to je najvažnije. U ovakvim utakmicama kolektiv dobija, ne pojedinac. 

Davidovac je istakao da je Partizan večeras pokazao svoje najbolje izdanje u odnosu na njihova prethodna tri meča u sezoni.

- Igrali su mnogo bolje nego što je to bio slučaj ranije u toku sezone. Naravno, očekujemo njihovu reakciju u narednom meču. Nema dileme da će oni želeti da naprave brejk pred našom publikom - zaključio je Davidovac.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike