Murinjo - gospodin trofej! Roma uzela premijernu Ligu konferencija! (VIDEO)

25.05.2022

20:57

0

Autor: 24sedam

Trofej stiže na rimski "Olimpiko"

Murinjo - gospodin trofej! Roma uzela premijernu Ligu konferencija! (VIDEO)
Tan2022-5-25_232115360_2 - Copyright Tanjug/AP Photo/Thanašis Stavrakis

Žoze Murinjo je definitivno gospodin trofej! „Posebni“ je večeras doneo Romi tek drugi evropski pehar u klupskoj istoriji i ujedno postao prvi, i zasad jedini, trener koji u svojoj kolekciji ima Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija.

„Vučica“ je u finalu premijernog izdanja trećeg po jačini UEFA klupskog takmičenja savladala Fejenord - 1:0.

Rimski velikan je istoriju ispisao na murinjovski način... Nećete pogrešiti ako kažete i klasičan italijanski... Pre svega izuzetno skoncentrisano pred svojim golom, iskoristivši jedinu grešku rivala za pogodak koji im je na kraju doneo veliko slavlje...

Bio je Fejenord bolji rival. Pogotovo u drugom poluvremenu, koje je proteklo u grčevitim, ispostavilo se na kraju više nego uspešnim, pokušajima poslednje linije Rome da izdrži silovite nalete rastrčanog rivala, koji je platio cenu izuzetno bojažljivog ulaska u meč.

Trenutak odluke odigrao se u 32. minutu. Manćini je ubacio loptu u kazneni prostor Holanđana, Trauner je očajno procenio njen let i podleteo, posle čega je Zaniolo majstorsko primanje na grudi krunisao spretnom reakcijom za veliko slavlje "romanista" u Tirani.

Murinjova ekipa je, možda i neočekivano rano, posle vođstva nestala sa polovine rivala. Praktično čim su fudbaleri Fejenorda krenuli sa centra, težište igre se kompletno prenelo pred gol Rui Partisija, koji je na najvećim iskušenjima bio početkom drugog poluvremena, kada je Roma bila veliki miljenik Fortune, pošto je u 47. minutu stativa sprečila Ibanjeza da postigne autogol, da bi tri minut kasnije prečka bila saveznik portugalskog čuvara mreže, posle odbranjenog strahovitog šuta Malasija.

Nastavio je tim iz Roterdama do poslednjeg sudijskog zvižduka da traži put do mreže rivala. Imao je nekoliko napada koji su na dvadesetak metara od gola bili izuzetno obećavajući, ali je ofanziva Fejenorda večeras malo i zakazala, izuzetno lošim rešenjima u završnoj trećini terena, što ih je na kraju i koštalo povoljnijeg rezultata.

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - Igraće se pet minuta nadoknade vremena!

84. MINUT - Žuti karton za Rui Patrisija zbog odugovlačenja s vraćanjem lopte u igru.

Tanjug/AP Photo/Franc Zhurda
 

81. MINUT - Očekivano, Fejenord nastavlja da napada, deluje da su sve opasniji, ali poslednja linija Rome večeras izgleda perfektno.

73. MINUT - Konačno je Roma zapretila u drugom poluvremenu. Veretu je natrčao na jednu odbijenu loptu, šutirao je sa ivice kaznenog prostora, malo iskosa sa desne strane, ali je Bijov bio oprezan. Ubrzo dvostruka promena u ekipi Fejenorda. Nelson i Trauner su mesto na terenu ustupili Linsenu i Pedersenu.

67. MINUT - Dvostruka promena Murinja. Zaniola i Žalevskog zamenili su Veretu i Spinacola.

Tanjug/AP Photo/Thanašis Stavrakis
 

60. MINUT - Fejenord je "sabio" Romu na tridesetak metara od njenog gola. Holanđani vrše strahovit pritisak na poslednju liniju "vučice", ali nikako da mnogo bolju igru materijalizuju izjednačenjem.

50. MINUT - PREČKA! Fejenord je sve opasniji. Malasija je šutirao izuzetno snažno sa dvadesetak metara malo iskosa sa leve strane, Patrisio je vrhovim prstiju uspeo da odbrani i uz veliku pomoć prečke sačuva svoju mrežu.

 

 

47. MINUT - STATIVA! Mnogo sreće za Romu! Holanđani su izveli korner sa desne strane, Ibanjez je na petercu natrčao na oštro ubačenu loptu po zemlji i umalo zatresao sopstvenu mrežu. U nastavku akcije pretio je Til, ali je Rui Patrisio uspeo da odbrani njegov šut.

46. MINUT - Meč je nastavljen. Osim prinudne izmene Mktarijana, treneri dva tima nisu menjali ništa u sastavima u odnosu na početak meča.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Posle četiri minuta nadoknade vremena završeno je prvo poluvreme. U poslednjih 15-ak minuta Fejenord je bio mnogo konkretniji i ofanzivniji, ali bolju igru nije uspeo da kruniše ozbiljnijom pretnjom pred Rui Patrisiom.

Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
 

40. MINUT - Primljeni gol je malo pokrenuo Fejenord. Krenuli su Holanđani konkretnije ka golu Rome, ali šutevi sa distance zasad nisu dali očekivani rezultat.

32. MINUT - GOOOOL! Roma vodi, strelac je Zaniolo! Vučica je krunisala nešto konkretniju igru i to iz prvog iole smislenijeg napada. Manćini je uputio loptu u kazneni prostor Fejenorda, Trauner je očajno procenio njen let, a mladi vezista je posle prijema na grudi spretno ćušnuo u mrežu rivala.

 

 

25. MINUT - Deluje da Roma preuzima inicijativu na terenu. Opasnu polukontru koju je povukao Ejbraham faulom na centru je prekinuo Trauner, koji je zbog toga dobio žuti karton.

 

 

16. MINUT - Veliki problemi za Romu u uvodu meča. Nedovoljno oporavljeni Mktarijan ne može da nastavi meč. Umesto njega je na terenu Oliveira.

Profimedia
 

10. MINUT - Ujednačena igra na startu meča. Očekivano oprezna sa obe strane.

1. MINUT - Počeo je meč u Tirani.

SASTAVI
ROMA: Rui Patrisio - Karsdorp, Mancini, Smoling, Ibanjez, Žalevski - Zaniolo, Pelegrini, Kristante, Mktarijan - Ejbraham.
FEJENORD: Bijov - Gertruida, Trauner, Sensei, Malasija - Til, Orsnes, Kokču - Nelson, Desers, Sinistera.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike