Zvezdin preokret, Ohi nastavio da pogađa, a tandem Ivanić - Katai i dalje radi (FOTO, VIDEO)

28.01.2022

15:49

0

U prvom test meču u Turskoj, protiv Maribora bilo je 1:1

Zvezdin preokret, Ohi nastavio da pogađa, a tandem Ivanić - Katai i dalje radi (FOTO, VIDEO)
272806305_10160112454049884_5365787065807262034_n - Copyright FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili LASK sa 2:1 u drugoj test utakmici na pripremama u Turskoj. Posle remija sa Mariborom (1:1), danas je slavila ekipa Dejana Stankovića. Poveo je devetoplasirani tim u austrijskom šampionatu, u 17. minutu. Onda su usledili golovi Ohija Omoijuanfoa i Aleksandra Kataija, a treba reći da je u oba slučaja Mirko Ivanić upisao asistencije.

Naredni test planiran je za ponedeljak, kada će rival biti Šahtjor iz Donjecka.

Stanković je izveo malo drugačiju startnu postavu u odnosu na duel sa Slovencima, pošto su u prvih 11 bili Aleksandar Dragović i Milan Rodić. Bili su tu i Popović, Gajić, Eraković, Dragović, Sanogo, Srnić, Ivanić, Živković, Katai i Ohi. Ova postava igrala je 70 minuta, a tada su šansu dobili i Gordić, Bakajoko, Đurić, Pankov, Gobeljić, Krstičić, Stanković, Lučić, Ibrahim, Falko i Pavkov.

Kao što je rečeno, poveo je LASK, posle kontre u 17. minutu, mada je početkom meča Slavoljub Srnić imao idealnu priliku, Sa nekoliko metara, glavom je pogodio prečku, pa je golman Aleksander Šlager imao tada mnogo sreće. Mada treba reći, da je nekoliko puta odlično intervenisao.

Ubrzo je došlo i do izjednačenja u roku od osam minuta. Oba puta je Ivanić pronalazio saigrače, Ohija i Kataija, u 31. i 39. minutu. Takođe, i oni su imali odličnu završnicu. Manje-više za saradnju Kataija i Ivanića se zna, ali je Ohi bio ponovo siguran realizator. Ako računamo meč koji su igrači Zvezde odigrali među sobom, ovo je treći gol na pripremama, Norvežanina koji je u ovom prelaznom roku došao iz Moldea.

U nastavku meča, vredi spomenuti pokušaj Ivanića, sa ivice kaznenog prostora. Ipak, Šlager je intervenisao odlično. Onda su igrači Zvezde malo "popustili", a usledila je kasnije i pomenuta izmena. Takođe, bilo je prilika i ispred gola Popovića i Gordića, ali srećom po tim Stankovića, i samo jedan gol u mreži i to posle kontre.

Kao i obično dešavanja iz Antalije, iz minuta u minut mogli ste da pratite na našem portalu.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice

88. minut - Presečen pas Sankovića sa desne strane ka Pavkovu koji je bio na nekoliko metara od gola.

80. minut - Mladi Lučić je odlično, po levoj strani prošao, prevario dvojicu, ali ga je treći protivnik zaustavio. Posle kornera, igrači LASK-a su otklonili opasnost.

76. minut - Šutirao je Falko sa ivice kaznenog prostora, ali je Šlager bez večih problema uhvatio.

71. minut - Onda su usledile izmene. Zamenjen je ceo tim. 

Ušli su Gordić, Bakajoko, Đurić, Pankov, Gobeljić, Krstičić, Stanković, Lučić, Ibrahim, Falko i Pavkov, a teren su napustili Popović, Gajić, Eraković, Dragović, Rodić, Sanogo, Srnić, Ivanić, Živković, Katai i Ohi.

70. minut - Korner za LASK sa desne strane. Usledila je kontra, ali lopta nije stigla do Ohija.

66. minut - Potrajala je akcija Zvezde, koju je pokrenuo Ohi. Lopta je došla do Kataija koji je bio na levoj strani terena, ali je ipak bio u ofsajdu.

60. minut - Srnić je iznudio prekršaj sa desne stane, na oko 25 metara od gola. Izveo ga je Katai. Ali je Šlager ipak uhvatio na kraju.

57. minut - Sanogo i Eraković su ometali jednog od igrača tima iz Linca, dovoljno da olakšaju posao Popoviću, da uhvati loptu.

56. minut - Živković je bio oboren na sredini terena. Tražio je faul, ali sudija nije mislio tako.

50. minut - Ivanić je pokušao sa 20-ak metara. Pokušao je da plasira loptu uz stativu, ali je Šlager bio oprezan i odličan. Paradom je zaustavio udarac (za sada) dvostrukog asistenta.

48. minut - Umalo je Zvezda ponovo povela. Ohi je bio "jedan na jedan", ali je sada Šlager odbranio. Pre toga, odličnu loptu je poslao Sanogo.

Uskoro će početi i drugo poluvreme. Stanković nije pravio izmene, kao ni kolega sa klupe LASK-a, Andreas Viland.

Kraj prvog poluvremena.

39. minut - Preokret. Zvezda je povela sa 2:1. Katai je bio strelac. Novu asistenciju je upisao Ivanić.

38. minut - Popović je spasio svoj tim. Posle greške Erakovića, Balić je došao do lopte i nije realizovao "jedan na jedan".

31. minut - Crveno-beli su izjednačili. Kao i protiv Maribora, strelac je norveški napadač i nedavno pojačanje, Ohi. Asistenciju je upisao Ivanić.

25. minut - Odličan šut Kataija, ali ista takva parada golmana LASK-a, Šlagera. Lopta je išla pod prečku.

21. minut - Sada je i Ohi pogodio okvir gola, ali stativu. Uz to, intervenisao je i golman LASK-a.

17. minut - Poveli su Austrijanci. Pogodio je Husein Balić. Kontranapad po desnoj strani i precizan šut u suprotan ugao. Lopta je pogodila i stativu na putu ka mreži. 

14. minut - Igra se na sredini terena u ovim trenucima. Katai je osujećen da sa leve strane uđe u kazneni protivnika.

10. minut - Katai ulazi u kazneni prostor protivnika, "jedan na jedan" sa golmanom, ali je ipak u ofsajdu. 

7. minut - Lopta je išla ka Ragušu, ali je Popović uhvatio bez problema.

3. minut - Srnić je sa nekoliko metara pogodio prečku. Veoma izgledna prilika je otišla u nepovrat. Sa pet metara je promašio zicer.

2. minut - Korner za tim iz Linca. Ipak, lopta nije išla u okvir gola posle pokušaja Volera.

Počeo je meč

Utakmica će uskoro da počne

Na golu je ponovo Zoran Popović, koji brani jer je Milan Borjan sa reprezentacijom Kanade. Tandem bekova činiće Milan Gajić i Milan Rodić, a štopere Aleksandar Dragović i Strahinja Eraković.

 

 

U duelu sa Mariborom nije bilo Dragovića i Rodića. Bliži golu protivnika biće Seku Sanogo, Slavoljub Srnić, Mirko Ivanić, Aleksandar Katai, Rišairo Živković i Ohi Omiujanfo.

U protokolu je i novajlija, Kristijano Pičini.

FK Crvena zvezda
 

Utakmica će početi u 15 časova, a poznate su i startne postave.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike