Katai sa dva briljantna poteza doneo Zvezdi duplu krunu!

26.05.2022

17:54

2

Autor: 24sedam

Zvezda zasluženo slavila sa 2:1 posle 90 minuta igre u finalu Kupa

Katai sa dva briljantna poteza doneo Zvezdi duplu krunu!
KUP-22 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, jer su u finalu na stadionu "Rajko Mitić" savladali ekipu Partizana rezultatom 2:1.

Utakmicu je obeležio fenomenalni Aleksandar Kataji, koji je savladao Nemanju Stevanovića u 26. i 72. minutu, dok je pogodak za crno-bele bio delo Slobodana Uroševića u 61. minutu.

Partizan je imao 90 minuta da dokaže nelogičnost u činjenici da sa 98 osvojenih bodova nije mogao više od drugog mesta, ali zastao je negde na pola puta u traženju potvrde za svoj veći kvalitet. Crno-beli su u jednom delu igre bili bolji, držali su loptu i diktirali ritam, ali su na kraju pognutih glava napustili stadion "Rajko Mitić".

Jednodstavno, sistem nije bio dovoljno jak da anulira majstorstvo pojedinca, a taj je ponovo bio u Zvezdinom timu i zove se Aleksandar Katai. Dva momenta velikog igrača, za klasu boljeg od svih na terenu, presudili su pobednika finala Kupa Srbije. Na ruku domaćinu išla je i rana povreda Jevtovića, koja je napravila rupu na Partizanovoj sredini, ali uprkos tom hendikepu, teško je bilo razumeti sve greške u njihovoj defanzivi.

Kod prvog gola, ispred asistenta Slavoljuba Srnića našao se čist prostor od 20 kvadrata, pa je bilo očekivano da ta lopta pronađe najboljeg koji zna kako da koristi takve situacije. Plasirana uz stativu, neuhvatljiva za ispruženog Stevanovića, Katajiev udarac sa oko 17 metara doneo je prvu radost crveno-belima.

Ni posle primljenog gola crno-beli nisu posustajali, ali je tada bilo teže da iznenade protivnika, koji se povukao na svoj deo terena vrebajući prilku za kontre. Baš u momentima teške bezidejnosti u igri, Partizan je došao do izjednačenja preko Uroševića, čiji je volej pomračio lepotu majstorstvo Katajia. Samo za trenutak!

Ponovo je neshvatljiv propust doveo Partizan u minus u 72. minutu. Ivanić je povratnu loptu prebacio u prazan prostor u koji je utrčao Katai, sam, bez čuvara, slobodan da uradi bilo šta sa Stevanovićem. Izabrao je da zarola loptu ispred golmana i da je plasira preko Miletića koji je već bio upleten u mreži.

Do kraja utakmice Partizan je sve karte bacio na napad, ali su srećom po njih, prvo Ivanić, a kasnije Ben i Kanga, propustli šanse da povećaju prednost.

Zvezda je zasluženo pobedila, pokazavši još jednom da se trijumf podrazumeva samo ako čvrstinu kolektiva izdiže iznad proseka majstorstvo individualca. Taj majstor je dokazan, on je odavno Partizanova noćna mora - Aleksandar Katai! 

BLOG UŽIVO:

Kraj!

90+5. minut - Ivanić je mogao sve da reši, ali promašuje gol za desetak metara.

90+1. minut - Igraće se 6 minuta nadoknade vremena.

90. minut - Žuti za Krstičića, pre njega Lutovac je zabeležen.

85. minut - Vreme radi za Zvezdu, ali i događaji na terenu idu na ruku. Sve se sporo odigrava oko šesnaesterca Zvezde, nema prilike ni nagoveštaja nekog raspoloženog pojedinca da promeni tok finala.

83. minut - Partizan napada, ali ne pokazuje ideju kako bi mogao da ugrozi Borjana.

78. minut - Holedner izašao, ušao Milovanović i Jović umesto Jojića.

77. minut - Izašli Kataji i Rodić, ušli su Gobeljić i Krstičić.

76. minut - Holender! Pored stative!

73. minut - Početnička greška Partizanove odbrane dozvolila je ogroman prostor za Katajia, kojeg je izbacio Ivanićev pas u veliku priliku. On je na kraju zarolao loptu, prevario Stevanovića i pored Miletića ubacio u mrežu za 2.1!

72. minut - Gooool, Kataji!

71. minut - Igra se brže, nema lepih poteza, ali pršti od duela.

70. minut - Dve dobre akcije sa obe strane. U prvoj je Kataji želeo sam sve, dok je u drugoj Menig isprobao reflekse Borjana.

66. minut - Partizan je povećao agresivnost! Ulazi Ben umesto Pankova, Zvezda prelazi na 4-5-1.

61. minut - Gooooool! Urošević! Levi vek je sodlično pratio akciju koja je išla po desnoj strani, cenmtarirao Lutovac, prebacio je Katajia, a Urošević je imao vremena da se namesti i razornim udarcem pogodi suprotni ugao - 1:1!

59. minut - Izlazi Marković, ulazi Natho! Izlazi Ohi, ulazi Pavkov!

58. minut - Reporter Arena Sporta javlja da se u igru spremaju Gobeljić i Pavkov, verovatno će izaći Ohi i Rodić.

56. minut - Korner Jojića, Miletić je istrčao na prvu stativu i umesto šuta ili prebacivanja u srce šesnaesterca, sve se završilo nepreciznim udarcem.

55. minut - Skandalozan udarac Markovića. Sve je lepo uradio do šuta koji je isprobao sa oko 16 metara. Lopta je izašla iz igre na ivici kaznenog.

53. minut - Žuti za Rodića zbog starta na Miletiću! Drugi za crveno-bele, prvi je posle gužve u završnici prvog poluvremena dobio ratoborni Kanga.

51. minut - Marković i Jojić na malom prostoru traže slobodan put do Borjana, ali kapiten Partizana se zakucao u Pankova.

49. minut - Dim od pirotehnike sa severa prekrio je teren. Milanović je dao malu pauzu dok se ne poboljša vidljivost. Pankov se žali na povedu, izgleda da neće nastaviti meč po izrazu njegovog lica. Zasad ostaje na terenu.

47. minut - Lutovac u svojoj prvoj akciji, zajedno sa Markovićem je pokrenuo napad po desnom krilu, ali Menignije dobro prihvatio loptu kada je imao otvoren put ka sredini.

46. minut - Krenulo je drugo poluvreme!

- Ulazi Lutovac umesto Miljkovića

p o l u v r e m e

47. minut - VAR je navodno kratko pogledao situaciju, ali njihov stav je bio da Milanović ne treba da gleda ovaj sporni detalj.

47. minut - Gužva na kraju poluvremena, Rikardo je tražio penal zbog prekršaja Srnića, VAR se nije oglasio, a Marković je dobio žuti karton.

41. minut - Menig u prilici, ali jako loša završnica. Rikardo je pronašao Markovića, ovaj samo odigrao povratnu za Holanđanina koji sa desnog krila ne šutira i ne centrira, a lopta odlazi u aut.

38. minut - Katajiiii.... Udarac glavom posle kornera Kange, Stevanović na mestu!

36. minut - Miljkoooović! Šansa, Borjan brani njegov šut za pet metara. Menig je uradio sve po levom krilu, ali desni bek nije dovoljno dobro šutirao iz blizine.

34. minut - Žuti karton za Stankovića zbog prigovora! Svemu je prethodila šansa za Ohija, posle izvedenog auta Gajića. Vujačić je izbacio loptu u aut i polako, okrenutih leđa krenuo da se vraća u defanzivu, desni bek je odmah dobio loptu i proigrao Ohija, koji nije umeo da iskoristi iznenada ukazanu šansu.

31. minut - Milanović je napravio pauzu od 60 sekundi, prevruće je na terenu, potrebno je osveženje za igrače.

26. minut - Gooool! Kakva je to bila golčina Katajia! Najbolji igrač Zvezde pogodio u 90 stepeni, sa ivice kaznenog, ostao je sam, bez bloka i Stevanović je paradom mogao samo da ulepša ovaj sjajan udarac Katajia - 1:0!

23. minut - Jevtović ne može da nastavi meč. Veliki peh za crno-bele. Na njegovo mesto će se spustiti Jojić, dok će Holender, koji ulazi u igru, biti pored Rikarda.

22. minut - Marković ponovo u prodoru, ovaj je bio najbolji dosad. Prošao je Pankova, ali na kraju je gađao spoljni deo mreže iz mrtvog ugla.

20. minut - Rikardo je imao i boljih rešenja, on se odlučio za šut iz daljine i njegov pokušaj završio je iznad gola nekoliko metara.

19. minut - Reporter Arena Sporta javlja da su se na zagrevanje podigli Holender i Natho, a razlog za ovu odluku Stanojevića je povreda Kvinsija Meniga. Trenutno se ukazuje pomoć Dragoviću, bivši austrijski reprezentativac nastavlja meč.

16. minut - Razvila se velika borba, sa brojnim startovima, Milanović zasad toleriše sve i pušta da se igra čvršće sa obe strane. Crno-beli su ponovo imali jedan obećavajući napad, Marković i Rikardo su kombinovali na ivic kaznenog prostora, ali najbolji strelac Superlige preterao je u pokušaju da nadmudri trojicu defanzivaca ispred sebe.

11. minut - Ohi dubinsku loptu od Gajića uspeva da u prijemu pretvori u prednost protiv Vujačića. U poslednjem trenutku intervenisao je golman Stevanović.

9. minut - Marković već u uvodnim minutima pokazuje da mu atmosfera derbija loše utiče na koncentraciju. Teško kontroliše loptu, bira pogrešna rešenja, nije dobro za Partizan da najiskusniji igrač nastavi ovako u finalu.

6. minut - Šansa za Lazara Markovića! Urošević je jedan loš pas Kange presekao bez veće muke, onda je upšao u kazneni i proigrao svog kapitena koji sa oko sedam metara nije bio precizan gađajući suprotni ugao.

3. minut - Prva situacija koja je ukazivala da bi moglo  nešto značajnije da se desi, Jojić je dobio jednu loptu iz dubine, ušao u kazneni, a onda paralelno sa gol linijom uputio centaršut. Ipak, Milanović je sačekao da se akcija završi i onda je pokazao na nedozvoljenu poziciju Partizanovog veziste u začetku akcije.

1. minut - Počelo je finale Kupa Srbije, prvi s centra su krenuli igrači Partizana!

- Sudija Miloš Milanović izveo je igrače na teren. Intoniraće se himna "Bože, pravde".

- Severna strana se polako puni, zapadna tribina na bočnim stranama još nije dovoljno popunjena, a pristalice Partizana na jugu sporo ulaze.

- Već sada se može proceniti da ovaj derbi neće prevazići po poseti poslednji u prvenstvu koji se završio remijem - 0:0. Istok je gotovo prazan i već je podeljen kordonom policije, jer je policiju naučilo iskustvo da se na tom telu stadiona često dešavaju susreti dve suprostavljena tabora i da je zbog toga mnogo puta moralo da se interveniše.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

 

- Tuča navijača na početku Gazele u pravcu stadiona. Dve grupe su se sukobile, intervenisala je i policija.

- Stanje ispred stadiona Crvene zvezde je opsadno. Velike policijske snage stacionirane su na prilazima "Rajku Mitiću", i u ulicama odakle se očekuje dolazak veće grupe pristalica crno-belih.

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana večeras od 18.00 časova spuštaju zavesu na sezonu 2021/22, borbom za poslednji trofej - pehar Kupa Srbije.

Crveno-belima biće to prilika da osvoje novu duplu krunu, dok će igračima Partizana ovo biti poslednja šansa da se dokopaju trofeja posle dve godine bez osvojenog šampionata i kupa.

Crvena zvezda - Partizan 

CRVENA ZVEZDA (3-4-2-1): Borjan – Eraković, Pankov, Dragović – Gajić, Srnić, Kanga, Rodić – Ivanić, Katai - Ohi. Trener: Dejan Stanković.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Marković, Jojić, Menig – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike