FMP gostuje u Novom Mestu: Nama je svaka utakmica bitna

01.03.2021

20:34

0

Autor: M. R.

Panteri sa Krkom igraju u utorak od 18.00

FMP gostuje u Novom Mestu: Nama je svaka utakmica bitna
Copyright MN Press

Zaostala utakmica 13. kola ABA lige igra se u utorak od 18.00 u Novom Mestu, a sastaju se domaća Krka i FMP iz Železnika. Oba tima imaju istu želju – da zabeleže pobedu i pokušaju da pobegnu iz opasne zone. Slovenačka ekipa je trenutno na skoru 5-12, a FMP 5-11.

Pročitajte još

– Prvo da se zahvalim domaćinima iz Novog Mesta koji su nam izašli u susret i bili maksimalno gostoprimljivi. Ovo je veoma bitna utakmica za nas, trudićemo se da damo sve od sebe i da ponovo imamo dobru energiju, kao na prethodnoj utakmici – rekao je trener FMP Vanja Guša.

Košarkaš tima iz Železnika Filip Čović zna šta može da očekuje u sutrašnjem meču od rivala.

– Oni su ekipa koja je veoma nezgodna na svom terenu – izjavio je Čović. – Imaju igrače koji su mnogo godina u ABA ligi i povratnike u regionalno takmičenje koji su veoma iskusni. Nama je svaka utakmica bitna, želimo da odigrao najbolje što možemo i da popravimo utisak iz dosadašnjeg dela sezone.

FMP je na regionalnom frontu osam puta bio bolji od Krke, a izgubio je do sada dva puta.

– Ovo je važna utakmica za nas, a i FMP je u sličnoj situaciji kao i mi i još nekoliko timova na dnu tabele – rekao je trener Krke Vladimir Anzulović. – Do kraja će praktično svaki meč za nas biti kao finale, nemamo šta drugo da uradimo nego da damo sve od sebe i da pokušamo da pobedimo. Oni su značajno promenili tim u odnosu na prvi deo sezone. Imaju dva vrhunska pojedinca – Nenadića i Čovića, ispod koša već dve godine sjajno igra mladi Đorđević, a tu je i Radovanović na mestu četvorke. Ako ne budemo kolektivno kako treba pristupili odbrani, imaćemo velike probleme. Mislim da dižemo našu igru, kao što je pokazala utakmica protiv Cedevita Olimpije, ali sada to moramo još više da potvrdimo.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike