Francuzi "izdali", Hrvatska je u šoku: Rukometaši ne idu na OI

14.03.2021

22:04 >> 22:08

0

Autor: Adam Štulić

Vatreni neće biti na najvećoj svetskoj sportskoj smotri prvi put posle 2000. godine

Francuzi "izdali", Hrvatska je u šoku: Rukometaši ne idu na OI
Copyright Profimedia

Prvi put od 2000. godine rukometna reprezentacija Hrvatske neće biti učesnik Olinmpijkih igara. Tome su najviše kumovali rukometaši Portugalije, koji su u dramatičnom finišu savladali Francuze 29:28 i potom veoma emotivno proslavili izborenu olimpijsku vizu.

Hrvati su svoj deo posla odradili pobedom protiv Tunisa i potom su čekali da Francuzi dobiju Portugalce ili da se meč završi nerešenim rezultatom, kako bi se, uz “trikolore” našli na najvećoj svetskoj sportskoj smotri.

Kada su Francuzi u prvom poluvremenu došli do vođstva od šest razlike sve je delovalo idilično za Hrvate, koji su u završnih desetak minuta utakmice ušli sa velikom dozom optimizma s obzirom da su Žilovi izabranici imali tim gola prednosti.

Ipak, kako se meč približavao kraju zebnja je bivala sve veća da bi neizvesnost dostigla vrhunac trideset sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, kada je na semaforu još stajao rezultat koji je Hrvatsku vodio u Tokio (28:28). Francuzi su imali napad i sve što je trebalo da urade jeste da zadrže loptu u svom posedu. Ipak, izgubili su je, a u kontri su Portugalci stigli do gola vrednog plasmana na Olimpijske igre.

Pročitajte još

Da Hrvatima sve još teže padne pobrinule su se sudije, koje su poništile izjednačujući gol Francuza uz zvuk sirene, posle koje su reprezentativci Portugalije sa suzama u očima proslavili pobedu koju su posvetili nedavno preminulom saigraču, golmanu Alfredu Kintani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike